Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οινοποιεία χωρών της Μεσογείου που παράγουν φυσικά κρασιά επιστρέφουν στην Αθήνα με το «Deu-N-Hi-Do» vol.2

Το «Deu-N-Hi-Do» vol.2, η γιορτή των φυσικών κρασιών έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή 16 Νοεμβρίου. Μια σύγχρονη γιορτή που φέρνει κοντά οινοποιούς, γαστρονόμους και λάτρεις της μεσογειακής φιλοσοφίας του “less is more”.

Φημισμένα, ποιοτικά οινοποιεία από όλες τις χώρες της Μεσογείου που παράγουν μόνο κρασιά φυσικής οινοποίησης επιστρέφουν στην Αθήνα για δεύτερη φορά με το “Deu-N-Hi-Do” vol.2, μια έκθεση αφιερωμένη στο ποιοτικό φυσικό κρασί, τη μεσογειακή γαστρονομία και τους ανθρώπους που αγαπούν τα τοπικά προϊόντα και τις καθαρές πρώτες ύλες.

Τι σημαίνει “Deu-N-Hi-Do”

Η φράση προέρχεται από τα Καταλανικά και εκφράζει θαυμασμό, κάτι σαν το «Θεέ μου, τι είναι αυτό!» στα ελληνικά ή το «Oh my God» στα αγγλικά.

Επιλέχθηκε γιατί δεν ανήκει σε καμία από τις κλασικές “γλώσσες του κρασιού”, αλλά αντικατοπτρίζει το πνεύμα μιας αρχέγονης, μεσογειακής κουλτούρας που ενώνει λαούς με κοινές ρίζες, περηφάνια και αγάπη για το κρασί, και τα προϊόντα της γης τους.

Η έκθεση

Το “Deu-N-Hi-Do” δεν είναι απλώς μια έκθεση φυσικού κρασιού. Είναι μια σύγχρονη γιορτή που φέρνει κοντά οινοποιούς, γαστρονόμους και λάτρεις της μεσογειακής φιλοσοφίας του “less is more”. Συμμετέχουν 23 οινοποιοί από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα, οι 11 ήδη γνωστοί στην ελληνική αγορά και 12 νέοι που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, εξετάζοντας τη δυνατότητα διάθεσης των κρασιών τους στην Ελλάδα.

Ο χώρος

Η εκδήλωση φιλοξενείται στο LINE Athens (πρώην γκαλερί Ζουμπουλάκη), στα Κάτω Πετράλωνα, τον χώρο που πολλοί περιγράφουν ως το fermentation hub της πόλης. Μακριά από τις συνηθισμένες αίθουσες ξενοδοχείων, το LINE προσφέρει μια πιο ζωντανή και ανεπιτήδευτη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Γεύσεις & εμπειρίες

Πέρα από το κρασί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη τη Μεσόγειο: φρέσκα μακαρόνια από τη Σικελία, παρθένο ελαιόλαδο από την Τοσκάνη, ανθό αλατιού από το Gruissan της Νότιας Γαλλίας, αλλά και τα φημισμένα patatas fritas “Bonilla a la Vista” από την Ισπανία.

Παράλληλες δράσεις

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο σεφ Γιάννης Τσικουδάκης και η ομάδα του LINE θα ετοιμάζουν tapas-style dishes εμπνευσμένα από τις πρώτες ύλες της Μεσογείου, ενώ γνωστοί μουσικοί παραγωγοί θα αναλάβουν τα decks, δημιουργώντας το ιδανικό soundtrack για ένα ταξίδι γεύσης και ήχου.

Σχετικά με το Event 

Deunhido.voyage @ LINE Athens

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025 | 11:00–19:00

Entrance fee: €15/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες: sales@deunhido.voyage phone: (+30) 6944 422591

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η πρόσφατη ανησυχία για περιστατικά δηλητηρίασης από μεθανόλη σε αποστάγματα έχει προκαλέσει σημαντική πτώση στις πωλήσεις ποτών όπως η βότκα, το τζιν και το...

REPORTS

Καθώς ολοκληρώνεται ο τρύγος, η φροντίδα του αμπελώνα παραμένει κρίσιμη. Ο περονόσπορος, μία από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες του αμπελιού, μπορεί να παραμείνει ενεργός...

REPORTS

Ο τρύγος 2025 του Οινοποιείο Λυραράκη ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η χρονιά, που δοκίμασε την αντοχή τόσο της γης όσο και των ανθρώπων της, χαρακτηρίστηκε από...

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά των εκλεκτών κρασιών δείχνει να ανακτά τη δυναμική της, όπως καταγράφεται στα πρόσφατα στοιχεία της διεθνούς πλατφόρμας εμπορίου Liv-ex. Μετά από...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...