Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οινοποιεία χωρών της Μεσογείου που παράγουν φυσικά κρασιά επιστρέφουν στην Αθήνα με το «Deu-N-Hi-Do» vol.2

Το «Deu-N-Hi-Do» vol.2, η γιορτή των φυσικών κρασιών έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή 16 Νοεμβρίου. Μια σύγχρονη γιορτή που φέρνει κοντά οινοποιούς, γαστρονόμους και λάτρεις της μεσογειακής φιλοσοφίας του “less is more”.

Φημισμένα, ποιοτικά οινοποιεία από όλες τις χώρες της Μεσογείου που παράγουν μόνο κρασιά φυσικής οινοποίησης επιστρέφουν στην Αθήνα για δεύτερη φορά με το “Deu-N-Hi-Do” vol.2, μια έκθεση αφιερωμένη στο ποιοτικό φυσικό κρασί, τη μεσογειακή γαστρονομία και τους ανθρώπους που αγαπούν τα τοπικά προϊόντα και τις καθαρές πρώτες ύλες.

Τι σημαίνει “Deu-N-Hi-Do”

Η φράση προέρχεται από τα Καταλανικά και εκφράζει θαυμασμό, κάτι σαν το «Θεέ μου, τι είναι αυτό!» στα ελληνικά ή το «Oh my God» στα αγγλικά.

Επιλέχθηκε γιατί δεν ανήκει σε καμία από τις κλασικές “γλώσσες του κρασιού”, αλλά αντικατοπτρίζει το πνεύμα μιας αρχέγονης, μεσογειακής κουλτούρας που ενώνει λαούς με κοινές ρίζες, περηφάνια και αγάπη για το κρασί, και τα προϊόντα της γης τους.

Η έκθεση

Το “Deu-N-Hi-Do” δεν είναι απλώς μια έκθεση φυσικού κρασιού. Είναι μια σύγχρονη γιορτή που φέρνει κοντά οινοποιούς, γαστρονόμους και λάτρεις της μεσογειακής φιλοσοφίας του “less is more”. Συμμετέχουν 23 οινοποιοί από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα, οι 11 ήδη γνωστοί στην ελληνική αγορά και 12 νέοι που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, εξετάζοντας τη δυνατότητα διάθεσης των κρασιών τους στην Ελλάδα.

Ο χώρος

Η εκδήλωση φιλοξενείται στο LINE Athens (πρώην γκαλερί Ζουμπουλάκη), στα Κάτω Πετράλωνα, τον χώρο που πολλοί περιγράφουν ως το fermentation hub της πόλης. Μακριά από τις συνηθισμένες αίθουσες ξενοδοχείων, το LINE προσφέρει μια πιο ζωντανή και ανεπιτήδευτη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Γεύσεις & εμπειρίες

Πέρα από το κρασί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη τη Μεσόγειο: φρέσκα μακαρόνια από τη Σικελία, παρθένο ελαιόλαδο από την Τοσκάνη, ανθό αλατιού από το Gruissan της Νότιας Γαλλίας, αλλά και τα φημισμένα patatas fritas “Bonilla a la Vista” από την Ισπανία.

Παράλληλες δράσεις

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο σεφ Γιάννης Τσικουδάκης και η ομάδα του LINE θα ετοιμάζουν tapas-style dishes εμπνευσμένα από τις πρώτες ύλες της Μεσογείου, ενώ γνωστοί μουσικοί παραγωγοί θα αναλάβουν τα decks, δημιουργώντας το ιδανικό soundtrack για ένα ταξίδι γεύσης και ήχου.

Σχετικά με το Event 

Deunhido.voyage @ LINE Athens

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025 | 11:00–19:00

Entrance fee: €15/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες: sales@deunhido.voyage phone: (+30) 6944 422591

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Οδηγός MICHELIN αναγνωρίζει την αριστεία στη γαστρονομία και τη φιλοξενία για πάνω από έναν αιώνα. Από την εισαγωγή των αστεριών MICHELIN το 1926...

REPORTS

Η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων: Προοπτικές Παγκόσμιας Αγοράς Οίνου 2025 αποτυπώνει ένα τοπίο που αλλάζει δυναμικά. Με βάση τα τελωνειακά δεδομένα έως τον Οκτώβριο, τις...

REPORTS

Ο Τύρναβος γιορτάζει για δεύτερη χρονιά τις Παγκόσμιες Ημέρες Λημνιώνας και Μοσχάτου Τυρνάβου: Ένα διήμερο αφιερωμένο στις εμβληματικές ποικιλίες και τη γαστρονομική ταυτότητα της...

REPORTS

Το ιταλικό κρασί διατηρεί κορυφαία θέση, ως ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της κατηγορίας «Made in Italy», με κύκλο εργασιών που φτάνει τα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Το VINSANTO MIKRA THIRA είναι ο πρώτος επιδόρπιος οίνος του οινοποιείου, μια δημιουργία που εξελίχθηκε με αργό ρυθμό και υπομονή...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...