Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Ορεάλιος Γη επενδύει στον οινοτουρισμό και συνεχίζει να αναπτύσσεται

Το 2025 αποτέλεσε µια εξαιρετική χρονιά για την Ορεάλιο Γη. Εκτός από την ποιοτική σοδειά που επεφύλαξε η φύση αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονοµικών µεγεθών της επιχείρησης, συνεχίστηκε η αναβάθµιση των οινοτουριστικών εγκαταστάσεων του οινοποιείου µε τα εγκαίνια του νέου καταστήµατος λιανικής πώλησης και γευσιγνωσίας στην προκυµαία του Αργοστολίου.

Η προσθήκη του νέου καλαίσθητου χώρου έρχεται να συµπληρώσει τον οινοτουριστικό χώρο του οινοποιείου, ο οποίος ολοκληρώθηκε το 2021. Και τα δύο αυτά project φέρουν την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου L Architects,  το οποίο φέρει στο portfolio του σηµαντικά αρχιτεκτονικά έργα στην Κεφαλονιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι δύο αυτοί χώροι αποτελούσαν έναν επενδυτικό στόχο πολλών ετών, ο οποίος υλοποιήθηκε µε τη βοήθεια  του προγράµµατος επενδύσεων αµπελοοινικού τοµέα, σε επιχειρήσεις σύµφωνα µε το άρθρο 50, του Κανονισµού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 περιόδου 2019-2023» αλλά και του τοπικού προγράµµατος LEADER/CLLD του ΠΑΑ 2014-2020.

Αυτό συµβάλλει τόσο στην αναβάθµιση των παρεχόµενων υπηρεσιών του οινοποιείου, όσο και στη βελτίωση της τουριστικής εικόνας του νησιού.

Νέο επενδυτικό πρόγραµµα

Στα σχέδια των ανθρώπων της Ορεάλιος Γη για το 2026, είναι η ένταξη του οινοποιείου σε επενδυτικό πρόγραµµα €1.000.000 για την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, την ανανέωση του µηχανολογικού εξοπλισµού και την εγκατάσταση µονάδας παραγωγής ρεύµατος από φωτοβολταικά. Τα παραπάνω σχέδια φυσικά δεν εκτρέπουν την οµάδα του οινοποιείου από τη συνέχιση των προσπαθειών για βελτίωση της ποιότητας των κρασιών του Oινοποιείου διαµέσου της συστηµατικής επιτήρησης των αµπελώνων, αλλά και της εισαγωγής νέων βελτιωµένων διαδικασιών και τεχνολογιών στην παραγωγή του οίνου.

Κατάστημα και στο Αργοστόλι

Σε στεγασμένους χώρους, που μετά την προσθήκη του καταστήματος στο Αργοστόλι αγγίζουν τα 360 τ.μ. και 660 τ.μ. υπαίθριες εγκαταστάσεις, οι επισκέπτες του Οινοποιείου, που πλησιάζουν τους 100.000 ετησίως, έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα προϊόντα του και να τα συνδυάσουν με γεύσεις της τοπικής Κεφαλλονίτικης κουζίνας σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον υψηλής αισθητικής και άνεσης.

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...