Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

ANAFORA: Το νέο μονοποικιλιακό κρασί του Κτήματος «Τέχνη Οίνου»

Ήδη από τις πρώτες του εμφανίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου απέσπασε χρυσά βραβεία.

Το ANAFORA, ένα νέο κρασί από την ποικιλία Λημνιώνα προστέθηκε στην συλλογή του Κτήματος Τέχνη Οίνου. Έπειτα από πολλά χρόνια πειραματισμών, τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο, η σοδειά του 2019 που μόλις κυκλοφόρησε θα είναι η πρώτη για το νέο μονοποικιλιακό κρασί του κτήματος.

Βλέποντας το δυναμικό της εξαιρετικής αυτής ποικιλίας, οι πρώτες φυτεύσεις έγιναν πριν από περίπου 10 χρόνια και ακολούθησαν πολλές μικροοινοποιήσεις μέχρι να φτάσει το κρασί στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα που ο οινολόγος του κτήματος, Άκης Παπαδόπουλος, γνώριζε ότι η ποικιλία μπορεί να δώσει.

Πρόκειται για ένα κομψό κρασί, με ζωηρό κόκκινο χρώμα και πορφυρές ανταύγειες.  Στη μύτη κυριαρχούν τα αρώματα των κόκκινων φρούτων, τα οποία συμπληρώνονται από φουντουκόπαστα, βανίλια και καπνιστές νότες που «προδίδουν» την 12μηνη ωρίμανση του κρασιού σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 300 λίτρων. Στο στόμα ιδιαίτερα εκφραστικό και κομψό, καθώς ο διακριτός φρουτώδης χαρακτήρας, οι όμορφα στρογγυλεμένες τανίνες και η μακρά επίγευση σε συνδυασμό με το μέτριο, ισορροπημένο αλκοόλ, το καθιστούν ένα άκρως απολαυστικό ερυθρό. Το ιδιαίτερο προφίλ της Λημνιώνας δίνει στο ANAFORA τη δυνατότητα να συνοδεύσει άριστα πιάτα με βάση τον κιμά μοσχαριού καθώς και πιάτα με κόκκινες σάλτσες, ενώ θα απογειώσει vegetarian συνταγές με έμφαση στα μανιτάρια και τις μελιτζάνες.

Το ANAFORA ήδη με τις πρώτες του συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου απέσπασε δύο χρυσά βραβεία, ένα στον Mundus Vini και ένα στον Berliner Wine Trophy.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά των εκλεκτών κρασιών δείχνει να ανακτά τη δυναμική της, όπως καταγράφεται στα πρόσφατα στοιχεία της διεθνούς πλατφόρμας εμπορίου Liv-ex. Μετά από...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...