Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Aπαιτητικός αλλά με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ο τρύγος στην Κεφαλονιά

Οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες της άνοιξης οδήγησαν σε καθυστερημένη έκπτυξη των οφθαλμών με συνέπεια την οψίμηση της παραγωγής.

Άκαιρες και επίμονες βροχοπτώσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου οδήγησαν σε προβληματική καρπόδεση και σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες της εποχής είχαν ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη εξάπλωση περονοσπόρου στους αμπελώνες, οι οποίοι βρίσκονταν στο στάδιο της άνθησης. Το υπόλοιπο διάστημα έως τον τρύγο κύλισε σχετικά ομαλά, με την μικρή παραγωγή που απέμεινε στα αμπέλια να αποκτά εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Ο τρύγος ξεκίνησε στις 27/08 και ολοκληρώθηκε στις 21/09, κατά 60% μειωμένος σε σχέση με το 2022. Οι τιμές της Ρομπόλας διαμορφώθηκαν σε €1,41/kg για την συμβατική, €1,63/kg για την βιολογική, και €0,86/kg για το βοστιλίδι και την μαυροδάφνη.

Οι νεαροί οίνοι που αποζυμώνουν παρουσιάζουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά, το μόνο παρήγορο στην τόσο κακή αμπελουργική χρονιά που διανύσαμε.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Διαπιστώνοντας την αποκατανάλωση κρασιού (κυρίως στη Γαλλία), σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τις γεωπολιτικές εντάσεις, εκπρόσωποι του 75% των αμπελώνων του κόσμου...

REPORTS

Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τους αμπελουργούς στην Κοιλάδα της Νάπα και σε ολόκληρη την πολιτεία, με τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν...

REPORTS

Με τεράστια επιτυχία και με την ουσιαστική υποστήριξη της Enterprise Greece, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου διοργάνωσε το περασμένο δεκαπενθήμερο 4 γευστικές δοκιμές για το...

REPORTS

Συντελεστής σταθεροποίησης, εξαιρουμένων των χέρσων εκτάσεων, ανώτατο όριο στα 70 εκτάρια... Οι Βρυξέλλες δίνουν το πράσινο φως ώστε οι Γάλλοι αμπελουργοί να μπορούν να...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...