Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Υπό την παγκέτα του ΣΕΟ τέσσερις στοχευμένες γευστικές δοκιμές για το ελληνικό κρασί στο Ην. Βασίλειο

Με τεράστια επιτυχία και με την ουσιαστική υποστήριξη της Enterprise Greece, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου διοργάνωσε το περασμένο δεκαπενθήμερο 4 γευστικές δοκιμές για το ελληνικό κρασί στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι γευστικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος προβολής του ελληνικού κρασιού που σχεδίασε και υλοποιεί ο ΣΕΟ στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Ήταν ευέλικτες και στοχευμένες στους σημαντικότερους επαγγελματίες της οινικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανάμεσα σ’ εκείνους που έδωσαν δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις ξεχώρισαν κορυφαίες Βρετανικές εταιρείες εισαγωγής οίνων όπως Amathus Drinks, Alliance Wine, Berkmann Wine Cellars, Novel Wines, Jeroboams, FXC Brands και LWC, σπουδαίες εταιρείες λιανικής όπως Majestic, Direct Wines, Stroud Wine Company, The Good Wine Shop, Lea & Sandeman, Harrods, Bottle Apostle, οινοχόοι και beverage directors διακεκριμένων εστιατορίων όπως Noble Rot, The Fat Duck, Sketch, Louie, The 10 Cases, Cord by Le Cordon Bleu, Brat, Northcote, Hawksmoor, Gaucho, Lyla, Fhior και Heron και άλλοι. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μάντσεστερ και η Εμπορική Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο κα Παρασκευή Καμπόρογλου.

Το Enterprise Greece, ως ο αρμόδιος κρατικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών, υποστηρίζει ενεργά την προώθηση και προβολή του ελληνικού οίνου στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές, σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του κλάδου. Οι δράσεις προβολής που υλοποιεί ο Σύνδεσμος του Ελληνικού Οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της εικόνας και της αναγνωρισιμότητας του ποιοτικού ελληνικού οίνου, αποφέροντας απτά αποτελέσματα, όπως η σημαντική αύξηση των εξαγωγών στην κρίσιμη αυτή αγορά. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, βασισμένες σε στρατηγικό σχεδιασμό και με τη συμμετοχή κορυφαίων ελληνικών οινοποιείων, αξίζουν την πλήρη στήριξη και ανάδειξη, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece κος Μαρίνος Γιαννόπουλος.

Τη στιγμή που η κατανάλωση κρασιού διεθνώς παρουσιάζει κάμψη, η αξία των εξαγωγών ελληνικού κρασιού στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έχει υπερδιπλασιαστεί την τελευταία 5ετία. Έτσι, το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται πλέον στην κορυφαία τετράδα αγορών στόχου για το ελληνικό κρασί και ο ΣΕΟ δεσμεύεται να συνεχίσει τις στοχευμένες δράσεις προβολής και προώθησης με στόχο την διατήρηση και αύξηση του μεριδίου αγοράς του, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΟ Δρ Γιάννης Βογιατζής.

Το πρόγραμμα των γευστικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σε δημοφιλείς, mainstream χώρους εστίασης είχε ως εξής:

16 Σεπτεμβρίου Εδιμβούργο, εστιατόριο Smith & Gertrude

17 Σεπτεμβρίου Μάντσεστερ, wine bar Blossom Street Social

30 Σεπτεμβρίου Λονδίνο, εστιατόριο Lyle’s London

1η Οκτωβρίου Λονδίνο, εστιατόριο Serata Hall

Παράλληλα με τις γευστικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν master classes για το ελληνικό κρασί στο Wine & Spirits Education Trust (1η Οκτωβρίου) και σε κατάστημα της Amathus Drinks (27 Σεπτεμβρίου) με ομιλήτρια την Χημικό-Οινολόγο Σοφία Πέρπερα.

Η επόμενη δράση της καμπάνιας, στην οποία συμμετέχουν 45 κορυφαίες οινοπαραγωγικές εταιρείες από κάθε οινοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας, περιλαμβάνει την επίσκεψη εξοικείωσης 16 διακεκριμένων επαγγελματιών από το Ηνωμένο Βασίλειο στις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδα από 13 έως 18 Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Διαπιστώνοντας την αποκατανάλωση κρασιού (κυρίως στη Γαλλία), σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τις γεωπολιτικές εντάσεις, εκπρόσωποι του 75% των αμπελώνων του κόσμου...

REPORTS

Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τους αμπελουργούς στην Κοιλάδα της Νάπα και σε ολόκληρη την πολιτεία, με τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν...

REPORTS

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, το Παρίσι αποτέλεσε τον πέμπτο κατά σειρά οινικό σταθμό στις εξαιρετικά επιτυχημένες και καινοτόμες προωθητικές δράσεις που οργανώνουν τα 50...

REPORTS

Συντελεστής σταθεροποίησης, εξαιρουμένων των χέρσων εκτάσεων, ανώτατο όριο στα 70 εκτάρια... Οι Βρυξέλλες δίνουν το πράσινο φως ώστε οι Γάλλοι αμπελουργοί να μπορούν να...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...