Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Υποβολή αιτημάτων του μέτρου πρώιμης συγκομιδής από 5 έως 11 Μαΐου

Με το ΦΕΚ 2192/Β/4.5.2022, καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου της πρώιμης συγκομιδής για το 2022.

Σύμφωνα με την ΥΑ ο προϋπολογισμός του μέτρου ανέρχεται στις € 500.000 και τα αιτήματα των αμπελουργών υποβάλλονται στις κατά τόπους ΔΑΟΚ, από 5/5/2022 έως 11/5/2022, με τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στο άρθρο 12 της υπουργικής απόφασης.

Επισημαίνεται ότι για τη φετινή χρονιά θα καταβληθούν μειωμένες τιμές ανά στρέμμα για 28 ποικιλίες, αφενός λόγω ότι η στήριξη αφορά το 50% του συνόλου του άμεσου κόστους καταστροφής και απομάκρυνσης των σταφυλιών και της απώλειας εισοδήματος, (έναντι αυξημένου ποσοστού 60% που ίσχυσε το 2021 και το 2020, λόγω της πανδημίας covid 19) και αφετέρου επειδή ο μέσος όρος των τιμών σταφυλιών της τριετίας 2019, 2020, 2021 εμφανίζεται μειωμένος.

Αλλαγές επέρχονται επίσης και στους συντελεστές συμμόρφωσης ανά ποικιλία, προκειμένου να εφαρμοσθούν πολιτικές πριμοδότησης ορισμένων ποικιλιών, έναντι άλλων.

Τέλος δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής, όσοι κατέστησαν δικαιούχοι του ίδιου μέτρου το 2021, σε αντίθεση με όσα ίσχυαν στην περσινή απόφαση, σύμφωνα με την οποία δικαίωμα συμμετοχής στο μέτρο είχαν και όσοι εγκρίθηκαν ως δικαιούχοι το 2020.

Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ΚΕΟΣΟΕ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια μοναδική σύμπραξη γεύσεων, αρωμάτων και πολιτισμού, η Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήμα Σεμέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εμβληματικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια αγορά κρασιού έχει δει μια σημαντική αύξηση της δημοτικότητας των ροζέ κρασιών από την Προβηγκία της Γαλλίας. Δύο ονόματα...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Για 70 χρόνια, οι αμπελώνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν βιώσει μεγαλύτερες αυξήσεις θερμοκρασίας από άλλους αμπελώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο.

REPORTS

Σε μια μοναδική σύμπραξη γεύσεων, αρωμάτων και πολιτισμού, η Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήμα Σεμέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εμβληματικό Μουσείο...