Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το San Leonardo είναι το «Οινοποιείο της Χρονιάς» για το 2025 από τον οδηγό κρασιού της Ιταλίας Gambero Rosso

Η Gambero Rosso, ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς κρασιού της Ιταλίας, αναγνωρισμένος για τις έγκυρες κριτικές και αξιολογήσεις των ιταλικών κρασιών, έχει ανακηρύξει το οινοποιείο San Leonardo με έδρα το Τρεντίνο ως «Οινοποιείο της Χρονιάς» για το 2025. Το βραβείο είναι μία από τις υψηλότερες οινικές διακρίσεις της Ιταλίας και έρχεται με αφορμή την 300ή επέτειο του ιστορικού ιταλικού κτήματος, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Guerrieri Gonzaga από το 1724.

Weingut 'Tenuta San Leonardo, Lagarina-Tal, Trentino

Με έδρα το νότιο άκρο του Τρεντίνο στη Βόρεια Ιταλία και φωλιασμένο ανάμεσα στις μαγευτικές Άλπεις του Τρεντίνο, το San Leonardo είναι ένα μέρος όπου η ιστορία, η παράδοση και η φύση συμπλέκονται και αφηγούνται μια συναρπαστική ιστορία που καλύπτει μια χιλιετία. Το οινοποιείο στέκεται μόνο του στην περιοχή, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα και σεβαστά οικογενειακά οινοποιεία της χώρας και πρωτοπόρος λόγω της επιτυχίας του στην παραγωγή κρασιών παγκόσμιας κλάσης στην εξαιρετικά μοναδική και απομονωμένη τοποθεσία του, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού, μπορντό χαρμανιού San Leonardo.

Κατά την επιλογή του San Leonardo, οι συντάκτες του οδηγού τόνισαν ότι «για πάνω από 300 χρόνια, η οικογένεια Guerrieri Gonzaga έχει υπηρετήσει ως αφοσιωμένοι διαχειριστές αυτού του υπέροχου κτήματος. Ιδιαίτερα χάρη στην προσωπική οινοποιητική αφοσίωση του Marchese Carlo, και τώρα του γιου του Anselmo, το οινοποιείο έχει αποκτήσει διεθνή φήμη για την απαράμιλλη, παγκόσμιας κλάσης ποιότητά του. Πέρα όμως από τη φήμη του, το κτήμα είναι ένα καταφύγιο ηρεμίας και φυσικής ομορφιάς, που εμπνέει τους οινοποιούς της περιοχής και όχι μόνο».

«Είμαστε βαθιά τιμημένοι και ευγνώμονες για αυτή την αναγνώριση υψηλού κύρους», αναφέρει ο Anselmo Guerrieri Gonzaga. «Είναι μια αναγνώριση που εκτιμούμε, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για ολόκληρη την ομάδα μας. Μας παρακινεί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την αριστεία σε ένα οικογενειακό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 300 χρόνια, ένα ταξίδι που συνεχίζουμε με ακλόνητο πάθος κάθε μέρα».

Παράλληλα, οι συντάκτες του οδηγού υπογράμμισαν τόσο τα εντυπωσιακά 27 βραβεία Tre Bicchieri που έχει κερδίσει το San Leonardo από το 1988, 25 εκ των οποίων για το εμβληματικό κρασί San Leonardo, όσο και την ακλόνητη δέσμευση του οινοποιείου για ποιότητα σε όλο το χαρτοφυλάκιό του. Παρά την επέκταση με νέους αμπελώνες και κρασιά με την πάροδο των ετών, το San Leonardo έχει διατηρήσει σταθερά «τη χειροποίητη δεξιοτεχνία του, τη σύνδεσή του με το terroir του και την αυθεντικότητά του».

Τέλος, ο Anselmo Gurrieri Gonzaga θα παρουσιάσει τον αναγνωρισμένο από την κριτική San Leonardo του 2019 στην παγκόσμια περιοδεία του Gambero Rosso το 2025, με στάσεις στην Ελβετία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2019 San Lenardo, που παράγεται μόνο σε μεγάλες χρονιές, είναι ένα χαρμάνι από Cabernet Sauvignon, Carmenère και Merlot.

Σχετικά με το San Leonardo:

Το San Leonardo στεγάζεται σε ένα ιστορικό μοναστήρι που υπήρξε κατοικία της οικογένειας Marchesi Guerrieri Gonzaga για πάνω από μια χιλιετία. Το κτήμα εκτείνεται σε 300 εκτάρια, συμπεριλαμβανομένων 30 εκταρίων αμπελώνων βιολογικής καλλιέργειας, προστατευμένων από τις Άλπεις του Τρεντίνο, οι οποίες προστατεύουν τα αμπέλια από τους ψυχρούς βόρειους ανέμους και καλωσορίζουν τις εύκρατες αύρες από τη λίμνη Garda.

Οι αμπελώνες που αφορουν κατά κύριο λόγο λευκές ποικιλίες αμπέλου καλύπτουν 37 στρέμματα και βρίσκονται στο βορειότερο τμήμα του Τρεντίνο, μεταξύ της Val di Cembra και των λόφων Avisano. Το San Leonardo συνδυάζει την αρχαία παράδοση με τις διαχρονικές τεχνικές, όπου οι σχολαστικές, χειροτεχνικές διαδικασίες συνεχίζουν να δίνουν εξαιρετικά ιταλικά κρασιά, φημισμένα για τη ζωντάνια, την αρμονία και τη φυσική κομψότητά τους. Το San Leonardo έχει πιστοποιηθεί ως «Φίλος της Βιοποικιλότητας» από το 2018 και απέκτησε την πιστοποίηση «Equalitas» το 2024 για την περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητά του.

ΠΗΓΗ: winebusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η οινοβιομηχανία της ΕΕ ζητά από την νέα Κομισιόν μια τολμηρή και ανοικτή εμπορική πολιτική για τόνωση των εξαγωγών στις διεθνές αγορές.

REPORTS

Πάντα λιγότερο κρασί. Η νέα προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης συγκομιδής για το 2024, αντανακλά αποδόσεις χαμηλών όγκων. Η αποτίμηση αυτής της μικρής...

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

REPORTS

Το Consorzio del Vino Brunello di Montalcino έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες προβλέψεις για τον τρύγο του 2024, ο οποίος επηρεάζεται από συγκεκριμένες κλιματολογικές...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...