Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Paleo στον Πειραιά «σερβίρει» ταξίδια σε κάθε ποτήρι κρασί

Σε ένα εντυπωσιακό παλιό κτίριο του 1900 στο λιµάνι του Πειραιά, το Paleo λειτουργεί µε τις νόρµες µιας Enoteca ή ενός Bar a Vin και µε επιλογές κρασιών που εκφράζουν απόλυτα τον ιδιοκτήτη του, Γιάννη Καϋµενάκη.

Σε ένα εντυπωσιακό παλιό κτίριο του 1900 στο λιµάνι του Πειραιά, το Paleo λειτουργεί µε τις νόρµες µιας Enoteca ή ενός Bar a Vin και µε επιλογές κρασιών που εκφράζουν απόλυτα τον ιδιοκτήτη του, Γιάννη Καϋµενάκη.

«Το Paleo ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 και οφείλω να παραδεχτώ πως δεν µε έχει βασανίσει καθόλου. Τουναντίον, αν έχω µετανιώσει για κάτι, είναι που δεν το επιχείρησα νωρίτερα» σηµειώνει µε έµφαση ο ιδιοκτήτης του Γιάννης Καϋµενάκης, µιλώντας στο Wine Trails. Ο λόγος φυσικά για το γνωστό wine  restaurant που φιλοξενείται σε ένα παλιό κτίριο του 1900 στο λιµάνι του Πειραιά και το οποίο αποτελεί δηµοφιλές σηµείο συνάντησης οινόφιλων από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

«Γεννήθηκα και µεγάλωσα στην περιοχή» διηγείται ο κ. Καϋµενάκης, οπότε γνώριζα την αρχιτεκτονική και τη γοητεία της γειτονιάς και δεν δυσκολεύτηκα να την επιλέξω για την επένδυσή µου». Ενώ αναφερόµενος στην γκάµα των κρασιών που προσφέρονται στο Paleo, σηµειώνει: «Η συλλογή µας είναι άκρως ιδιοσυγκρασιακή, πρόκειται για µια επιλογή από διαφορετικά τοπωνύµια: Cornas, St Joseph, Banyuls, St Nicolas de Bourgeuil, Naousa, Paros, Goumenissa, Patras, Nemea, Chianti Classico, Korakochori, Taurasi, Douro, Gigondas, etc, etc . Ουσιαστικά είναι όλα τα τοπωνύµια που είχα την τύχη να βρεθώ στη ζωή µου».

Το Paleo, σύµφωνα µε τον κ. Καϋµένακη, λειτουργεί µε τις νόρµες µιας Enoteca ή ενός Bar a Vin, όπου ενώ είναι εµφατικά ως προς τη συλλογή των κρασιών, υπάρχει µια αξιοπρεπής επιλογή από φαγητό µε εξίσου τοπωνυµιακό προσανατολισµό. Στην πραγµατικότητα σερβίρει παραδοσιακές συνταγές µεσογειακής κουζίνας, για να συνοδεύσουν τις επιλογές του ίδιου σε κρασί από τα ταξίδια του στον Νότο της Ευρώπης, ενώ σηµειώνεται ότι το µενού αλλάζει σχεδόν καθηµερινά. Όπως συµπληρώνει ο κ. Καϋµενάκης, ένα αρκετά µεγάλο και συνεχώς αυξητικό  ποσοστό επί του κύκλου εργασιών του Paleo έχει να κάνει µε πωλήσεις λιανικής ή παραδόσεις κατ’ οίκον.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο αμπελοοινικός κλάδος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής, η οποία απειλεί τις παραδοσιακές πρακτικές και τις γεωγραφικές ενδείξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

REPORTS

Ένα ευρύ σχέδιο στήριξης για τον αμπελοοινικό τομέα της ΕΕ έχει προταθεί από την Κομισιόν για την αντιμετώπιση σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί,...

REPORTS

Το Παρίσι γονατίζει καθώς ένας άλλος εμπορικός αντίπαλος ξεχωρίζει τα φημισμένα κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά της Γαλλίας…

REPORTS

Την ιστορική, μακραίωνη διαδρομή της αμπελοκαλλιέργειας στο νησί της Σάμου μα και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδικότητα των κρασιών της, μπορεί κανείς...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

«Για να κάνεις ένα πολύ μεγάλο κρασί, πρέπει να εντοπίσεις τον τόπο παραγωγής, τον κλώνο, και μαζί με όλα αυτά τους κατάλληλους τρόπους οινοποίησης...

REPORTS

Ο αμπελοοινικός κλάδος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής, η οποία απειλεί τις παραδοσιακές πρακτικές και τις γεωγραφικές ενδείξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

REPORTS

Ένα ευρύ σχέδιο στήριξης για τον αμπελοοινικό τομέα της ΕΕ έχει προταθεί από την Κομισιόν για την αντιμετώπιση σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί,...

REPORTS

Η ανθεκτικότητα του αμπελοοινικού τομέα και η υιοθεσία νέων τεχνολογιών είναι το βασικό θέμα της επερχόμενης 23ης Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Άμπελου και...