Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Paleo στον Πειραιά «σερβίρει» ταξίδια σε κάθε ποτήρι κρασί

Σε ένα εντυπωσιακό παλιό κτίριο του 1900 στο λιµάνι του Πειραιά, το Paleo λειτουργεί µε τις νόρµες µιας Enoteca ή ενός Bar a Vin και µε επιλογές κρασιών που εκφράζουν απόλυτα τον ιδιοκτήτη του, Γιάννη Καϋµενάκη.

Σε ένα εντυπωσιακό παλιό κτίριο του 1900 στο λιµάνι του Πειραιά, το Paleo λειτουργεί µε τις νόρµες µιας Enoteca ή ενός Bar a Vin και µε επιλογές κρασιών που εκφράζουν απόλυτα τον ιδιοκτήτη του, Γιάννη Καϋµενάκη.

«Το Paleo ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 και οφείλω να παραδεχτώ πως δεν µε έχει βασανίσει καθόλου. Τουναντίον, αν έχω µετανιώσει για κάτι, είναι που δεν το επιχείρησα νωρίτερα» σηµειώνει µε έµφαση ο ιδιοκτήτης του Γιάννης Καϋµενάκης, µιλώντας στο Wine Trails. Ο λόγος φυσικά για το γνωστό wine  restaurant που φιλοξενείται σε ένα παλιό κτίριο του 1900 στο λιµάνι του Πειραιά και το οποίο αποτελεί δηµοφιλές σηµείο συνάντησης οινόφιλων από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

«Γεννήθηκα και µεγάλωσα στην περιοχή» διηγείται ο κ. Καϋµενάκης, οπότε γνώριζα την αρχιτεκτονική και τη γοητεία της γειτονιάς και δεν δυσκολεύτηκα να την επιλέξω για την επένδυσή µου». Ενώ αναφερόµενος στην γκάµα των κρασιών που προσφέρονται στο Paleo, σηµειώνει: «Η συλλογή µας είναι άκρως ιδιοσυγκρασιακή, πρόκειται για µια επιλογή από διαφορετικά τοπωνύµια: Cornas, St Joseph, Banyuls, St Nicolas de Bourgeuil, Naousa, Paros, Goumenissa, Patras, Nemea, Chianti Classico, Korakochori, Taurasi, Douro, Gigondas, etc, etc . Ουσιαστικά είναι όλα τα τοπωνύµια που είχα την τύχη να βρεθώ στη ζωή µου».

Το Paleo, σύµφωνα µε τον κ. Καϋµένακη, λειτουργεί µε τις νόρµες µιας Enoteca ή ενός Bar a Vin, όπου ενώ είναι εµφατικά ως προς τη συλλογή των κρασιών, υπάρχει µια αξιοπρεπής επιλογή από φαγητό µε εξίσου τοπωνυµιακό προσανατολισµό. Στην πραγµατικότητα σερβίρει παραδοσιακές συνταγές µεσογειακής κουζίνας, για να συνοδεύσουν τις επιλογές του ίδιου σε κρασί από τα ταξίδια του στον Νότο της Ευρώπης, ενώ σηµειώνεται ότι το µενού αλλάζει σχεδόν καθηµερινά. Όπως συµπληρώνει ο κ. Καϋµενάκης, ένα αρκετά µεγάλο και συνεχώς αυξητικό  ποσοστό επί του κύκλου εργασιών του Paleo έχει να κάνει µε πωλήσεις λιανικής ή παραδόσεις κατ’ οίκον.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΘΕΑΣ «Wine & Wisdom», που έχει...

REPORTS

Η στροφή των καταναλωτών προς την υγεία, τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια αλλάζει γρήγορα και τον κόσμο του κρασιού. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Έντονη αύξηση του πληθυσµού του εντόµου κρυπτοβλάβες (Cryptoblabes gnidiella) σε αµπελώνες της Περιφερειακής Ενότητας ∆ράµας καταγράφεται αυτό το διάστηµα στο εγκατεστηµένο δίκτυο παγίδων, ενώ...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...