Από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου το φεστιβάλ κρασιού θα φιλοξενηθεί στη Costa Navarino, με επίκεντρο έναν από τους πιο χαρισματικούς οινικούς τόπους της Ελλάδας, τη Μεσσηνία.
Μια εκδήλωση εξωστρέφειας του προγράμματος Messinia Terroirs, μιας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για την στήριξη της Μεσσηνιακής οινοπαραγωγής.
Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του Μεσσηνιακού κρασιού εκφράζεται στις δράσεις του προγράμματος του φεστιβάλ.
Εκτός από την πλατεία γευσιγνωσίας που τα αρώματα και οι γεύσεις θα πλημμυρίσουν την Navarino Agora, θα διεξαχθούν Masterclass, βιωματικές δράσεις, πάνελ ομιλιών με επίκεντρο τα Πανεπιστημιακά ερευνητικά αποτελέσματα, τον Οινοτουρισμό και την Μαύρη Σταφίδα.
Επιπλέον, φέτος έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε παραγωγούς του Αμπελώνα της Αιγιάλειας, που θα παρουσιάσουν Ροδίτες και Μαυροδάφνες από το χαρισματικό terroir στις Πλαγιές της Αιγιάλειας, οι οποίοι είναι μέλη του δικτύου ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ.
Παράλληλα έχουν οργανωθεί εκπαιδευτικές δράσεις γευστικές δοκιμές και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως ζωγραφική και ένα μουσικό κονσέρτο!
Οι εκδηλώσεις της Navarino Agora έχουν ελεύθερη είσοδο, όμως είναι απαραίτητη η έγκαιρη εγγραφή σας σε όλες τις ομιλίες, βιωματικές δράσεις και Masterclass, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και απαιτείται.
Το αναλυτικό πρόγραμμα και την δήλωση συμμετοχής των παραπάνω θα τα βρείτε εδώ
Ακολουθούν παρακάτω οι σύνδεσμοι για τις ομιλίες και τα masterclass που πλαισιώνουν το φετινό πρόγραμμα.
Εγγραφή στις κεντρικές ομιλίες μπορείτε να κάνετε εδώ
Τα πάνελ θα πραγματοποιήσουν ομιλητές από τον Πανεπιστημιακό Κλάδο και καταξιωμένοι επαγγελματίες.
- «Δρόμοι του Κρασιού Πελοποννήσου»
- «MESSINIA TERROIRS – Το Έργο, η Πορεία και τα Πρώτα Αποτελέσματα»
- «Αφιέρωμα στη Μαύρη Σταφίδα»
- «Μιλώντας για τον Οίνο & το Ελαιόλαδο της Μεσσηνίας»
- «Άμπελος – Οίνος, Κλαδικός Τύπος & Ψηφιακά Μέσα»
Εγγραφή στα Masterclass μπορείτε να κάνετε εδώ
Τα Masterclass θα πραγματοποιηθούν από καταξιωμένους επαγγελματίες από τον κόσμο του κρασιού
- «Τα Φιλέρια της Μεσσηνίας», από τον Νικόλα Γιαννόπουλο DipWSET
- «Τα Cabernet Sauvignon της Τριφυλίας», από την Τίνα Παπασίνου DipWSET
- «Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας από το Wine & Spirits Professional Center (WSPC) και τον Master of Wine Kωνσταντίνο Λαζαράκη»
- «Messinia Terroirs Wine List & Wine Pairing με Μεσσηνιακά κρασιά», από την Γευσιγνώστη και Οινοχόο Μαρία Κατσούλη
- «Οι ελληνικές ποικιλίες στα terroir της Μεσσηνίας, επιλογή των επισκεπτών σας!», από τον ιδιοκτήτη δικτύου διανομής οίνων και ποτών, Γιάννη Διονυσόπουλο
Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και θα ενισχύσει περαιτέρω τη συλλογική προσπάθεια για τη διαρκή ανάπτυξη και προβολή της οινικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσσηνίας.
