Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το σαμιώτικο κρασί κάνει θραύση στην Κορέα με αύξηση των πωλήσεων

Στη χώρα των 51 εκατομμυρίων κατοίκων οι εισαγωγές σαμιώτικου κρασιού τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν ακόμη και τις πιο ευοίωνες προσδοκίες, διπλασιάζοντας επί της ουσίας το τζίρο του 2022 έναντι του 2021 και σημειώνοντας μια διαρκή ανοδική τάση.

Αυτό προκύπτει τόσο από τη στρατηγική προσέγγιση της Εμπορικής Διεύθυνσης του ΕΟΣ Σάμου προς την ισχυρή αυτή αγορά-στόχο, αλλά και από την υποστήριξη της προώθησης των σαμιακών συνεταιριστικών οίνων από την εταιρεία που τους αντιπροσωπεύει στην Κορέα, την Hellenic Wine.

Με στοχευμένες πρακτικές προβολής  και μεθοδικές οινογευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις, ο οινογνώστης Παύλος Chang και τα αδέρφια του, έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα προτίμησης των καταναλωτών προς τους σαμιακούς  οίνους καθώς ως είδος ανώτερης ποιότητας αποτελεί σύμβολο υψηλής κοινωνικής στάθμης. Επιπρόσθετα, το καταναλωτικό προφίλ των Κορεατών δείχνει μια σαφή προτίμηση στα γλυκόπιοτα σαμιώτικα κρασιά του Συνεταιρισμού που διατηρούν σταθερή την υψηλή τους ποιότητα και τη μοναδική γεύση. Το γυναικείο κοινό έδειξε να προτιμά τα γλυκά κρασιά καθώς και τα ημίξηρα baΒέλ, το λευκό και το ροζέ.

Κατά τη διάρκεια τριήμερων οινογευστικών δοκιμών (από 22 έως και 24 Ιουνίου 2023) στην COEX Convention & Exhibition Center Seoul, South Korea, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Wine Quality Legend που υλοποιεί η Οικονομοτεχνική σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Σάμου, από τους εκθεσιακούς χώρους της Hellenic Wine όπου εκτίθονταν τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά της Σάμου πέρασαν περισσότεροι από  85 χιλιάδες επισκέπτες!

Την 1η ημέρα η επισκεψιμότητα ήταν 15.000 άτομα, τη 2η ημέρα 20.000 και το Σάββατο, 3η ημέρα της εκδήλωσης, οι επισκέπτες  ξεπέρασαν τους  50.000. O Εμπορικός Διευθυντής του ΕΟΣ Σάμου Τίτος Φραντζής σε διακεκριμένους sommelier, οινογνώστες και ανθρώπους της αγοράς, έκανε διαρκείς  παρουσιάσεις των κρασιών αλλά και της αμπελουργικής ζώνης της Σάμου, μιλούσε για τις γηγενείς  ποικιλίες και τους καινοτόμους τρόπους οινοποίησης, τη μακραίωνη οινική ιστορίας του τόπου και τη χειρωνακτική καλλιέργεια από τους αμπελουργούς μας, ταξιδεύοντάς τους στη Σάμο και στο «υγρό χρυσάφι» του μοναδικού σαμιακού αμπελώνα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα, θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός & Νέκταρ» που πρόκειται...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συμμετέχουν τα οινοποιία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας.

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...