Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επόμενο οινικό ραντεβού της Κρήτης τον Μάρτιο του 2023 στο Οινόραμα

Με μεγάλη επιτυχία για πέμπτη χρονιά, 31 Οινοποιεία από την Κρήτη υποδέχτηκαν το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες της Αθήνας στην έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και πάνω από 1.000 επισκέπτες δοκίμασαν 300+ ετικέτες.

Στην έκθεση, πραγματοποιήθηκε το ενδιαφέρον σεμινάριο του οινογράφου και συμβούλου οίνου, Σίμου Γεωργόπουλου με τίτλο «Μία Κρήτη για κάθε πιάτο»  και θέμα το πάντρεμα των κρητικών κρασιών με πιάτα της διεθνούς γαστρονομίας. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, τέσσερα διασκεδαστικά διαδραστικά κουίζ οινο-Κρητικών γνώσεων με έπαθλα στους νικητές φιάλες Magnum κρητικών κρασιών.

Την έκθεση επισκέφθηκαν επαγγελματίες του χώρου, οινόφιλοι, δημοσιογράφοι, καθηγητές και φοιτητές σχολών οίνου και γαστρονομίας. Στην έκθεση, επίσης, βρέθηκε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Ο κ. Γεωργαντάς συνομίλησε με όλους τους παραγωγούς και εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εντυπωσιακή ανάπτυξη και ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να επιστρέφουμε στον χώρο των εκθέσεων και να βλέπουμε το κρητικό κρασί να ανεβαίνει συνεχώς. Το Υπουργείο στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας.»

Η κα Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης δήλωσε: «Ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και η Περιφέρεια Κρήτης, βρίσκονται πάντα στο πλευρό και στηρίζουν τους παραγωγούς και οινοποιούς του νησιού μας! Σεβόμαστε το μόχθο, και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας προκειμένου να αναδειχτεί αυτό το πολύτιμο Θείο δώρο που κληρονομήσαμε, το κρασί! Υποστηρίζουμε έμπρακτα κάθε δράση του “Wines of Crete”, που προβάλλει και προωθεί αυτό το πολύ σημαντικό προϊόν του Πρωτογενή μας Τομέα και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την ενίσχυση των προσπαθειών και του αξιόλογου έργου τους.»

Τέλος, ο Νίκος Μηλιαράκης, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΔΟΝΗ ανέφερε «Το Αθηναϊκό κοινό μας υποδέχτηκε με θέρμη και ζεστασιά. Επιμένουμε να οργανώνουμε συλλογικές δράσεις που προωθούν το κρητικό κρασί και στηρίζουν τον αμπελουργό του νησιού. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης  και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν στην υλοποίηση της έκθεσης. Το κρητικό κρασί έχει ακόμα πολλά να δείξει σε ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.»

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα κλωνικής επιλογής CloSeViVa που διενεργείται στο πλαίσιο της δράσης Ερευνώ, Δημιουργώ, Καινοτομώ και επιδιώκει να επιτύχει την απομόνωση κλώνων από τις σημαντικότερες Ελληνικές ποικιλίες, που παρουσιάζουν ιδιαίτερα φυτοϋγειονομικά και φαινοτυπικά χαρακτηριστικά. Το εν λόγω πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το The Top 50 παρουσιάζει τις 50 ετικέτες κρασιών που ξεχώρισε το 2024, η συντακτική ομάδα του Wine Trails. Η έμπειρη ομάδα του Wine...

REPORTS

Η ετικέτα Cabernet Sauvignon Puente Alto εσοδείας 2021 από την χιλιανή Vina Don Melchor, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των 100 καλύτερων κρασιών του...

REPORTS

Η Βουργουνδία βρίσκεται σε «ευνοϊκή θέση» με θετική ανάπτυξη τόσο στη γαλλική όσο και στην εξαγωγική αγορά, παρά τη χαμηλή απόδοση της εσοδείας 2024,...

REPORTS

Οι έντονες βροχοπτώσεις, οι σφοδρές χαλαζοθύελλες και οι παγετοί συνέβαλαν στη συρρίκνωση των αποδόσεων για πολλούς οινοπαραγωγούς του Chablis το 2024, αν και η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Κατά τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, εντοπίστηκαν προσβολές από το έντομο Cryptoblabes gnidiella (Lepidoptera, Pyralidae) σε αμπελώνες της Καλής Βρύσης, έντομο το οποίο δεν...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...