Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα Messinia Terroirs συμμετέχουν στο 10ο Σχολείο Τουρισμού

Φέτος, στο Σχολείο Τουρισμού, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Στρατηγικό Έργο Messinia Terroirs, μέσα από μία παρουσίαση με τίτλο «Ένα στρατηγικό πλάνο για την αναβίωση και την ανάδειξη του Αμπελώνα και του Οίνου στην Μεσσηνία» που θα γίνει από την Κατερίνα Νικολού, Σύμβουλο Επικοινωνίας Messinia Terroirs, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 12:00, στην κεντρική Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου.

Στο διήμερο πρόγραμμα των βιωματικών εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Σχολείου Τουρισμού, θα πραγματοποιηθούν 3 διαδραστικά Messinia Terroirs Master Classes, γευσιγνωσίας κρασιών από τον ιστορικό αμπελώνα της Μεσσηνίας.

Με τίτλο «Από την γη της Μεσσηνίας στο ποτήρι των πελατών σας», την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Κοντραφούρης, Maitre d’Hotel και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου ο Κωνσταντίνος Χατζημητάκος DipWSET, Head Sommelier W Costa Navarino, θα παρουσιάσουν 18 επιλεγμένους οίνους από τους Μεσσήνιους παραγωγούς.

Αλφαβητικά οι παραγωγοί που προσφέρουν τα κρασιά τους:

Andania Valley Wines, Astir X, Biovin – Tsavolakis Wines, Evritos, Lacules Estate, Navarino Vineyards, Nestor Winery, Oenopigi Winery, Oinotropai Estate, Panagiotopoulos Family Estate Wines, Patsouros Winery, Stasinopoulos Winery, Tsamis Winery, Κτήμα Γκότση, Κτήμα Δερέσκου, Οινοποιία Ψαρούλη.

Το Messinia Terroirs αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά ενεργειών όπως η μελέτη, η έρευνα, η καινοτομία στις καλλιεργητικές πρακτικές, η εκπαίδευση και η συμβουλευτική για την αναδιάρθρωση και την ανάδειξη του μεσσηνιακού αμπελώνα με νέες φυτεύσεις και έμφαση σε ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.

Βασικός στόχος του Messinia Terroirs είναι να δώσει νέα ώθηση στον οινικό κλάδο της Μεσσηνίας, να αναβιώσει την αίγλη του παρελθόντος και να αναδείξει όχι μόνο τη συναρπαστική ποικιλομορφία και μοναδικότητα του μεσσηνιακού αμπελώνα, αλλά και την πολυδιάστατη φυσιογνωμία του τόπου.

Τα χαρισματικά terroirs της περιοχής με το ιδιαίτερο μικροκλίμα που ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών, η πλούσια γαστρονομική παράδοση και η μακραίωνη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά σε ένα περιβάλλον σπάνιας φυσικής ομορφιάς, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να αναγεννηθεί η Μεσσηνία ως οινοπαραγωγός περιοχή με αναγνωρίσιμη ταυτότητα και να καθιερωθεί ως οινοτουριστικός προορισμός διεθνών προδιαγραφών.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός δεν είναι πια ένα niche χόμπι για μυημένους. Είναι ένας από τους πιο ζωντανούς τρόπους να γνωρίσεις έναν τόπο: από το χώμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...

REPORTS

Ο τρύγος του 2025 ολοκληρώθηκε καταγράφοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά πτώση στην παραγωγή της Σαντορίνης που αναμένεται να πλησιάσει συνολικά τους 450 τόνους σταφυλιού,...

REPORTS

Η συζήτηση για τους αμερικανικούς δασμούς στο κρασί επέστρεψε δυναμικά στις αρχές Αυγούστου, όταν επιβλήθηκε εισαγωγικός δασμός 15% σε σειρά ευρωπαϊκών ετικετών από το...

REPORTS

Το 97,51% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του οινοποιείου Κώστα Λαζαρίδη θα κατέχει η Ολυμπία Συμμετοχών με την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής Δημόσιας πρότασης που ανακοίνωσε...