Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα Σαμιώτικα κρασιά υποδέχονται τους επισκέπτες του νησιού

Όπως έρχεται κανείς στον πανέμορφο τόπο του Πυθαγόρα και της αμπέλου, η πρώτη του εικόνα στο αεροδρόμιο, κατά την παραλαβή των αποσκευών, είναι τα υπέροχα Συνεταιριστικά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου σε ένα καλοκαιρινό, θαλασσινό φόντο.

Η βιωματική εμπειρία των επισκεπτών από τις ομορφιές της πατρίδας μας είναι αυτή που διατηρείται στη μνήμη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εντύπωσή τους από τον τόπο, τα προϊόντα και τους  ανθρώπους, μεταφέρεται στον περίγυρό τους, στους φίλους και τους συγγενείς, προάγοντας έτσι τον ελληνικό οινογαστρονομικό τουρισμό.

Μα και όταν το ταξίδι τελειώνει και όσοι επέλεξαν τη Σάμο ετοιμάζονται για αναχώρηση, πριν αποχαιρετήσουν  το μοναδικό πολιτιστικό  αποτύπωμα της γενέτειρας του Πυθαγόρα, προτού χαθεί από το οπτικό τους πεδίο το μεγαλείο του σαμιακού αμπελώνα που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και στρέφει τα φύλλα του προς το φως και το μέλλον, η γιγαντοοθόνη στην αίθουσα αναχωήσεων του Αεροδρομίου έρχεται να τους θυμίσει πως η γεύση και τα αρώματα αυτού του τόπου χωρούν σε ένα μπουκάλι νοσταλγίας. Σε μια φιάλη από τα μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού, για τα οποία είναι διάσημο το νησί, στα πέρατα του κόσμου. Και φέτος, στο διεθνή αερολιμένα «Αρίσταρχος ο Σάμιος» η εικόνα των σαμιώτικων συνεταιριστικών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου αφήνει στους επισκέπτες την πρώτη μα… και την τελευταία εντύπωση!

Παράλληλα, τα κρασιά της Ομάδας Παραγωγών Οίνου του Συνεταιρισμού Σάμου  κοσμούν την πρόσοψη του  κτιρίου που στεγάζεται το Λιμενικό Ταμείο, στην πρωτεύουσα του πυκνόφυτου νησιού.

Μια όμορφη υποδοχή, όπως θα μπορούσε κανείς να την εκφράσει και τραγουδιστά: «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα…»

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...