Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα Σαμιώτικα κρασιά υποδέχονται τους επισκέπτες του νησιού

Όπως έρχεται κανείς στον πανέμορφο τόπο του Πυθαγόρα και της αμπέλου, η πρώτη του εικόνα στο αεροδρόμιο, κατά την παραλαβή των αποσκευών, είναι τα υπέροχα Συνεταιριστικά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου σε ένα καλοκαιρινό, θαλασσινό φόντο.

Η βιωματική εμπειρία των επισκεπτών από τις ομορφιές της πατρίδας μας είναι αυτή που διατηρείται στη μνήμη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εντύπωσή τους από τον τόπο, τα προϊόντα και τους  ανθρώπους, μεταφέρεται στον περίγυρό τους, στους φίλους και τους συγγενείς, προάγοντας έτσι τον ελληνικό οινογαστρονομικό τουρισμό.

Μα και όταν το ταξίδι τελειώνει και όσοι επέλεξαν τη Σάμο ετοιμάζονται για αναχώρηση, πριν αποχαιρετήσουν  το μοναδικό πολιτιστικό  αποτύπωμα της γενέτειρας του Πυθαγόρα, προτού χαθεί από το οπτικό τους πεδίο το μεγαλείο του σαμιακού αμπελώνα που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και στρέφει τα φύλλα του προς το φως και το μέλλον, η γιγαντοοθόνη στην αίθουσα αναχωήσεων του Αεροδρομίου έρχεται να τους θυμίσει πως η γεύση και τα αρώματα αυτού του τόπου χωρούν σε ένα μπουκάλι νοσταλγίας. Σε μια φιάλη από τα μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού, για τα οποία είναι διάσημο το νησί, στα πέρατα του κόσμου. Και φέτος, στο διεθνή αερολιμένα «Αρίσταρχος ο Σάμιος» η εικόνα των σαμιώτικων συνεταιριστικών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου αφήνει στους επισκέπτες την πρώτη μα… και την τελευταία εντύπωση!

Παράλληλα, τα κρασιά της Ομάδας Παραγωγών Οίνου του Συνεταιρισμού Σάμου  κοσμούν την πρόσοψη του  κτιρίου που στεγάζεται το Λιμενικό Ταμείο, στην πρωτεύουσα του πυκνόφυτου νησιού.

Μια όμορφη υποδοχή, όπως θα μπορούσε κανείς να την εκφράσει και τραγουδιστά: «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα…»

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας διέσχισε μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων το 2024, η οποία χαρακτηρίστηκε από μειωμένους όγκους, ανθεκτικές αξίες εξαγωγών, αυξανόμενη εξάρτηση από τις...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Σε σημαντική πτώση της ζήτησης για εκλεκτούς οίνους στις ΗΠΑ, μια από τις σημαντικότερες αγορές για τους Ευρωπαίους παραγωγούς, έχουν οδηγήσει οι ανακοινώσεις Τραμπ...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...