Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα μεγάλα κρασιά γεννιούνται στον αμπελώνα της Οινοποιίας Ψαρούλη στο terroir της Μεσσήνης

Λίγο έξω από το χωριό Βασιλάδα, στις εξοχές της Μεσσήνης, βρίσκεται, κρυµµένο µέσα σε ελαιόδεντρα και ακµαίο αµπελώνα, το boutique οινοποιείο του Κωνσταντίνου Ψαρούλη, ο οποίος προτάσσει την ιδιότητα του αµπελουργού, µια ιδιότητα στην οποία εκπαιδεύτηκε από µικρό παιδί, πριν ακόµη κάνει σπουδές και µεταπτυχιακό στη Γεωπονία.

«Τα µεγάλα κρασιά βγαίνουνε στο αµπέλι» τονίζει ο ίδιος, έχοντας πειστεί ότι αυτή η φράση συµπυκνώνει την αντίληψη της Οινοποιίας του για τα κρασιά της. «Μεγάλα κρασιά, µε το νεύρο και το δυναµισµό του τοπίου γύρω µας» συµπληρώνει ο 40χρονος αµπελουργός, ο οποίος µόλις πριν από δέκα χρόνια έκανε το αποφασιστικό βήµα προς την οινοποίηση, όταν µε 8.000 φιάλες το 2014 βγήκε στην αγορά προτείνοντας ένα κρυστάλλινο Ασύρτικο από τον γέρικο αµπελώνα της οικογένειας.

Αμπελουργικές και οινοποιητικές προσκλήσεις περιλαμβάνει η φιλοσοφία του Κωστανίνου Ψαρούλη.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, κάθε ρώγα από τα αµπέλια που εφοδιάζουν το οινοποιείο του µε πρώτη ύλη για τα δυναµικά κρασιά του, έχουν περάσει από το µικροσκόπιό του. Συνολικά η Οινοποιία διαχειρίζεται 175 στρέµµατα, ακολουθώντας το µοτίβο των χαµηλών στρεµµατικών επιδόσεων και των φιλικών προς το περιβάλλον παρεµβάσεων. Όπως ο ίδιος σηµειώνει, το κοινό έχει να περιµένει ακόµα πολλά από αυτό το δυναµικά ανερχόµενο οινοποιείο, αφού στους στόχους για τα επόµενα χρόνια περιλαµβάνεται η διαµόρφωση υπόγειου κελαριού, που θα είναι επισκέψιµο και εξοπλισµένο για γευστικές δοκιµές, όσο στο µεταξύ ο Κωνσταντίνος Ψαρούλης θα πειραµατίζεται µε νέες ποικιλίες και αµπελουργικές και οινοποιητικές προκλήσεις.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η οινοποιία Ψαρούλη στη Βασιλάδα Μεσσηνίας δημιούργησε μια σειρά από εκδηλώσεις ‘’Open doors’’ , όπου οι επισκέπτες θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες γευσιγνωσίας και ψυχαγωγίας....

REPORTS

Σε μια σειρά από εκδηλώσεις ‘’Open doors’’ προσκαλεί η οινοποιία Ψαρούλη, για μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας και ψυχαγωγίας.

REPORTS

Με το όνοµα Pinus Vinus, όπου pinus η λατινική ονοµασία της οικογένειας των πεύκων και vinus το κρασί στα λατινικά, η Ρετσίνα του µεσσηνιακού...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Από αυτόρριζο αμπελώνα 45 ετών στα ορεινά της Μεσσηνίας το εκλεπτυσμένο Chardonnay της Οινοποιίας Ψαρούλη.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Οίνου και Αμπέλου, στάθηκε στον χαιρετισμό του,...

REPORTS

Η παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπρασιών iDealwine δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για το 2024, επισημαίνοντας σημαντικές αλλαγές στη δευτερογενή αγορά κρασιού.

REPORTS

Κάθε χρόνο, οι αμπελουργοί στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μια γνωστή πρόκληση: την προστασία των αμπελώνων τους από ένα ευρύ...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για τρίτη διαδοχική χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ για την ανάδειξη των πολλών προσώπων του μεσσηνιακού αμπελώνα Messinia Terroirs Festival μεταξύ 13 και 15 Ιουνίου...