Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα κρασιά Bag-In-Box η τάση που ανέδειξε η πανδημία

Τα κρασιά Bag-In-Box κερδίζουν εκατομμύρια καταναλωτές, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με τα εννέα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο, η Smurfit Kappa, κατασκευάστρια στα Bag-In-Box είναι ο Ευρωπαίος ηγέτης σε αυτήν την αγορά.

Η Smurfit Kappa πραγματοποίησε μελέτη σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία, Wine Intelligence, σχετικά με τη ζήτηση των καταναλωτών για κρασιά bib. Μετά την Covid-19, αυτή η αγορά εκρήγνυται.

Μάλιστα, 3,7 εκατομμύρια νέοι καταναλωτές εκτιμώνται ότι ανέρχονται στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους έξι μήνες που στράφηκαν σε οίνους σε Bag-In-Box: αυτός είναι ο κύκλος εργασιών που αποκαλύφθηκε από τη μελέτη που διενήργησε η Smurfit Kappa, ένας από τους βασικούς παραγωγούς συσκευασιών, σε συνεργασία με την εταιρεία Wine Intelligence. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020 μεταξύ 1.049 καταναλωτών στη Γαλλία και 1.020 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέλυσε τη συμπεριφορά των ενηλίκων που πίνουν κόκκινο, λευκό ή ροζέ κρασί τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, καταγράφεται η τάση της αύξησης της κατανάλωσης κρασιού και διασκέδασης στο σπίτι. Η ελευθερία κατανάλωσης, η ευκολία μεταφοράς και η σχέση ποιότητας / τιμής είναι τα κύρια κίνητρα για την αγορά κρασιών σε Bag-in-Box. Σε αυτό προστίθεται η δυνατότητα αποθήκευσης του κρασιού για έως και οκτώ εβδομάδες μετά το άνοιγμα, ενώ ένα μπουκάλι μπορεί να διατηρηθεί μόνο για δύο έως τρεις ημέρες.

+ 27% τους επόμενους μήνες

Αυτή η αγορά έχει σήμερα 12 εκατομμύρια καταναλωτές στη Γαλλία και 4 εκατομμύρια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προφίλ; Η έρευνα δείχνει ότι τέσσερις στους δέκα πιθανούς αγοραστές είναι κάτω των 35 ετών και προτιμούν μικρές μορφές τριών λίτρων. Τέλος, η έρευνα εστιάζει στο αναπτυξιακό δυναμικό των κρασιών σε bib με 4,4 εκατομμύρια επιπλέον καταναλωτές να ενδιαφέρονται για αυτό το προϊόν τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για αύξηση 27% στον αριθμό των καταναλωτών.

Πηγή: KΕΟΣΟΕ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να διεισδύει σε κάθε πτυχή του κόσμου του κρασιού, μεταμορφώνοντας έναν τομέα που μέχρι πρόσφατα βασιζόταν κυρίως στην εμπειρία,...

REPORTS

Αλλαγές στην υποβολή των δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας και αποθεμάτων στον αμπελοοινικό τομέα προβλέπει τροποποιητική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, που αναρτήθηκε...

REPORTS

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κρασιού που δεν εκσυγχρονίζουν την τεχνολογική τους υποδομή και δεν επενδύουν στην ψηφιακή μετάβαση φαίνεται πως θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν...

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...