Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τέσσερα στα πέντε άτομα αγοράζουν κρασί με βάση την εμφάνιση της ετικέτας

Περίπου το 85% των ανθρώπων δήλωσαν ότι είχαν αγοράσει ένα μπουκάλι κρασί στο παρελθόν κυρίως με βάση την εμφάνιση της ετικέτας, αποκάλυψαν δεδομένα από την ηλεκτρονική αγορά κρασιού Vivino.

Μια έρευνα χρηστών της Vivino σε 1.800 πότες κρασιού διαπίστωσε ότι τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες ανέφεραν ότι είχαν προηγουμένως αγοράσει κρασί κυρίως με βάση το πώς φαίνεται η ετικέτα ή το μπουκάλι.

Πιο συγκεκριμένα, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν πόσο σημαντικές είναι οι εντυπωσιακές, καινοτόμες και δημιουργικές επιλογές σχεδιασμού όταν πρόκειται να δελεάσουν τους καταναλωτές να δοκιμάσουν κάτι έξω από τη ζώνη άνεσής τους. Το Global Wine Masters θα παρουσιάσει το επόμενο έτος το εναρκτήριο Design And Packaging Masters, το οποίο θα βραβεύσει τα κρασιά με την καλύτερη παρουσίαση στην αγορά.

Ο Paul Jones, διευθυντής κρασιού στη Vivino, σχολίασε τα ευρήματα:

«Με τόσους πολλούς οινοπότες να παραδέχονται ότι βασίζονται στην εμφάνιση ενός μπουκαλιού ή μιας ετικέτας, είναι σαφές ότι μια καλά σχεδιασμένη ετικέτα μπορεί να έχει μεγάλη επιρροή στον τρόπο με τον οποίο αγοράζουμε κρασί. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός χρησιμοποιείται από επωνυμίες σε πολλούς κλάδους για να τραβήξει την προσοχή. Όταν αντιμετωπίζετε τον τοίχο του κρασιού του σούπερ μάρκετ, είναι εύκολο να νιώθετε εκφοβισμό ή συγκλονισμένοι και να χορτάσετε για κάτι που απλά ξεχωρίζει…

Στην συνέχεια ο ίδιος συμπλήρωσε ότι: «Ο τεράστιος όγκος των διαθέσιμων κρασιών σημαίνει ότι ένα άτομο δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ειδικός σε κάθε μπουκάλι, ανεξάρτητα από το πόσο καλά γνωρίζει τον κόσμο του κρασιού.»

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιώνπου αφορούν το Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς που έχουν πληγεί...

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...