Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τέλος η χάρτινη ταινία, ηλεκτρονική σήμανση για τους οίνους ΠΟΠ

Την εγκατάλειψη της αναχρονιστικής χάρτινης ταινίας και τη θέσπιση της ηλεκτρονικής σήμανσης για τους οίνους ΠΟΠ, ανακοίνωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάννα Καλογήρου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

του Ζήση Πανάγου

Πρόκειται για μια προσπάθεια στην οποία έχου θέσει την προσωπική τους σφραγίδα, ο σημερινός πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ, Κωσταντίνος Ευσταθίου αλλά και η γραμματέας του υπουργείου κα Καλογήρου, η οποία επισήμανε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την τεράστια δυναμική που έχει το ελληνικό κρασί όχι μόνο ως προς το κομμάτι της αγροτικής παραγωγής, αλλά και ως προς το κομμάτι της οικονομίας της χώρας, σε συνδυασμό με την δυναμική του παρουσία στις διεθνείς αγορές.

Η ίδια μάλιστα έδειξε να στέκεται περισσότερο στην κατηγορία των ΠΟΠ κρασιών, τα οποία έχουν λάβει ειδική πιστοποίηση με χάρτινη ταινία στο επάνω μέρος της φιάλης, τονίζοντας πως σε συνεργασία με μία ομάδα εργασίας, που συστήθηκε από την ΕΔΟΑΟ και στελέχη του Υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό της πιστοποίησης των ΠΟΠ οίνων, προκειμένου να αφαιρεθεί η αναχρονιστική όπως την χαρακτήρισε χάρτινη ταινία από τις φιάλες και να υπάρχει πλέον QR Code με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την ΠΟΠ πιστοποίηση του κρασιού.

Επιπλέον, η κ. Καλογήρου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον πρόεδρο της ΕΔΟΑΟ κ. Κώστα Ευσταθίου για την συμβολή και την βοήθεια, χαρακτηρίζοντας τον ως έναν άνθρωπο σύγχρονο και ικανό, ώστε να λειτουργήσει με σκοπό την πλαισίωση αυτού του στόχου. Όσον αφορά τα οφέλη αυτής της πρωτοβουλίας η κ. Καλογήρου τόνισε πως μειώνεται το διαχειριστικό κόστος, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι του διαχειριστικού συστήματος είναι χειρόγραφο, με τις ετικέτες ελέγχου των ΠΟΠ κρασιών να δημιουργούνται κατά αυτόν τον τρόπο και έτσι πλέον χάρις στον νέο σύστημα πιστοποίησης ΠΟΠ κρασιών βοηθάτε ακόμη περισσότερο ο έλεγχος της διαδικασίας, ενώ δίνεται η δυνατότητα και η πρόσβαση στον καταναλωτή σε περισσότερες πληροφορίες γύρω από το κρασί που αγόρασε μέσω του QR Code.

Οι πληροφορίες αυτές σχετίζονται με όλες τις απαραίτητες διεργασίες του κρασιού, από την πρώτη μέρα του τρύγου, μέχρι και την ημερομηνία που εμφιαλώθηκε. Τέλος, η κ. Καλογήρου έκλεισε λέγοντας πως o τομέας του κρασιού στην Ελλάδα αξιοποιεί της μεθόδους της σύγχρονης τεχνολογίας και μπαίνει σε μια νέα εποχή, μέσω του QR Code, ενώ δημιουργεί συνθήκες καλύτερης κατανόησης και προώθησης των κρασιών πολύ καλής ποιότητας, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να αγαπήσουν και να μάθουν καλύτερα το συγκεκριμένο προϊόν.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...

REPORTS

Σε συμφωνία για τους δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων προχώρησαν την Κυριακή 28 Ιουλίου ο Ντόναλντ Τραμπ και η επικεφαλής της Κομισιόν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...