Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στροφή σε ιδιόκτητους αμπελώνες κάνει το Κτήμα Λαφαζάνη

Σημαντική στροφή κάνει το τελευταίο διάστημα ως προς την φιλοσοφία παραγωγής των σταφυλιών που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των κρασιών του το Κτήμα Λαφαζάνη, όπως λέει στο Winetrails ο επικεφαλής του Κτήματος, Σπύρος Λαφαζάνης. «Σταδιακά κατά τα τελευταία πέντε χρόνια καταλάβαμε ότι ένα μέρος των σταφυλιών που χρησιμοποιούμε, πρέπει να είναι δικής μας παραγωγής για να το ελέγχουμε πλήρως.

Κείμενο: Γιώργος Λαμπίρης

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Έτσι, αγοράσαμε σημαντικά κομμάτια γης και καλλιεργούμε με ιδιαίτερα επιμελημένο τρόπο», εξηγεί.

Στις αποκτηθείσες εκτάσεις καλλιεργούνται ποικιλίες όπως ο Ροδίτης Αλεπού, τον οποίο ο κύριος Λαφαζάνης χαρακτηρίζει ως τη βάση για πολύ ποιοτικά κρασιά. Επίσης ευδοκιμεί η Κυδωνίτσα, την οποία ο Σπύρος Λαφαζάνης και τα παιδιά του Αθηνά και Βασίλης αντιμετωπίζουν ως μία ανερχόμενη ποικιλία και φέτος θα είναι ο πρώτος της τρύγος, ενώ και το Μαυροτράγανο βρίσκεται μεταξύ των ποικιλιών που αναπτύσσονται στα ιδιόκτητα κτήματα. «Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε και μία αρκετά μεγάλη έκταση Μαλαγουζιάς, ποικιλία στην οποία οι ανάγκες μας είναι σημαντικές καθώς δεν επαρκούν οι ποσότητες που λαμβάνουμε από τους εξωτερικούς συνεργάτες, ενώ επικεντρώνουμε και στο Αγιωργίτικο».

Στα πλάνα του Κτήματος Λαφαζάνη είναι να δημιουργήσει προσεχώς και ξενώνες, επενδύοντας στον οινοτουρισμό, όπως λέει ο κύριος Λαφαζάνης.

Στις προτεραιότητες εντάσσονται και οι εξαγωγές, με τον Σπύρο Λαφαζάνη να λέει χαρακτηριστικά ότι «έχουμε δοκιμαστεί με θετικά αποτελέσματα στο εξωτερικό», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το Κτήμα μπορεί να κινηθεί περαιτέρω θετικά σε αυτόν τον τομέα, με κρασιά που προσφέρουν καλή σχέση ποιότητας – τιμής.

Ετήσια επεξεργασία σταφυλιών

Νεμέα: 2,5 εκατ. κιλά

Μεσσηνία: 2,5 εκατ. κιλά

Παραγωγή κτήματος: 1,5 εκατ. φιάλες

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως σε μια γαλλική πρωτοβουλία ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποσκοπεί στη στήριξη των εξαγωγών οίνου και αλκοολούχων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ευνοϊκές για την ανάπτυξη του ωΐδιου παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες και τα βλαστικά στάδια που επικρατούν σε όλες τις αμπελουργικές ζώνες της Κρήτης, και...

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Η ετικέτα «Μπλε Τρακτέρ» από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι ο πρωταγωνιστής της πρώτης καμπάνιας βιωσιμότητας στο ελληνικό κρασί. Μέσω της καμπάνιας αυτής το γνωστό...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Φεστιβάλ “Οινοξένεια” κλείνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας, έχοντας καταφέρει να καταξιωθεί σε ένα αγαπημένο θεσμό που προωθεί και...