Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στις 6 καλύτερες του παγκόσμιου οινικού χάρτη

Η μόνη ελληνική οινοποιία που έχει αποσπάσει τη διάκριση «Οινοποιείο της Χρονιάς» για 19η χρονιά

<Οινοποιία Μπουτάρη αποτελεί μία από τις κύριες ελληνικές εταιρείες με έντονη εξαγωγική δράση σε περισσότερες από 40 χώρες και διεθνή προσανατολισμό, συμβάλλοντας στην εδραίωση του ελληνικού κρασιού και στο εξωτερικό. H ευρεία γκάμα των προϊόντων της, με περισσότερες από 40 ετικέτες, καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα των απαιτήσεων του σύγχρονου καταναλωτή, ενώ οι περισσότερες από 550 διακρίσεις των κρασιών της, σε μεγάλους και καθιερωμένους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, πιστοποιούν το εξαιρετικό έργο της οινολογικής ομάδας και την έμφαση που δίνει στην ποιότητα. Η Μπουτάρη διαθέτει πέντε οινοποιεία στις σημαντικότερες εγχώριες οινοπαραγωγικές περιοχές

Τη σπουδαιότερη και πιο τιμητική διάκριση στην ιστορία της συνεχίζει να διατηρεί η Οινοποιία Μπουτάρη, η οποία κατατάσσεται ξανά ανάμεσα στις 6 καλύτερες οινοποιίες παγκοσμίως σύμφωνα με το αμερικανικό κλαδικό περιοδικό «Wine & Spirits». Το περιοδικό πρόσφατα της απένειμε τον τίτλο «Οινοποιείο της Χρονιάς» για το 2020, έναν τίτλο που της έχει αποδοθεί 19 συνολικά φορές τα τελευταία 33 χρόνια. Με αυτήν τη διάκριση η Οινοποιία παραμένει και πάλι το μοναδικό, ελληνικό οινοποιείο που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Top 6άδα του παγκόσμιου οινικού χάρτη.

Η σημασία της βράβευσης είναι σπουδαία γιατί προκύπτει από μια σειρά τυφλών γευστικών δοκιμών των κρασιών Boutari που προμηθεύονται από την αγορά των ΗΠΑ οι δημοσιογράφοι και κριτικοί του περιοδικού. Συγκεκριμένα, για την επίτευξη της διάκρισης «Οινοποιείο της Χρονιάς 2020», τα κρασιά που ξεχώρισαν είναι τα: Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 | 94 βαθμούς, Επετειακή Νάουσσα Μπουτάρη 2017 | 92 βαθμούς και Σαντορίνη Μπουτάρη 2019 | 90 βαθμούς. Την εξάδα των καλύτερων οινοποιείων συμπληρώνουν τα: Penfolds (Αυστραλία), Concha y Toro (Χιλή), Chateau Ste. Michelle (USA), Antinori (Ιταλία) και Ridge (Καλιφόρνια). Η διατήρηση της θέσης της Οινοποιίας Μπουτάρη στην κορυφή των καλύτερων οινοποιείων παγκοσμίως, αποδεικνύει αφενός μεν τη διαχρονικότητα της δουλειάς που γίνεται στην ποιότητα και την ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών, αφετέρου επιβεβαιώνει ότι η ηγετική της θέση στην ελληνική οινική προσφορά δεν είναι τυχαία, αλλά έχει βαθιά θεμέλια στη γνώση και στην προσπάθεια βελτίωσης και εξέλιξης.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σημαντικοί φορές της βιομηχανίας οίνου και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού πιέζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ να καθίσουν στο τραπέζι των...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα κρασιά της Πελοποννήσου ανεβαίνουν και πάλι στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου για χάρη της εκδήλωσης Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition, με...

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 97,51% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του οινοποιείου Κώστα Λαζαρίδη θα κατέχει η Ολυμπία Συμμετοχών με την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής Δημόσιας πρότασης που ανακοίνωσε...

REPORTS

Η Ιταλία μπαίνει στον τρύγο του 2025 με διάχυτη αισιοδοξία. Οι πρώτες κοπές ξεκίνησαν νωρίτερα, τα σταφύλια δείχνουν υγιή και το εθνικό ισοζύγιο γέρνει...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Μικρότερες αποδόσεις, ανώριμα ή «καμένα» σταφύλια, ασθένειες μετά από άκαιρες βροχές και τρύγοι που μετακινούνται νωρίτερα: η κλιματική αλλαγή αναδιαμορφώνει τον ελληνικό αμπελώνα. Από...