Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στην Cavino τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, μένει το due dilligence για επισφράγιση deal

Μία ακόμη εκ των σημαντικών αλλαγών που έχουν συντελεστεί τελευταία στο χάρτη του οινοποιητικού κλάδου στην χώρα, αποτελεί η εξαγορά της ιστορικής οινοποιίας Κουρτάκη (Ελληνικά Κελλάρια Οίνων)από την Cavino. Mένει, η ολοκλήρωση του due dilligence, κάτι που αναμένεται να συμβεί έως τα τέλη Μαρτίου.

Την υπογραφή της συμφωνίας ακολούθησε ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, στην οποία θα παραμείνει στην μεταβατική φάση επικεφαλής ο Δημήτρης Κουρτάκης. Ειδικότερα, στο ΔΣ ο Δημήτριος Κουρτάκης, είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, η Αγγελική – Διόνη Κουρτάκη, Αντιπρόεδρος, ο Ιωάννης Αναστασίου και ο Ελευθέριος Ζαρακιώτης είναι μέλη.

Ήδη στο επόμενο διάστημα τα αδέλφια Γιάννης και Θεόδωρος Αναστασίου της Cavino θα εισέλθουν στη διοίκηση της Ελληνικά Κελλάρια Οίνου ασκώντας από κοινού το μάνατζμεντ με την πλευρά Κουρτάκη, η οποία θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοση των μετοχών στον νέο ιδιοκτήτη. Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών αναμένεται πριν το Πάσχα.

Η συμφωνία εξαγοράς του 100% της Ελληνικά Κελλάρια από την Cavino περιλαμβάνει και την ανάληψη των δανειακών υποχρεώσεων οι οποίες με βάση τα μεγέθη της χρήσης 2023 ανέρχονται σε 8,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Cavino, της οικογένειας Αναστασίου, με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2023 εμφάνιζε τζίρο 32,6 εκατ. ευρώ,  ενώ η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Δ. Κουρτάκης εμφάνισε κύκλο εργασιών 24 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σημαντικοί φορές της βιομηχανίας οίνου και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού πιέζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ να καθίσουν στο τραπέζι των...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα κρασιά της Πελοποννήσου ανεβαίνουν και πάλι στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου για χάρη της εκδήλωσης Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition, με...

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 97,51% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του οινοποιείου Κώστα Λαζαρίδη θα κατέχει η Ολυμπία Συμμετοχών με την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής Δημόσιας πρότασης που ανακοίνωσε...

REPORTS

Η Ιταλία μπαίνει στον τρύγο του 2025 με διάχυτη αισιοδοξία. Οι πρώτες κοπές ξεκίνησαν νωρίτερα, τα σταφύλια δείχνουν υγιή και το εθνικό ισοζύγιο γέρνει...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Μικρότερες αποδόσεις, ανώριμα ή «καμένα» σταφύλια, ασθένειες μετά από άκαιρες βροχές και τρύγοι που μετακινούνται νωρίτερα: η κλιματική αλλαγή αναδιαμορφώνει τον ελληνικό αμπελώνα. Από...