Μέχρι στιγμής το φετινό έτος εξελίσσεται σε μια εξαιρετική χρονιά για το ιστορικό κρητικό οινοποιείο, που αφήνει πίσω του τις δυσκολίες που έφεραν οι άσχημες καιρικές συνθήκες του 2023, οι οποίες είχαν οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής του κατά 30%.
Το οινοποιείο έχει μακρά ιστορία, η οποία ξεκινάει από το μακρινό 1988, όταν ο Ανδρέας Ντουράκης αποφάσισε να επιστρέψει στον Αλίκαμπο Χανίων, έπειτα από χρόνια σπουδών και οινοπαραγωγής στο εξωτερικό, παίρνοντας το ρίσκο να ασχοληθεί με την αμπελουργία στην Κρήτη, όπου εκείνη την εποχή στην αγορά κυριαρχούσαν τα φθηνά χύμα κρασιά. Η μετέπειτα πορεία του, φυσικά, τον δικαίωσε, αφού μετρά πλέον δεκάδες διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.
Την αγάπη του για την παραγωγή κρασιού, ο οίκος Ντουράκη την συνοδεύει με την προστασία του περιβάλλοντος, με το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνει να προέρχεται από τα ηλιακά πάνελ που έχει εγκαταστήσει και την χρήση βιολογικών τρόπων καλλιέργειας, συνδυάζοντας την παράδοση με τον εκσυγχρονισμό.
Με ανάρτηση του στα social media, το Οινοποιείο Ντουράκη μοιράστηκε την χαρά του για την νέα διάκριση και ευχαρίστησε το κοινό του για την στήριξη τους, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως ανοίγει τις «πύλες» του καθημερινά από τις 11:00 μέχρι τις 19:00, προσφέροντας μεσημεριανό, γευσιγνωσία των ετικετών του, ξεναγήσεις και δείπνο στο βραβευμένο εστιατόριο του.