Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού το οινοποιείο Ντουράκη

Λίγο μόλις καιρό μετά την διάκριση των ετικετών του «Λύχνος Βιδιανό» και «Pavo Ρωμέικο» στα βραβεία Decanter, το οινοποιείο Ντουράκη μπορεί να γιορτάζει και την αναγνώριση του με το TripAdvisor’s Travelers’ Choice Award για το 2024.

Μέχρι στιγμής το φετινό έτος εξελίσσεται σε μια εξαιρετική χρονιά για το ιστορικό κρητικό οινοποιείο, που αφήνει πίσω του τις δυσκολίες που έφεραν οι άσχημες καιρικές συνθήκες του 2023, οι οποίες είχαν οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής του κατά 30%.

Το οινοποιείο έχει μακρά ιστορία, η οποία ξεκινάει από το μακρινό 1988, όταν ο Ανδρέας Ντουράκης αποφάσισε να επιστρέψει στον Αλίκαμπο Χανίων, έπειτα από χρόνια σπουδών και οινοπαραγωγής στο εξωτερικό, παίρνοντας το ρίσκο να ασχοληθεί με την αμπελουργία στην Κρήτη, όπου εκείνη την εποχή στην αγορά κυριαρχούσαν τα φθηνά χύμα κρασιά. Η μετέπειτα πορεία του, φυσικά, τον δικαίωσε, αφού μετρά πλέον δεκάδες διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Την αγάπη του για την παραγωγή κρασιού, ο οίκος Ντουράκη την συνοδεύει με την προστασία του περιβάλλοντος, με το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνει να προέρχεται από τα ηλιακά πάνελ που έχει εγκαταστήσει και την χρήση βιολογικών τρόπων καλλιέργειας, συνδυάζοντας την παράδοση με τον εκσυγχρονισμό.

Με ανάρτηση του στα social media, το Οινοποιείο Ντουράκη μοιράστηκε την χαρά του για την νέα διάκριση και ευχαρίστησε το κοινό του για την στήριξη τους, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως ανοίγει τις «πύλες» του καθημερινά από τις 11:00 μέχρι τις 19:00, προσφέροντας μεσημεριανό, γευσιγνωσία των ετικετών του, ξεναγήσεις και δείπνο στο βραβευμένο εστιατόριο του.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με απόφαση, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, τροποποιείται η υπό στοιχεία Α.1102/27-07-2022 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης...

REPORTS

Το μοναδικό «ταμπεραμέντο» της ποικιλίας ερυθρού σταφυλιού Νεγκόσκα «πρωταγωνιστεί στο φερώνυμο πεζοπορικό μονοπάτι στη Γουμένισσα, το οποίο, πλέον, έχει σηματοδοτημένη κυκλική διαδρομή μήκους 6,5...

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζει να εξελίσσεται, ο ρόλος των κόμβων επανεξαγωγής θα παραμείνει κεντρικός στον τρόπο με τον οποίο το κρασί φτάνει στους...

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...