Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ποντάρει στο κρητικό κρασί η Ένωση Ηρακλείου με το υπερσύγχρονο οινοποιείο της

Το νέο οινοποιείο της στην Παλιανή Ηρακλείου εγκαινίασε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ) την Κυριακή 29 Μαΐου σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση της δραστηριότητας της Ένωσης στην παραγωγή και ανάδειξης του κρητικού οίνου και στις ξένες αγορές.

του Ζήση Πανάγου

Η εκδήλωση των εγκαινίων του υπερσύγχρονου επισκέψιμου χώρου του οινοποιείου της Ένωσης Ηρακλείου που θα έχει μεγάλες δυνατότητες στον τομέα της εμφιάλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των συνεταιρισμών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτών.

«Είναι ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο. Η δυναμικότητά του ξεπερνάει τους 7.000 τόνους. Έχει μια πλήρη καθετοποιημένη γραμμή τυποποίησης, εμφιάλωσης και παραλαβής, με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Κρήτη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ, Σταύρος Γαβαλάς.

Μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΕΑΣ Ηρακλείου κ. Σταύρου Γαβαλά, στα εγκαίνια βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ. Παύλος Σατολιάς, ο οποίος και είχε την τιμή συμβολικά να εγκαινιάσει τις νέες εγκαταστάσεις.

Ο κ. Σατολιάς μίλησε με θερμά λόγια για την όλη προσπάθεια, η οποία δείχνει την δυναμικότητα των συνεταιριστικών σχημάτων, τα οποία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά με τα ποιοτικά προϊόντα τους, προς όφελος των παραγωγών τους. Τόνισε δε, ότι τα συνεταιριστικά σχήματα παρεμβαίνουν δυναμικά και το υγιές συνεταιριστικό κίνημα είναι παρών, ανασυντάσσεται και διεκδικεί το ηγετικό ρόλο στο νέο οικονομικό περιβάλλον.

Στο περιθώριο των εγκαινίων, μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Μύρων Χιλετζάκης, αποκάλυψε σε δηλώσεις του: «Ήδη συζητάμε με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού! Τα κρασιά μας έχουν ξεκινήσει σιγά-σιγά και μπαίνουν στην τοπική αγορά και έχουμε στο μέλλον στοχευμένες ενέργειες για την εξαγωγή τους». Παράλληλα, ο κ. Χιλετζάκης τόνισε, πως «η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, αυτή τη στιγμή, στο οινοποιείο της στην Παλιανή, έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί πάνω από 15.000 τόνους κρασιού. Αριθμεί πάνω από 40 εργαζόμενους στον συγκεκριμένο χώρο. Σήμερα (σ.σ. χθες) εγκαινιάζουμε και το επισκέψιμό μας οινοποιείο», όπως είπε, ξεκαθαρίζοντας πως η φιλοδοξία της ΕΑΣΗ είναι ο επισκέψιμος χώρος του οινοποιείου να γίνει ένας χώρος πολιτισμού που θα φιλοξενήσει δράσεις και εκδηλώσεις.

Όπως σημείωσε ο Σταύρος Γαβαλάς, στο οινοποιείο θα πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις, όπως για παράδειγμα κάποιες δοκιμές, σεμινάρια, εκδηλώσεις… «Είναι ένας χώρος πολιτισμού», σημείωσε. Όπως ξεκαθάρισαν τα συνεταιριστικά στελέχη, θα μπορεί ένας πολίτης να πηγαίνει στο οινοποιείο, και συγκεκριμένα στον επισκέψιμο χώρο του, και να δοκιμάζει τα εξαιρετικά και βραβευμένα κρασιά σε έναν υπέροχο χώρο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπήκε απλώς στον κόσμο του κρασιού· τον αναδιαμόρφωσε αθόρυβα, όπως η ζύμωση που δουλεύει στο σκοτάδι και αλλάζει τον χαρακτήρα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...