Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πάνω από 1.000 ετικέτες στο Cellier Wine Fair 2024 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877, άνοιξε τις πόρτες της την Κυριακή 4/2 στο Divani Caravel Hotel ενώ την Δευτέρα 5/2, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, στη Γ’ Αποθήκη Λιμανιού.

Περίπου 5.000 επισκέπτες έζησαν την απόλυτη εμπειρία του Fine Tasting σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων.  Μάλιστα, 4 ημέρες εκδηλώσεων, 55 εκθέτες, 25 διεθνείς εκθέτες, πάνω από 1.000 ετικέτες, 9 θεματικά masterclasses, 30 εκπρόσωποι οίκων του εξωτερικού και 5.000 επισκέπτες σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη, κατατάσσουν το 16ο Cellier Wine Fair στην κορυφή της ιστορίας του θεσμού.

Το Cellier Wine Fair προσέφερε μοναδικές γευστικές εμπειρίες στους λάτρεις του κρασιού, των αποσταγμάτων και των delicatessen καθώς και στους επαγγελματίες του κλάδου. Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον του κόσμου κατέκλυσαν τις αίθουσες σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Τις εντυπώσεις του κοινού της Αθήνας, μεταξύ άλλων, έκλεψε το “Fine Wine & Spirits Lounge” ένα πολυτελές σαλόνι στο οποίο παρουσιάστηκαν premium και ultra-premium κρασιά και αποστάγματα συμπεριλαμβανομένων σπάνιων, εμβληματικών ετικετών, ενώ ο επισκέπτης μπορούσε παράλληλα να απολαύσει τον καφέ του και το φαγητό του στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στο Fine Wine & Spirits Lounge έλαβε χώρα και το “Talisker Single Malt Scotch Whisky Oyster Ritual” όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τους συνδυασμούς τριών διαφορετικών Talisker με τρείς διαφορετικές ποικιλίες στρειδιών.

Στα πλαίσια του Cellier Wine Fair πραγματοποιήθηκαν θεματικά master-classes διεθνούς κύρους. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν έξι γευσιγνωσίες ενώ για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι τριών από τα πιο θαυμαστά οινοποιεία στον κόσμο παρουσίασαν σπάνιες ετικέτες, μίλησαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τη συνταγή της επιτυχίας.

Το Cellier Wine Fair είναι ένα φεστιβάλ που εδραίωσε και συνεχίζει να εξελίσσει την κουλτούρα του fine tasting, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, ενώ διατηρεί αναλλοίωτη την αρχική του αποστολή, που δεν είναι άλλη από το να φέρει σε επαφή το ελληνικό κοινό με παραγωγούς, από την Ελλάδα και από τον υπόλοιπο κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Tην 1η Νοεμβρίου το Ξινόμαυρο γιορτάζει παγκόσμια και για το λόγο αυτό οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» διοργανώνουν και προτείνουν για τους λάτρεις της ποικιλίας,...

REPORTS

Αλλαγές στην υποβολή των δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας και αποθεμάτων στον αμπελοοινικό τομέα προβλέπει τροποποιητική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, που αναρτήθηκε...

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

REPORTS

Οι εξαγωγές ιταλικού κρασιού κατέγραψαν νέο ρεκόρ το 2024, αγγίζοντας τα 8,136 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 5,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

REPORTS

Έπιασε τόπο η έκκληση των ηγετών του οίνου, διάκριση μεταξύ κατανάλωσης και κατάχρησης στο νέο ψήφισμα του ΠΟΥ.