Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο José Alberto Zuccardi είναι ο «θρύλος» του κρασιού της Αργεντινής

Ο διευθυντής της Familia Zuccardi, José Alberto Zuccardi, ανακηρύχθηκε «Θρύλος της Χρονιάς» για το 2023 της Ειδικής Έκθεσης για το κρασί της Αργεντινής, από τον Βρετανό κριτικού κρασιού Tim Atkin MW.

Η διάκριση, η οποία αποκαλύφθηκε στην πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση της Atkin για την αμπελοκαλλιέργεια της Αργεντινής, παρουσιάζεται παράλληλα με τις αξιολογήσεις των καλύτερων κρασιών της χρονιάς και τονίζει ηγέτες που είχαν μεγάλη επιρροή στην ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Μιλώντας μάλιστα σε μία πρόσφατη συνέντευξη, ο Tim Atkin ανέφερε: «Ο José Zuccardi προσωποποιεί πολλά από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που έχει επιτύχει η βιομηχανία κρασιού της Αργεντινής τα τελευταία 20 χρόνια: το άνοιγμα της σε νέες ιδέες, η εστίασή της στα καλύτερα terroirs της, η αποφασιστικότητά της να κάνει μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο. Αυτός και η οικογένειά του είναι ταλαντούχοι, ταπεινοί, σκληρά εργαζόμενοι και ευγενικοί. Γι’ αυτό ήθελα να αναγνωρίσω τη συμβολή του στην ενδέκατη και μακροβιότερη έκθεσή μου για την Αργεντινή».

Έπειτα, ο πρόεδρος της Wines of Argentina Alejandro Vigil δήλωσε ότι: «Ο José Alberto Zuccardi είναι ένας οραματιστής που μπόρεσε να μεταμορφώσει την αμπελουργία της χώρας μας με καινοτομία και πάθος. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν, είναι ένας πολύτιμος φόρος τιμής στη δουλειά του και στην οικογένειά του».

Ο Atkin εξήγησε: «Η ιστορία της σύγχρονης βιομηχανίας κρασιού της Αργεντινής είναι από πολλές απόψεις η ιστορία του Zuccardi, γιατί ο Zuccardi ήταν ένας οδηγός ποιότητας».

Στην ανακοίνωσή του, ο Atkin είπε στον Zuccardi: «Η ποιότητα των κρασιών που φτιάχνετε εσείς ως οικογένεια δεν ήταν ποτέ καλύτερη και είναι μερικά από τα σπουδαία κρασιά, όχι μόνο της Νότιας Αμερικής, αλλά και του κόσμου. Πολλά από αυτά εξαρτώνται από εσάς και το όραμά σας».

Αφού ο παππούς του ίδρυσε το οικογενειακό οινοποιείο το 1963, ο Zuccardi άρχισε να συνεργάζεται με το οινοποιείο το 1976.

Έκτοτε, το έχει επεκτείνει για να γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο στη χώρα του αλλά και διεθνώς, παράγοντας πολλά από τα καλύτερα κρασιά του νότιου ημισφαιρίου, εμπνευσμένα από τον γιο του Sebastián, του οποίου η αποστολή είναι να καλλιεργεί κρασιά που εκφράζουν τα διαφορετικά terroirs του Uco Valley.

Μαζί με τα παιδιά του Julia και Miguel, ο Zuccardi επέκτεινε με επιτυχία το οικογενειακό οινοποιείο αναπτύσσοντας την τουριστική του επιχείρηση και παράγοντας εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση.

Τέλος, ο Zuccardi εξήγησε: «Μου αρέσει που μπορούμε να εργαστούμε μακροπρόθεσμα ως οικογενειακή εταιρεία. Έχω γίνει μέρος των έργων των παιδιών μου και μέρος αυτής της νέας εποχής για την Αργεντινή, όπου νομίζω ότι αποδεικνύουμε ότι η Αργεντινή είναι μια περιοχή παγκόσμιας κλάσης στον κόσμο και με πολλές δυνατότητες για το μέλλον. Μπορεί να χρειαστούν μία ή δύο γενιές, αλλά νομίζω ότι τα καλύτερα έρχονται».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με ενδεχόμενους νέους δασμούς στο ευρωπαϊκό κρασί. Την Τρίτη, 6 Μαΐου, ο Christophe...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για τρίτη διαδοχική χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ για την ανάδειξη των πολλών προσώπων του μεσσηνιακού αμπελώνα Messinia Terroirs Festival μεταξύ 13 και 15 Ιουνίου...

REPORTS

Ξεκίνησε την Δευτέρα 28/4 και θα και θα διαρκέσει έως τις 23 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων παραγωγών για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης μετατροπής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2025 πραγματοποιήθηκε η 6th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, η ανοιξιάτικη εκδήλωση του Χάρτη των Γεύσεων και μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ...

REPORTS

Μια μοναδική οινο-γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

REPORTS

Με μια εκδήλωση γευσιγνωσίας υψηλού επιπέδου και μια ολοκληρωμένη ματιά τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις καινοτόμες τάσεις που διαμορφώνουν την Rioja του σήμερα,...