Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο θρύλος του NBA Tony Parker επενδύει στο επώνυμο κρασί

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής των τελικών του ΝΒΑ αγκαλιάζει τη σαμπάνια και το ροζέ κρασί του Michel Reybier, στην πρώτη του αποκλειστική συνεργασία εντός της χώρας του.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο Tony Parker ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί με το κρασί μετά την απόσυρσή του από το μπάσκετ το 2019. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, ο οποίος μεγάλωσε γύρω από το κρασί στη Γαλλία και συνέχισε το ταξίδι του κρασιού με τους Σπερς (συχνά αναζητώντας πολυπόθητο μπουκάλια με τον επικεφαλής προπονητή Gregg Popovich), επένδυσε πρόσφατα στον Γάλλο επιχειρηματία και μακροχρόνιο φίλο Michel Reybier για να βοηθήσει στην ανάπτυξη τριών από τις μάρκες της Reybier.

«Όταν αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το έργο ένιωσα πολύ τυχερός, γιατί μπορώ να μάθω τόσα πολλά από αυτόν, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους επιχειρηματίες στη Γαλλία», είπε ο Parker, του οποίου το ποσό επένδυσης δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. «Οι αξίες γύρω από αυτές τις ιδιοκτησίες ταιριάζουν με αυτό που ήθελα να κάνω με την επιστροφή στην κοινότητά μου.»

Το κυρίως γαλλικό χαρτοφυλάκιο της Reybier περιλαμβάνει τα Cos-d’Estournel του Bordeaux, Château La Mascaronne στην Προβηγκία, Jeeper και Michel Reybier Champagnes και Hetszolo στην Ουγγαρία. Ξεκινώντας από τη συγκομιδή του 2022, o Parker θα ασχοληθεί με τις Jeeper, Michel Reybier Champagne και La Mascaronne, τις οποίες αγόρασε η Reybier το 2020.

«Είμαι χαρούμενος που με επέλεξε ο Tony ως συνεργάτη για τη νέα του ζωή ως επιχειρηματία και που θα εργαστεί μαζί μου για να αναπτύξουμε τις μάρκες διεθνώς και να ενισχύσουμε τη διανομή και την παρουσία τους σε όλο τον κόσμο», είπε ο Reybier. «Στόχος μας είναι να κάνουμε το ροζέ Château La Mascaronne ένα από τα πιο εξαιρετικά κρασιά της Προβηγκίας και μια αληθινή έκφραση του μοναδικού μας terroir, χρησιμοποιώντας μόνο σταφύλια που καλλιεργούνται στο κτήμα». Χωρίς να το αποκλείει, ο Reybier πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια για την ανάπτυξη ενός κρασιού με την επωνυμία Parker…

Από τα δείπνα κρασιού με τον προπονητή Popovich στο Σαν Αντόνιο μέχρι τη θητεία του ως συμπρόεδρος στη δημοπρασία Hospices de Beaune Burgundy του 2019 έως τις πολλές συνομιλίες του με τον Reybier, ο Parker αισθάνεται σίγουρος ότι είναι έτοιμος να συνεισφέρει. Λέει ότι ο απώτερος στόχος είναι να διατηρηθούν οι βιολογικές πρακτικές και αξίες της Reybier (το La Mascaronne έχει πιστοποιηθεί ως βιολογικό από τη Agriculture Biologique France από το 2016).

«Πάντα έπαιζα [μπάσκετ] πολύ γρήγορα, αλλά αυτή είναι μια αργή δουλειά, και χρειάζεται χρόνος για να έχεις ένα ωραίο μπουκάλι και να αφήσεις τον αμπελώνα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του», αναφέρει ο Parker. «Ελπίζω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα απολαύσει ο κόσμος».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν έλαβε απαντήσεις από πρώην συμπαίκτες του, σχετικά με αυτό το πρόσφατο εγχείρημα, ο Πάρκερ είπε ότι έλαβε ένα μήνυμα από τον Popovich, που έλεγε: «Να μου φέρεις μερικά μπουκάλια, πήρες τη διεύθυνσή μου!»

 

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την έντονη δυσαρέσκεια τους με την εξαίρεση πολύπαθων αμπελουργικών περιοχών της χώρας από το Μέτρο 23 εξέφρασαν αντιπρόσωποι όλων των αμπελουργικών περιοχών της χώρας...

REPORTS

Νέο συμβόλαιο τιμής στο κρασί με συνέπεια στον πολιτισμό προωθεί ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου. Άνοιγμα στο σύνολο των συντελεστών του κλάδου υπόσχεται ο νέος...

REPORTS

Διαφορετικά ζυγίζει ο αγροδιατροφικός τομέας της ΕΕ την επικείμενη συμφωνία εμπορίου της ΕΕ με το μπλοκ των χωρών της Nότιας Αμερικής, την γνωστή «Merocosur»,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκέφθηκαν την Κυριακή 29 Ιουνίου το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, καθώς πέρα από την μαγεία...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...