Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο ΑΟΣ Συναιτερισμός Κορωπίου γιορτάζει τα 90 χρόνια και επανασυστήνεται ως ATTOINOS

Στο φετινό Central Wine Fair, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τις 21:00 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, θα παρευρεθεί ο ΑΟΣ Συνεταιρισμός Κορωπίου με ολοκαίνουργια εταιρική ταυτότητα Attoinos.

Oι οίνοι του Αττικού Αμπελώνα, συστήνονται ξανά! Με ολοκαίνουργια εταιρική ταυτότητα, αλλά και νέες ετικέτες και συσκευασίες, η ομάδα Attoinos θα βρίσκεται στην έκθεση, και θα παρουσιάσει στους επισκέπτες, τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του οίνου, το ανανεωμένο οινικό πορτφόλιο του ΑΟΣ Συνεταιρισμού Κορωπίου, που φέτος γιορτάζει 90 χρόνια λειτουργίας και ιστορίας, και φέρει τον διακριτικό τίτλο ATTOINOS WINES.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει και να δοκιμάσει τη σειρά οίνων Attoinos που αποτελείται από λευκό, ροζέ και ερυθρό οίνο, την Premium σειρά Single Vineyard που αποτελείται από 3 οίνους που προέρχονται από αμπελοτόπια στην περιοχή του Κορωπίου, αλλά και αγαπημένες ετικέτες που πλέον έχουν ανανεωθεί, ενώ στη συλλογή συμμετέχουν και δύο Pet Nat. Φυσικά από τη συλλογή δεν μπορεί να λείπει η Ρετσίνα Attoinos. Το εμβληματικό κρασί των Μεσογείων που χαρακτηρίζεται από έντονα αρώματα κέδρου, μαστίχας και διακριτικές νότες ρετσινιού, γεμάτο και πλούσιο στο στόμα με μια μακρά πιπεράτη επίγευση.

Η έκφραση του Αττικού αμπελώνα και της μακραίωνης παράδοσης αναδεικνύονται από την εξαιρετική συλλογή ποιοτικών κρασιών που παράγονται με σεβασμό στο έργο των αμπελουργών και με αγάπη από τους ανθρώπους του ΑΟΣ Συνεταιρισμού Κορoπίου ATTOINOS .

Λίγα λόγια για τον ΑΟΣ Συνεταιρισμό Κορωπίου…

Με ιστορία που ξεκινά το 1934, ο ΑΟΣ Συνεταιρισμός Κορωπίου πήρε τη σημερινή του μορφή το 1986 ύστερα από τη συνένωση τριών τοπικών συνεταιρισμών.

Με βάση της αρχές της ισότιμης συμμετοχής και της αμοιβαίας στήριξης των μελών του, ο Συνεταιρισμός καλύπτει όλο το φάσμα της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και ειδικότερα εκείνων που σχετίζονται με την αμπελουργία και την οινοποίηση.

Διαχρονικό και αναπόσπαστο κομμάτι των πολιτισμικών αξιών της Αττικής, το κρασί και το αμπέλι είναι συνυφασμένα με της παραδόσεις και τον τρόπο ζωής των οικογενειών του Συνεταιρισμού. Τα αμπελοτόπια στην περιοχή του Κορωπίου αποτελούν σημαντικό μέρος του περίφημου αττικού αμπελώνα, του μεγαλύτερου ενιαίου μονοποικιλιακού αμπελώνα της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γεύσεις Αττικού αμπελώνα από τον ΑΟΣ Συνεταιρισμό Κορωπίου – ATTOINOS, στην Food Expo 2025, Αίθουσα 1, Περίπτερο Β02.09 το Σάββατο 8 Μαρτίου έως Δευτέρα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τις τιμές αγοράς για τα οινοστάφυλα εσοδείας 2025 ανακοίνωσε στα μέλη παραγωγούς της η Ένωση Ηρακλείου. Η παραλαβή των σταφυλιών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα...

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Σε απόσταση από τις πραγµατικές ανάγκες της αγοράς και τις προδιαγραφές που υπαγορεύει η διαχείριση ενός ευαίσθητου προϊόντος όπως είναι το κρασί, δείχνει να...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...