Το «Όρος της Άνοιξης», η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ο αμπελώνας, έχει μεγάλο υψόμετρο και η ξηρασία, καθιστά δύσκολη την καλλιέργεια στην περιοχή. Το οινοποιείο έχει στην ιδιοκτησία του έκταση 500 στρεμμάτων και 68 από αυτά αποτελούν τον αμπελώνα του.
Το οινοποιείο τώρα κάνει μικρά βήματα ώστε σύντομα να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Μεγάλο μέρος των δέντρων, που υπήρχαν στον αμπελώνα Newton της Napa, βρέθηκε απανθρακωμένο, ενώ το οινοποιείο θα χρειαστεί να χτιστεί απ’ την αρχή. Όλη η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και κοστίζει, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του διευθυντή ακινήτων Jean-Baptiste Rivail. Δήλωσε επίσης ότι «μόνο 5 στρέμματα επέζησαν από την πυρκαγιά». Οι πηγές στο Γιούντβιλ και στο όρος Βίντερ είναι μέρος των στρεμμάτων που δεν επηρεάστηκαν από τις φωτιές.
Όμως, μετά την καταιγίδα, βγαίνει ο ήλιος. Σήμερα ο αμπελώνας Newton σιγά σιγά ανοικοδομείται. Έπειτα από κάθε δύσκολη κατάσταση υπάρχει η ελπίδα και η ευκαιρία αυτή να βελτιωθεί. Ο Jean-Baptiste Rivail δηλώνει ότι «Είναι δύσκολο, φυσικά, να βλέπεις τη δουλειά σου να καταστρέφεται», αλλά, μαζί με τους συνεργάτες του επιθυμούν να ξαναχτίσουν αυτό που έχασαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα πρέπει να ξαναχτιστούν, από την άρδευση, τον ηλεκτρισμό, τις κατασκευές, μέχρι υπόγειες σπηλιές.
Ο αμπελώνας του Newton βρίσκεται πίσω από την φημισμένη ιδιοκτησία του Ράντσου Μαντρόνα του Ντέιβιντ Αμπρέου. Επιπλέον, καλύπτει 1.2 χιλιόμετρα, αλλά μόνο τα 70 στρέμματα αποτελούν καλλιεργήσιμη γη.
Πριν την πυρκαγιά, οι αμπελώνες της Newton παρήγαγαν μεγάλη ποσότητα κρασιού που συμπεριλάμβανε ένα αφιλτράριστο Chardonnay. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμπελώνες του Chardonnay εξακολουθούν να υπάρχουν και να βγάζουν παραγωγή όσο πραγματοποιείται η ανοικοδόμηση.
Οι επιδιορθώσεις που χρειάζονται είναι πολλές. Πρώτ’απ’όλα, πρέπει να αφαιρεθούν τα απανθρακωμένα φυτά και να φυτευτούν νέοι αμπελώνες. Στη συνέχεια, είναι σημαντική η διαχείριση του ελέγχου της διάβρωσης και της άρδευσης. Τέλος, απαραίτητη είναι η ανοικοδόμηση του οινοποιείου και οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας.
Όσο για την αναφύτευση, στο πρόγραμμα βρίσκεται η φύτευση 10 στρεμμάτων και στη συνέχεια θα φυτεύονται 10 στρέμματα τον χρόνο ώσπου να επανέλθουν στην κατάσταση που βρισκόντουσαν πριν από την πυρκαγιά. Μ’αυτό το τρόπο, θα χρησιμοποιηθούν καινούργιες γεωργικές πρακτικές.
Ο Jean-Baptiste Rivail υποστηρίζει ότι, «Θέλουμε να επιστρέψουμε με τρόπο που να συνεχίζει αυτό που αντιπροσωπεύει η εταιρεία Newton, οπότε δεν θα βιαστούμε». Έχουν επίγνωση του τι λειτουργούσε σωστά πριν την πυρκαγιά σε σχέση με τους κλώνους του αμπελώνα. Έχουν μάλιστα 20 διαφορετικούς τύπους εδάφους στην κατοχή τους. Με την ίδια ομάδα με πριν, ελπίζουν ότι θα πάνε ακόμα καλύτερα στο μέλλον, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά τις κατάλληλες προφυλάξεις.
Με στοιχεία από winespectator.com