Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι «Ψηλές Κορφές» πρωταγωνιστούν στο πασχαλινό τραπέζι

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή και εναρμονίζονται με τα τοπικά έθιμα.

Στη Σάμο, δεν είναι τόσο διαδεδομένο το σούβλισμα του αρνιού. Αντίθετα, επιλέγεται συνήθως η παραδοσιακή «γεμιστή αρνίσια πλάτη» με ρύζι, συκωτάκια και μυρωδικά της σαμιακής γης.

Οι «Ψηλές Κορφές», το εξαίρετο λευκό ξηρό κρασί του Συνεταιρισμού της Σάμου, πρωταγωνιστεί στο τραπέζι της Λαμπρής. Ένα κρασί με φινετσάτο χαρακτήρα, όπου τα φρουτώδη και ανθώδη αρώματα του μοσχάτου εκφράζονται εκλεπτυσμένα. Στην όψη έχουμε ένα κοσμοπολίτικο ανοιχτόχρωμο κρασί, με αρώματα ροδοπέταλου, βερίκοκου και λεμονιού να κατακλύζουν τη μύτη. Η γεύση του είναι ντελικάτη και ελαφριά, με μια ελαφριά γλυκύτητα που κερδίζει και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή, ενώ ο απολαυστικός χαρακτήρας του μοσχάτου  εκφράζεται με δροσιστική οξύτητα και ικανοποιητική διάρκεια. Το σταφύλι παραγωγής του προέρχεται αποκλειστικά από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες του νησιού, σε παλιές χτιστές πεζούλες  ξερολιθιάς και υψόμετρο μέχρι 1.000 μέτρα.

Γαστρονομικό συνταίριασμα: Ιδανικό ως  απεριτίφ αλλά και για τη συνοδεία φαγητού, καθώς η υψηλή του οξύτητα σε συνδυασμό με την πολύ καλή επίγευση, ανοίγουν για τις «Ψηλές Κορφές» μια πολύ μεγάλη παλέτα συνδυασμών γεύσεων.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8 – 10οC

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

REPORTS

Παροχή εργαλείων μάρκετινγκ σε παραγωγούς οίνων προέλευσης, πιο ξεκάθαρες νομοθεσίες σχετικά με τον περιορισμό αδειών φύτευσης και διασφάλιση χρηματοδότησης πρωτοβουλιών βιωσιμότητας είναι μερικά από...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ευνοϊκές για την ανάπτυξη του ωΐδιου παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες και τα βλαστικά στάδια που επικρατούν σε όλες τις αμπελουργικές ζώνες της Κρήτης, και...

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Η ετικέτα «Μπλε Τρακτέρ» από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι ο πρωταγωνιστής της πρώτης καμπάνιας βιωσιμότητας στο ελληνικό κρασί. Μέσω της καμπάνιας αυτής το γνωστό...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Φεστιβάλ “Οινοξένεια” κλείνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας, έχοντας καταφέρει να καταξιωθεί σε ένα αγαπημένο θεσμό που προωθεί και...