Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο ανατρεπτικός χαρακτήρας του Μοσχοφίλερου στις νέες ετικέτες της Μποσινάκη

Τα αδέρφια Σωτήρης, Κατερίνα και Κωνσταντίνος Μποσινάκης παραμένουν πιστοί στην ποικιλία που τους ανέδειξε και κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να την αναδείξουν. Ωθούν στα άκρα το σταφύλι και το αποτέλεσμα αποδεικνύει για ακόμη μία φορά με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο την ιδιότητα του Μοσχοφίλερου να μεταμορφώνεται συνεχώς…

«Επιχειρούμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας απαιτώντας ακόμη περισσότερα από το ίδιο σταφύλι και αυτό μας δικαιώνει, αποδεικνύοντας πως το Μοσχοφίλερο δεν είναι ακόμα ένα σταφύλι αλλά ένα σταφύλι με «ψυχή», τονίζει ο ιδιοκτήτης του κτήματος Σωτήρης Μποσινάκης.

Η Δρεζίνα: Το Blend Mοσχοφίλερο-Ασύρτικο επιχειρείται για πρώτη φορά σε ξηρό οίνο. Δρεζίνα είναι το όχημα που θέλει προσπάθεια από 2 ανθρώπους για να κινηθεί. Εδώ είναι η προσπάθεια δυο οινοποιών, του Σωτήρη Μποσινάκη και του Νίκου Χατζάκη. Δυο άνθρωποι που έχουν την ίδια προσέγγιση και φιλοσοφία σχετικά με το κρασί. 50 % Μοσχοφίλερο και 50% Ασύρτικο, συλλεγμένα σε διαφορετικούς τρύγους, ο ένας Αύγουστο και ο άλλος Οκτώβριο. Το τελικό χαρμάνι γίνεται τον Νοέμβριο και παραμένει με τις οινολάσπες για τρεις μήνες και καθημερινό Βatonnage. Eμφιαλώνεται και παραμένει στη φιάλη για 12 μήνες.Η εσοδεία 2021 κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2023.Ένα κρασί που αγκαλιάζει τη δύναμη του χρόνου, του βουνού και της θάλασσας.

Και η Ασπέλα: Ασπέλες είναι τα φτωχά χώματα. Η Ασπέλα είναι ένα κρασί ανοιχτό κόκκινο από πολύ φτωχά χώματα με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση που φτάνει με βία τα 600 κιλά/στρέμμα. Επιλεγμένα σταφύλια απορραγίζονται και για 45 ημέρες ακολουθείται ερυθρή οινοποίηση με γηγενείς ζύμες και καθημερινο Pigeage. Στο οινοποιείο λεπτοί χειρισμοί με ελάχιστη παρέμβαση με σκοπό να αποτυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ψυχή του Μοσχοφίλερου. Ένα κρασί που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία  χωρίς να εγκαταλείψει την ιστορία των δημιουργών της.

Οι νέες ετικέτες κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, 2000 φιάλες για την Δρεζίνα και μόλις 1000 φιάλες για την Ασπέλα. Καθεμιά αποκαλύπτει από μια όψη του πολυδύναμου αυτού σταφυλιού.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το The Top 50 παρουσιάζει τις 50 ετικέτες κρασιών που ξεχώρισε το 2024, η συντακτική ομάδα του Wine Trails. Η έμπειρη ομάδα του Wine...

REPORTS

Η ετικέτα Cabernet Sauvignon Puente Alto εσοδείας 2021 από την χιλιανή Vina Don Melchor, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των 100 καλύτερων κρασιών του...

REPORTS

Η Βουργουνδία βρίσκεται σε «ευνοϊκή θέση» με θετική ανάπτυξη τόσο στη γαλλική όσο και στην εξαγωγική αγορά, παρά τη χαμηλή απόδοση της εσοδείας 2024,...

REPORTS

Οι έντονες βροχοπτώσεις, οι σφοδρές χαλαζοθύελλες και οι παγετοί συνέβαλαν στη συρρίκνωση των αποδόσεων για πολλούς οινοπαραγωγούς του Chablis το 2024, αν και η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...