Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι Γάλλοι προτιμούν το ροζέ από το κόκκινο κρασί

Το ροζέ κρασί έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα στην Γαλλία, με τους νέους να αρχίζουν να απομακρύνονται από τα παραδοσιακά παλαιωμένα κόκκινα κρασιά.

Τα νέα έρχονται καθώς οι οινοπαραγωγοί ισχυρίζονται ότι οι νεότεροι καταναλωτές στρέφονται όλο και πιο πολύ στα ελαφρύτερα και λιγότερο αλκοολούχα κρασιά στη Γαλλία ακόμη και κατά τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα.

Η είδηση αυτή έρχεται την ίδια στιγμή που η ζήτηση για τα πληθωρικά και υψηλά σε αλκοόλ μπουκάλια Bordeaux συνεχίζει να παραμένει σε υψηλή ζήτηση παγκοσμίως με το κόκκινο κρασί να αντιστοιχεί περίπου στο 40% της ετήσιας διεθνούς κατανάλωσης.

Ωστόσο, η ζήτηση στη χώρα προέλευσης αυτών των διάσημων κρασιών έχει μειωθεί στο μισό στην εγχώρια αγορά από τη δεκαετία του 1990.

Ακολουθεί το λεγόμενο «γαλλικό παράδοξο» που είδε ισχυρισμούς ότι το κόκκινο κρασί είναι καλό για την υγεία σας και την ανάπτυξη των κρασιών Μπορντό, μετά τη ζήτηση που δημιουργήθηκε από διάσημους κριτικούς όπως ο Robert Parker τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την Comite National des Interprofessions des Vins a Apellation D’Origine (CNIV), η μέση κατανάλωση κρασιού είναι τώρα 40 λίτρα ανά άτομο το χρόνο αντί 100 λίτρα το 1975. Περίπου 38 εκατομμύρια εκατόλιτρα κρασιού παράγονται στο χώρα κάθε χρόνο, με τα ροζέ πλέον να βρίσκονται στο 19%.

Παράλληλα, ο οινοποιός Thomas Montagne είπε ότι οι Γάλλοι στράφηκαν στο ροζέ επειδή είναι «πιο εύκολο να το πιεις, περιέχει λιγότερες τανίνες και αισθάνεται πιο γιορτινό».

Ένας εκπρόσωπος των περιφερειακών οινοποιών ανέφερε, ότι οι αμπελώνες της Βουργουνδίας παράγουν τώρα το μισό κόκκινο κρασί σε σύγκριση με πριν από δύο δεκαετίες, ενώ η παραγωγή λευκού κρασιού έχει αυξηθεί.

Έπειτα, ανέφεραν ότι: «Με έκπληξη ανακάλυψα ότι το [ρόζ] έπινε τον χειμώνα. Η πτώση της δημοτικότητας του κόκκινου κρασιού οφείλεται στη διάβρωση της πελατείας με τους ανθρώπους να πίνουν λιγότερο συνολικά και επειδή οι ευκαιρίες να το κάνουν εξαφανίζονται.

«Οι νεότερες γενιές τρώνε λιγότερο κρέας και αποφεύγουν τα κόκκινα υπέρ των λευκών ή των τριαντάφυλλων».

Τέλος, Έρχεται καθώς ο πρώην πρόεδρος Nicolas Sarcozy, παρά την προφανή άρνησή του να πιεί αλκοόλ, βρίσκεται στο εμπόριο κρασιού, παρήγαγε ένα ροζέ κρασί, που ονομάζεται Roseblood από το Château d’Estoublon, το πολυτελές κτήμα της Προβηγκίας, το οποίο τέθηκε προς πώληση το 2020 και είναι πλέον συνιδιοκτήτης του Bruni, του Sarkozy, του ιδρυτή του LOV Group, Stéphane Courbit και της οικογένειας Prats.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζει να εξελίσσεται, ο ρόλος των κόμβων επανεξαγωγής θα παραμείνει κεντρικός στον τρόπο με τον οποίο το κρασί φτάνει στους...

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

REPORTS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες ή τις καιρικές συνθήκες και με τον τρύγο να διεξάγεται την ενδεδειγμένη περίοδο «ρίχνει αυλαία», η εξαιρετική, όπως χαρακτηρίζεται,...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.