Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Αγγλικός αμπελώνας στο Σάφολκ θέτει στόχο την παραγωγή αφρώδων οίνων

Το Burnt House Vineyard στο Suffolk, το οποίο λειτουργεί ως εμπορικός αμπελώνας από το 2017, πρόκειται να λανσάρει τη δική του σειρά από ξηρά και αφρώδη αγγλικά κρασιά.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο κύριος αμπελώνας βρίσκεται σε μια πλαγιά με νότιο προσανατολισμό και αποτελείται από τις τρεις ποικιλίες σαμπάνιας: Pinot Noir, Pinot Meunier και Chardonnay.

Ιδρύθηκε το 2017, ο αγγλικός αμπελώνας έχει φυτευτεί σε συνολική έκταση 8,9 εκταρίων με 46.000 αμπέλια και παράγει σταφύλια για αφρώδες οίνο παραδοσιακής μεθόδου καθώς και ακίνητα κρασιά.

Διαχειριζόμενος από τους Stuart, Jill, James και Catherine Scarff, ο αμπελώνας πρόκειται να ξεκινήσει με μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό στις 6 Αυγούστου.

Η οικογένεια φύτεψε περαιτέρω έναν μικρό αμπελώνα Bacchus το 2019, που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του πρώτου κρασιού που κυκλοφόρησε από την Burnt House αυτό το καλοκαίρι, το Burnt House Bacchus 2021.

Το μέλος της οικογένειας Catherine Scarff έχει αναλάβει βασικό ρόλο στη φροντίδα της αίθουσας γευσιγνωσίας. Παράλληλα με τη δουλειά της σε μια δισκογραφική στο Λονδίνο, η Scarff έχει αναλάβει το WSET και τα μαθήματα στο Plumpton College για να προετοιμαστεί για το νέο εγχείρημα.

Ο Scarff ανέφερε στους East Anglian Daily Times ότι η οικογένεια προσπαθεί να επεκτείνει τη γκάμα των ηρεμών κρασιών και ελπίζει να κυκλοφορήσει σιγά σιγά αφρώδη κρασιά μόλις παλαιωθούν επαρκώς.

Ο ίδιος είπε: «Εμφιαλώσαμε το 2021 Bacchus που είναι πραγματικά πολύ ωραίο. Και έχουμε επίσης μερικά από τα δικά μας αφρώδες κρασί στα κελάρια παλαίωσης (έτοιμο στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024). Θέλω να επεκταθώ φέτος με ένα αστραφτερό τριαντάφυλλο και μερικές ακόμα φωτογραφίες – ίσως ένα ακόμα τριαντάφυλλο.»

Σε άλλες ειδήσεις, μια άνευ προηγουμένου και λεπτομερής νέα έρευνα προσφέρει στους πιθανούς επενδυτές πληροφορίες σχετικά με το πού ακριβώς να αγοράσουν αμπελώνες στην Αγγλία και γιατί, με τις θερμοκρασίες και τις συνθήκες συγκομιδής να προβλέπονται μέχρι το 2040.

Μέχρι το 2040, οι θερμοκρασίες προβλέπεται να ανέβουν κατά 1,4 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές είναι καλά νέα για τη διαφοροποίηση του αγγλικού κρασιού.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Οδηγός MICHELIN αναγνωρίζει την αριστεία στη γαστρονομία και τη φιλοξενία για πάνω από έναν αιώνα. Από την εισαγωγή των αστεριών MICHELIN το 1926...

REPORTS

Η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων: Προοπτικές Παγκόσμιας Αγοράς Οίνου 2025 αποτυπώνει ένα τοπίο που αλλάζει δυναμικά. Με βάση τα τελωνειακά δεδομένα έως τον Οκτώβριο, τις...

REPORTS

Ο Τύρναβος γιορτάζει για δεύτερη χρονιά τις Παγκόσμιες Ημέρες Λημνιώνας και Μοσχάτου Τυρνάβου: Ένα διήμερο αφιερωμένο στις εμβληματικές ποικιλίες και τη γαστρονομική ταυτότητα της...

REPORTS

Το ιταλικό κρασί διατηρεί κορυφαία θέση, ως ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της κατηγορίας «Made in Italy», με κύκλο εργασιών που φτάνει τα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Το VINSANTO MIKRA THIRA είναι ο πρώτος επιδόρπιος οίνος του οινοποιείου, μια δημιουργία που εξελίχθηκε με αργό ρυθμό και υπομονή...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...