Στο πλαίσιο της συνάντησης θα παρουσιαστούν νούμερα και στατιστικές που επιτρέπουν τη διερεύνηση των ποσοτικών και ποιοτικών οινικών τάσεως που κυριάρχησαν από τους εορτασμούς της χιλιετίας έως και σήμερα.
Πριν από την πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το βασικό σεμινάριο του Wine Club με ονομασία «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού» που απευθύνονται σε όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις πριν από τις τακτικές συναντήσεις της λέσχης.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, όλες τις φετινές γευστικές δοκιμές θα ολοκληρώνονται με κληρώσεις, με τους τυχερούς να κερδίζουν κρασιά και άλλα δώρα.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
Με μεγάλη μας χαρά και υπερηφάνεια σας ενημερώνουμε ότι το Wine Club THESSALONIKI’96 γίνεται 30 χρονών!
«Όλα ξεκίνησαν το 1996 στον Μύλο με το σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού» που είναι το βασικό μας σεμινάριο μέχρι και σήμερα. Είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Και οι συμμετέχοντας θέλησαν να συνεχίσουν την επαφή με τον γοητευτικό αυτό κόσμο. Έτσι γεννήθηκε το Wine Club THESSALONIKI’96 που σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει την 30η σεζόν του» αναφέρει η δημιουργός του wine club, χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου & συγγραφέας Μαρία Νέτσικα.
Σήμερα, πανέτοιμοι να συνεχίσουμε το ταξίδι που μας κρατά ενήμερους για οτιδήποτε καινούργιο και σημαντικό συμβαίνει στον αμπελοοινικό χώρο, σχεδιάσαμε το πρόγραμμα των γευστικών δοκιμών της σεζόν 2025 – 2026. Η θεματολογία εστιάζει στη διερεύνηση θεμάτων που απασχολούν την ελληνική αλλά και την παγκόσμια επικαιρότητα.
Έτσι, στην πρώτη μας συνάντησή, με θέμα «Το κρασί στο πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα», καταρχάς, θα ανατρέξουμε σε νούμερα και στατιστικές για να διερευνήσουμε τις ποσοτικές και ποιοτικές οινικές τάσεις που κυριάρχησαν από τους λαμπερούς εορτασμούς του millenium έως και σήμερα.
Λευκά αρωματικά. Αφρώδη. Ροζέ. Ελαφριά ερυθρά. Premium ετικέτες. Ήπιες τεχνικές οινοποίησης. Low & No…
Θα αναζητήσουμε τις αιτίες πίσω από την εξέλιξη των γεύσεων και θα δοκιμάσουμε, τυφλά όπως πάντα, κρασιά που τις αντικατοπτρίζουν.
Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο, δημοσιογράφο οίνου & συγγραφέα Μαρία Νέτσικα.
Μαζί μας θα έχουμε τον καθηγητή Αμπελουργίας στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ Στέφανο Κουνδουρά και τον οινολόγο-οινοποιό Άγγελο Ιατρίδη από το Κτήμα Άλφα.
Για τη φετινή σεζόν, και για να γιορτάσουμε τα 30 χρόνια μας, όλες οι γευστικές δοκιμές μας θα ολοκληρώνονται με κληρώσεις, οι οποίες θα αναδεικνύουν τους τυχερούς που θα κερδίζουν κρασιά/δώρα.
Επίσης, όπως κάθε χρονιά, ακριβώς πριν από την πρώτη συνάντηση του Wine Club (Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, 17:00 – 19:00) θα πραγματοποιηθεί το βασικό μας σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού», ιδανικό για εκείνους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις πριν έρθουν στις τακτικές συναντήσεις μας.
Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2025 – 2026 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).
Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr.
Αναλυτικά το πρόγραμμα συναντήσεων της λέσχης για τη φετινή σεζόν μπορείτε να δείτε εδώ
