Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μαγειρεύοντας σαμιώτικα και για καλό σκοπό με μικρούς και μεγάλους σεφ

Περισσότερα από 150 παιδάκια όλων των ηλικιών αλευρώθηκαν, έπλασαν ζυμαράκια, έφτιαξαν μελομακάρονα, στριφογύρισαν τρουφάκια σοκολατένια στις μικρές τους παλάμες, άπλωσαν φύλλο και το γέμισαν με ντόπιο τυρί κι ύστερα, τα πρόσφεραν στους γονείς τους και τους πάμπολλους φίλους που γέμισαν ασφυκτικά το Μουσείο Οίνου κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Συνεταιρισμού της Σάμου, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022.

Οι μικροί σεφ ακολούθησαν  κατά γράμμα τις οδηγίες των Σαμίων Chef Ανδρέα Λαγού, Βαγγέλη Μπιλιμπά και Βασίλη Σκουρφούντα κι έφτιαξαν υπέροχα τυροπιτάκια, σαμιώτικα μελομακάρονα και τρουφάκια σοκολάτας, που έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστα!

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΕΟΣ Σάμου, που περιλάμβανε και πλήθος άλλων δρώμενων για μικρούς και μεγάλους, ήταν αφιερωμένη στο Πανσαμιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία “Νίκος Μένεγας- Ο ΙΚΑΡΟΣ”.  Έδωσε δε, ένα ηχηρό πανανθρώπινο μήνυμα συνύπαρξης των ανθρώπων και αποδοχής της διαφορετικότητας καθώς συμμετείχαν σε αυτή τη δράση μαγειρικής και «μελισσάκια», παιδιά του Σαμιακού Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση «Η ΜΕΛΙΣΣΑ».

Τα παιδιά απόλαυσαν κάθε στιγμή της δημιουργικής τους απασχόλησης, συνεργάστηκαν αρμονικά και φάνηκαν να διασκεδάζουν με την ψυχή τους, ενώ τον ίδιο ενθουσιασμό μοιράστηκαν και οι σεφ, που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, με στόχο την ισότητα των ευκαιριών και την πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του ακριτικού νησιού της Σάμου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός δεν είναι πια ένα niche χόμπι για μυημένους. Είναι ένας από τους πιο ζωντανούς τρόπους να γνωρίσεις έναν τόπο: από το χώμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το επώνυμο ελληνικό κρασί αλλάζει… μονοπάτι για να μπορέσει να συναντήσει τους ολοένα και περισσότερους φίλους του στην εγχώρια αγορά, απέραντο το δυναμικό γηγενών...

REPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιώνπου αφορούν το Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς που έχουν πληγεί...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...