Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κυκλοφορεί επιτέλους το Peplo του 2021, το κρασί του αμφορέα

Τρείς ποικιλίες, πολλή δουλειά και μεγάλη χαρά. Μία σύλληψη που κάνει το κρασί αυτό μοναδικό!

Οι τρεις, ισομοιρασμένες ποσότητες ποικιλιών, διαφορετικά οινοποιημένων, με το 1/3 Αγιωργίτικο από 800 μέτρα υψόμετρο, σε βαρέλια ακακίας, το  1/3 Syrah από 600 μέτρα υψόμετρο, σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το 1/3 Μαυροφίλερο από 650 μέτρα υψόμετρο, μαζί με την φλούδα του στους αμφορείς, συνθέτουν ένα μοναδικό, ιδιαίτερο ροζέ κρασί από το κτήμα Σκούρα.

Γιατί Peplo;

Η λεπτομέρεια που έδωσε το όνομα στο κρασί, είναι στους αμφορείς.
Οι φλούδες του Μαυροφίλερου προκειμένου να εμβαπτίζονται και να ελέγχονται για να μην ξεραθούν, βρίσκονται μέσα σε ένα ύφασμα (τουλπάνι – πέπλο), με την βοήθεια του οποίου πιέζεται η μάζα στο τέλος για να πάρουμε το νεαρό κρασί.

Αρώματα Γκρέιπφρουτ, φράουλαςκαι κερασιών συνθέτουν ένα μπουκέτο που ελκύει τον καταναλωτή στη δοκιμή αυτού του εξάιρετου οίνου. Παλαιώνει 2 – 6 χρόνια στη φιάλη, ενώ σερβίρεται ιδανικά στους 10°C

Πρόκειται για ένα Ροζέ, ανάλαφρο, δροσιστικό και τραγανό, απόλυτα ικανό να συνοδεύσει τα θερινά πιάτα μας, αλλά και τις ανοιξιάτικες μας στιγμές.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...