Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τώρα και η Ιαπωνία ωριμάζει κρασιά στον βυθό της θάλασσας

Μπουκάλια κρασιού που έχουν παλαιωθεί για περίπου έξι μήνες στον πυθμένα της θάλασσας στα ανοιχτά του Mutsu, στην επαρχία Aomori, ήρθαν στην επιφάνεια…

Μια ποικιλία της επωνυμίας Shimokita Wine, το κρασί αφέθηκε να ωριμάσει 1,2 χιλιόμετρα από την ακτή σε βάθος περίπου 20 μέτρων, όπου η θερμοκρασία είναι περίπου 15 C. Η σταθερή θερμοκρασία και οι διακυμάνσεις των κυμάτων λέγεται ότι βοηθούν το κρασί να ωριμάσει και να έχει μια γλυκιά γεύση.

Το ξηρό λευκό κρασί είναι ένα μείγμα δύο σταφυλιών, του Reichensteiner και του Chardonnay, που συγκομίστηκαν το 2021. Στα τέλη του περασμένου έτους, το οινοποιείο Sun Mamoru στο Mutsu βύθισε 525 μπουκάλια στη θάλασσα με τη βοήθεια ενός τοπικού αλιευτικού συνεταιρισμού.

Ήταν η πρώτη προσπάθεια του οινοποιείου να αφήσει το κρασί να ωριμάσει στον πυθμένα της θάλασσας.

Τη Δευτέρα, εργαζόμενοι από τον αλιευτικό συνεταιρισμό ανέσυραν τις θήκες κρασιού και έφεραν τις βαρελοποιημένες φιάλες στο γραφείο του συνεταιρισμού.

Τέλος, το κρασί θα σταλεί στους επενδυτές κεφαλαίων στο «σύστημα ιδιοκτήτη κρασιού Shimokita» του οινοποιείου. Το οινοποιείο εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να πουλήσει κάποιες από τις φιάλες στο ευρύ κοινό.

ΠΗΓΗ: japannews.yomiuri.co.jp

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ως σημαντικό υπόβαθρο για προστασία των αμπελοοινικού τομέα χαρακτήρισε τα μέτρα της Κομισιόν για το κρασί η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επιχειρήσεων Οίνου...

REPORTS

Νέα μέτρα στήριξης του ευρωπαϊκού αμπελοοινικού τομέα από τις απειλές δασμών Τράμπ και τη μειωμένη κατανάλωση προτείνει η Κομισιόν. Τα μέτρα αυτά αποτελούν ουσιαστικά...

REPORTS

«Στον πάγο» φαίνεται να μπαίνουν οι εξαγωγές ιταλικού οίνου, μεταξύ αυτών και των κορυφαίων Prosecco, προς τις ΗΠΑ, λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή τη δημιουργία της πρώτης Βιβλιοθήκης Οίνου της χώρας μας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (Δ.Κ.Β.Β.) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Οίνος & Βιωσιμότητα:...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στα 649.274,6 στρέμματα κατέγραψε η απογραφή τις εκτάσεις με αμπελώνες οινοποιήσιμων ποικιλιών με ημερομηνία 31/7/2024, σύμφωνα με την πληροφόρηση που απέστειλε στην Commission, το...

REPORTS

«Στον πάγο» φαίνεται να μπαίνουν οι εξαγωγές ιταλικού οίνου, μεταξύ αυτών και των κορυφαίων Prosecco, προς τις ΗΠΑ, λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει...

REPORTS

Τη νέα premium τριλογία κρασιών «VULEVU;» λανσάρει η Οινοποιία Μαλαματίνα. Χαρακτηριστικό των νέων προϊόντων είναι τα αρώματα τους, και η ιδιαίτερη εμφάνιση τους.

REPORTS

Την ιστορική, μακραίωνη διαδρομή της αμπελοκαλλιέργειας στο νησί της Σάμου μα και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδικότητα των κρασιών της, μπορεί κανείς...