Καθημερινά, από τις 11:00 έως τις 19:00, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν γευσιγνωσίες στον χώρο του οινοποιείου, με θέα στις ιστορικές πλαγιές του Κιθαιρώνα, δοκιμάζοντας τις βραβευμένες ετικέτες του οινοποιείου από διεθνείς διαγωνισμούς όπως τα Decanter World Wine Awards, τον International Wine & Spirits Competition και τα Great Greek Wines 2025.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την οινολόγο και δημιουργό, Βασιλική Ακριώτου, και να μάθουν περισσότερα για τη φιλοσοφία και τις τεχνικές πίσω από κάθε κρασί, με τη συνοδεία επιλεγμένων τοπικών προϊόντων.
Νέα Κυκλοφορία – Soul Food
Μια ακόμη έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες, η παρουσίαση της νέας, περιορισμένης κυκλοφορίας του οινοποιείου με την ονομασία Soul Food. Πρόκειται για ένα βιολογικό, μονοποικιλιακό κρασί από 100% Σαββατιανό παλαιού αμπελώνα (35–40 ετών), που παλαιώνει για 5 μήνες στις οινολάσπες του με τακτικό bâtonnage (Sur Lie). Το Soul Food αποτίει φόρο τιμής στην ποικιλία και στη δυναμική της να δημιουργεί κρασιά έντασης, πολυπλοκότητας και βάθους.
Η πρώτη εμφιάλωση κυκλοφορεί σε μόλις 800 συλλεκτικές φιάλες, διαθέσιμες μόνο στο οινοποιείο και σε επιλεγμένα σημεία διάθεσης.
Σχετικά με την επίσκεψη
Για περισσότερες πληροφορίες και για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας, επισκεφθείτε τη σελίδα https://akriotouwines.gr/wine-tasting/ ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 2262 097463.
Το οινοποιείο, που βρίσκεται στις Πλαταιές Βοιωτίας, απέχει μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα και είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω της Αττικής Οδού ή της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
