Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καλοκαιρινές οινογευστικές εμπειρίες από Οινοποιείο Ακριώτου

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου δημιουργούνται ορισμένα από τα κρασιά που ξεχώρισαν σε κορυφαίους διαγωνισμούς της χρονιάς.

Καθημερινά, από τις 11:00 έως τις 19:00, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν γευσιγνωσίες στον χώρο του οινοποιείου, με θέα στις ιστορικές πλαγιές του Κιθαιρώνα, δοκιμάζοντας τις βραβευμένες ετικέτες του οινοποιείου από διεθνείς διαγωνισμούς όπως τα Decanter World Wine Awards, τον International Wine & Spirits Competition και τα Great Greek Wines 2025.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την οινολόγο και δημιουργό, Βασιλική Ακριώτου, και να μάθουν περισσότερα για τη φιλοσοφία και τις τεχνικές πίσω από κάθε κρασί, με τη συνοδεία επιλεγμένων τοπικών προϊόντων.

Νέα Κυκλοφορία – Soul Food
Μια ακόμη έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες, η παρουσίαση της νέας, περιορισμένης κυκλοφορίας του οινοποιείου με την ονομασία Soul Food. Πρόκειται για ένα βιολογικό, μονοποικιλιακό κρασί από 100% Σαββατιανό παλαιού αμπελώνα (35–40 ετών), που παλαιώνει για 5 μήνες στις οινολάσπες του με τακτικό bâtonnage (Sur Lie). Το Soul Food αποτίει φόρο τιμής στην ποικιλία και στη δυναμική της να δημιουργεί κρασιά έντασης, πολυπλοκότητας και βάθους.

Η πρώτη εμφιάλωση κυκλοφορεί σε μόλις 800 συλλεκτικές φιάλες, διαθέσιμες μόνο στο οινοποιείο και σε επιλεγμένα σημεία διάθεσης.

Σχετικά με την επίσκεψη
Για περισσότερες πληροφορίες και για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας, επισκεφθείτε τη σελίδα https://akriotouwines.gr/wine-tasting/ ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 2262 097463.

Το οινοποιείο, που βρίσκεται στις Πλαταιές Βοιωτίας, απέχει μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα και είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω της Αττικής Οδού ή της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.