Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ισορροπημένα κύματα στον ωκεανό και αρώματα στο ποτήρι

Είτε είναι ανησυχία για το θερμαινόμενο κλίμα μας είτε η επιθυμία να παράγουν  πιο φρέσκα κρασιά, οι αμπελουργοί της Καλιφόρνια γοητεύονται από την καλλιέργεια σταφυλιών όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Ειρηνικό Ωκεανό για κάθε είδους λόγους.

Με τους περισσότερους αμπελώνες να βρίσκονται λιγότερο από έξι μίλια από την ακτή, η πρόσφατα εγκεκριμένη ονομασία San Luis Obispo Coast τονίζει αυτή την αναζήτηση. Αλλά υπάρχουν περισσότερα στην ιστορία: Πολλοί από αυτούς τους οινοποιούς του Golden State είναι επίσης αφοσιωμένοι σέρφερ, ασκώντας ένα άθλημα που τους συνδέει με τον ωκεανό και τη δύναμή του, ενώ τους υπενθυμίζει να ακολουθούν τη ροή. Αυτά είναι τα μαθήματά τους.

Nicole Walsh, Ser Winery AVA: Santa Cruz, Monterey & San Benito Counties

«Υπάρχει η αίσθηση ότι θέλεις πάντα περισσότερα τόσο με το σερφ όσο και με το κρασί. Η ακόρεστη επιθυμία να βελτιώσω το σερφάρισμα μου, να έχω άλλη μια εμπειρία στο νερό, να μάθω πώς θα είναι η επόμενη εμπειρία, είναι παρόμοια. Η φύση είναι τελικά υπεύθυνη για τη δημιουργία των κυμάτων και του κρασιού, αλλά το πώς μπορώ να βοηθήσω τη μεταμόρφωση για να συνειδητοποιήσω τις δυνατότητες τόσο των κυμάτων όσο και του κρασιού είναι για μένα ένας δια βίου εθισμός».

Aaron Jackson, Aaron Wines & Aequorea Vineyards AVA: Slo Coast & Paso Robles

«Το σερφ έχει να κάνει με τα στοιχεία και να δουλεύεις με αυτά που σου δίνει η φύση. Δεν είναι ποτέ το ίδιο ή στατικό – ποτέ. Κάθε μάθημα είναι άλλη μια ευκαιρία για νέες εμπειρίες, να βελτιώσετε και να βιώσετε κάτι νέο. Η οινοποίηση είναι ακριβώς η ίδια. Μαθαίνεις να δουλεύεις με τη φύση, όχι ενάντια σε αυτήν, και κάθε σοδειά είναι κάτι νέο».

Alison Thomson, L.A. Lepiane Wines AVA: Santa Maria Valley & Alisos Canyon

«Όταν μάθαινα σερφ, ήμουν μια από τις λίγες γυναίκες στο νερό και όταν πρωτοπήγα στη βιομηχανία, ήμουν μια από τις λίγες γυναίκες που εργάζονταν στην παραγωγή. Το σέρφινγκ μου έδωσε εμπιστοσύνη στις φυσικές μου ικανότητες για να ολοκληρώσω τη δουλειά στο κελάρι περιτριγυρισμένος κυρίως από άνδρες. Αν δεν ήταν για σέρφινγκ, μπορεί να μην ήμουν εδώ που είμαι σήμερα».

 

WineEnthousiast.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το The Top 50 παρουσιάζει τις 50 ετικέτες κρασιών που ξεχώρισε το 2024, η συντακτική ομάδα του Wine Trails. Η έμπειρη ομάδα του Wine...

REPORTS

Η ετικέτα Cabernet Sauvignon Puente Alto εσοδείας 2021 από την χιλιανή Vina Don Melchor, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των 100 καλύτερων κρασιών του...

REPORTS

Η Βουργουνδία βρίσκεται σε «ευνοϊκή θέση» με θετική ανάπτυξη τόσο στη γαλλική όσο και στην εξαγωγική αγορά, παρά τη χαμηλή απόδοση της εσοδείας 2024,...

REPORTS

Οι έντονες βροχοπτώσεις, οι σφοδρές χαλαζοθύελλες και οι παγετοί συνέβαλαν στη συρρίκνωση των αποδόσεων για πολλούς οινοπαραγωγούς του Chablis το 2024, αν και η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...