Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Yvette van der Merwe πρώτη Αφρικανή πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Άμπελου και Οίνου

Η οικονομολόγος Yvette van der Merwe με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην βιομηχανία οίνου της Νότιας Αφρικής αποτελεί την νέα πρόεδρο του Διεθνούς Οργανισμού Άμπελου και Οίνου (OIV), με την εκλογή της να πραγματοποιείται στο παγκόσμιο συνέδριο του OIV που διεξήχθη στη Ντιζόν μεταξύ 14 και Οκτωβρίου.

Η Van der Merwe αποτελεί μέρος του OIV από το 2000 ως αντιπρόσωπος της Νότιας Αφρικής, και έχει περάσει από αρκετές σημαντικές θέσεις εντός του οργανισμού. Από το 2022 έως και το 2024 υπήρξε διευθύντρια της Επιτροπής III σε θέματα Οικονομικών και Δικαίου, ενώ νωρίτερα είχε υπάρξει αντιπρόεδρος της επαγγελματικής ομάδας  «Πληροφορίες Δικαίου και Καταναλωτών» από το 2013 έως και το 2016 και πρόεδρος του γκρουπ «Οικονομικής Ανάλυσης, Αγορών και Κατανάλωσης» από το 2016 μέχρι και το 2021.

Η Yvette van der Merwe θα υπηρετήσει ως πρόεδρος του OIV για την επόμενη τριετία , διαδεχόμενη τον καθηγητή Luigi Moio, που πλέον αναλαμβάνει χρέη αντιπροέδρου. Πέρα από την νέα πρόεδρο στα πλαίσια του παγκοσμίου συνεδρίου του OIV επιλέχθηκαν και οι νέοι πρόεδροι για τις επιτροπές και τις υπο-επιτροπές του οργανισμού. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός, Mario de la Fuente, θα ηγηθεί της Επιτροπής Αμπελουργίας, η Γαλλίδα, Valerie Lempereur ανέλαβε την διοίκηση της Επιτροπής Αμπελουργίας, ο Πορτογάλος Alberto Ribeiro de Almeida τέθηκε επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών και Δικαίου, ενώ η Γερμανίδα, Angelika Paschke-Kratzin τέθηκε επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας και Υγείας. Τέλος, οι υπο-επιτροπές αναλυτικών μεθόδων και μη ζυμωμένων προϊόντων τίθενται υπό την εποπτεία της Fernanda Spinelli από την Βραζιλία και τον Rodrigo Sebastian Espindola από την Αργεντινή αντίστοιχα.

Πληροφορίες από Vinetur

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζει να εξελίσσεται, ο ρόλος των κόμβων επανεξαγωγής θα παραμείνει κεντρικός στον τρόπο με τον οποίο το κρασί φτάνει στους...

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

REPORTS

Σε ιστορικό χαμηλό αναμένεται να βρεθεί η συγκομιδή στους γαλλικούς αμπελώνες , με μόλις 36,04 εκατομμύρια εκατόλιτρα κρασιού να έχουν παραχθεί το 2025. Αυτό...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.