Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Treasury Wine Estates φέρνει προηγμένη μονάδα αποαλκοολοποίησης

Η νέα εγκατάσταση αποσκοπεί στη διατήρηση της ποιότητας του κρασιού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για επιλογές με χαμηλότερο αλκοόλ και καινοτόμα προϊόντα.

Η Treasury Wine Estates εγκαινίασε μια νέα εγκατάσταση αλκοολισμού ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων Α$ στην κοιλάδα Barossa της Νότιας Αυστραλίας, με στόχο να επεκτείνει την παραγωγή κρασιών χαμηλής και μη αλκοολικότητας.

Η μονάδα, για την ανάπτυξη της οποίας χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια, διαθέτει προηγμένη τεχνολογία σχεδιασμένη για την απομάκρυνση του αλκοόλ από το κρασί, διατηρώντας παράλληλα τα λεπτά αρώματα και γεύσεις που συχνά χάνονται κατά τη διαδικασία. Η εταιρεία αναφέρει ότι η επένδυση αυτή θα υποστηρίξει τόσο τις καθιερωμένες όσο και τις αναδυόμενες μάρκες του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου της, συμπεριλαμβανομένων των Squealing Pig, Pepperjack, Matua, 19 Crimes, Lindeman’s και Wolf Blass.

 

 

Ειδικότερα, η νέα εγκατάσταση χρησιμοποιεί ιδιόκτητες διαδικασίες και εξοπλισμό που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την αντιμετώπιση μιας βασικής πρόκλησης στον τομέα των κρασιών με χαμηλή και χωρίς αλκοόλη: τη διατήρηση της γεύσης και της πολυπλοκότητας που περιμένουν οι καταναλωτές από τα παραδοσιακά κρασιά. Η Kerrin Petty, επικεφαλής προμηθειών και βιωσιμότητας της Treasury Wine Estates, δήλωσε ότι η τεχνολογία αποτελεί σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τις προσπάθειες της εταιρείας για καινοτομία και βιωσιμότητα στην κοιλάδα Barossa, μια περιοχή όπου η TWE παράγει κρασί για πάνω από έναν αιώνα.

Ο οινοποιός του ομίλου Toby Barker εξήγησε ότι ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας στην οινοποίηση με την προσαρμοσμένη τεχνολογία επιτρέπει στην TWE να δημιουργεί κρασιά με λιγότερο ή καθόλου αλκοόλ χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα. Τόνισε ότι η σύλληψη της πολύπλοκης αλληλεπίδρασης των αρωμάτων και των γεύσεων είναι απαραίτητη για την παράδοση κρασιών που αντικατοπτρίζουν την προέλευση και τη δεξιοτεχνία τους.

Εκτός από την υποστήριξη των υφιστάμενων εμπορικών σημάτων, η εγκατάσταση θα επιτρέψει επίσης το λανσάρισμα νέων προϊόντων. Ένα από αυτά είναι το Sorbet, μια σειρά κρασιών με 8% ABV που θα κάνει το ντεμπούτο της τον Οκτώβριο μέσω μιας συνεργασίας με τον όμιλο Endeavour, ο οποίος διαχειρίζεται τα μεγάλα αυστραλιανά καταστήματα λιανικής Dan Murphy’s και BWS.

Παράλληλα, η σειρά Sorbet θα περιλαμβάνει ποικιλίες Prosecco, Rosé, Sauvignon Blanc και Shiraz εμπλουτισμένες με γεύσεις όπως passionfruit, μάνγκο και λεμόνι. Ο Leigh Firkin, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος κρασιού του Endeavour Group, δήλωσε ότι η σειρά Sorbet προσφέρει στους καταναλωτές μια εναλλακτική λύση υψηλής ποιότητας για όσους αναζητούν αναψυκτικό με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Σημείωσε ότι οι καταναλωτές αναμένουν χειροποίητη ποιότητα στα κρασιά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως ακριβώς και στις εκδόσεις με πλήρη περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι η έρευνα αγοράς από το IWSR δείχνει ότι ο τομέας του οίνου με χαμηλό και χωρίς αλκοόλ αναμένεται να αναπτυχθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό περίπου 5% μεταξύ 2024 και 2028. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου οι μισοί από τους καταναλωτές κρασιού μειώνουν ενεργά την κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, η γεύση παραμένει ένα σημαντικό εμπόδιο για πολλούς ανθρώπους που εξετάζουν επιλογές χαμηλής ή μη αλκοόλης.

Η Sarah Parkes, γενική διευθύντρια των παγκόσμιων πωλήσεων και μάρκετινγκ premium της TWE, αναγνώρισε ότι η γεύση ήταν ιστορικά μια πρόκληση για τα κρασιά χαμηλής ή μη αλκοολικής περιεκτικότητας. Είπε ότι η νέα τεχνολογία βοήθησε να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα και έλαβε θετικά σχόλια από τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Με αρκετά βραβευμένα κρασιά χαμηλής και μη αλκοολικότητας να κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, η TWE σχεδιάζει να παρουσιάσει την επόμενη γενιά προϊόντων της από τον επόμενο μήνα.

Συνοψίζοντας, το άνοιγμα αυτής της εγκατάστασης σηματοδοτεί μια στρατηγική κίνηση της Treasury Wine Estates για να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών, διατηρώντας παράλληλα τη φήμη της για την ποιοτική οινοποίηση. Η επένδυση της εταιρείας στην προηγμένη τεχνολογία αποαλκοολοποίησης την τοποθετεί στην ηγετική θέση σε ένα αναπτυσσόμενο τμήμα της οινοβιομηχανίας, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις με λιγότερο ή καθόλου αλκοόλ.

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με τα ροζέ κρασιά να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οινοποιητικές προσπάθειες των τελευταίων ετών στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν ενταθεί, εισάγοντας μάλιστα...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια αγορά κρασιού έχει δει μια σημαντική αύξηση της δημοτικότητας των ροζέ κρασιών από την Προβηγκία της Γαλλίας. Δύο ονόματα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.