Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η TCA δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες πωμάτων

Η Diam Bouchage πιστεύει ότι η TCA δεν είναι πλέον η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες πωμάτων, με τον έλεγχο του οξυγόνου να αποτελεί πολύ πιο επιτακτική ανησυχία.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η γαλλική παραγωγός φελλού Diam Bouchage έχει επεκτείνει τη γκάμα της για να συμπεριλάβει νέες επιλογές «διαπερατότητας», που η εταιρεία πιστεύει ότι είναι το μέλλον για το κλείσιμο φιαλών κρασιού. Οι νέοι φελλοί Diam 10 και Diam 30, που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις διαφορετικές απαιτήσεις μεταφοράς οξυγόνου των μεμονωμένων κρασιών, έχουν σχεδιαστεί για κρασιά μακράς ωρίμανσης και θα είναι διαθέσιμοι από αυτόν τον μήνα.

Την ίδια στιγμή που άλλοι κατασκευαστές φελλού συνεχίζουν να εργάζονται για τη μείωση της μόλυνσης από TCA, σύμφωνα με την Diam Bouchage «έχει επιλύσει οριστικά το πρόβλημα του φελλού» μετά από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων συνεργασιών με πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Αυτή η εκτεταμένη έρευνα οδήγησε στο να γίνει η Diam ο μόνος κατασκευαστής στον κόσμο που προσφέρει μια οργανοληπτική λύση ασφάλειας που εγγυάται την απουσία TCA.

Έτσι, αυτή η πρωτοποριακή εταιρεία κλεισίματος στρέφει τώρα την προσοχή της στον έλεγχο του οξυγόνου ως πρωταρχικό της στόχο.

«Μέχρι τώρα, είχαμε μόνο μια επιλογή διαπερατότητας για κρασιά μακράς ωρίμανσης – πολύ χαμηλή, η οποία ήταν ιδιαίτερα κατάλληλη για αργή παλαίωση του κρασιού», λέει ο Dimitri Tixador, διευθυντής διαπερατότητας στο τμήμα R&D της Diam Bouchage. «Για κρασιά με απλούστερο προφίλ, οι πελάτες μας μάς ζήτησαν μια λύση φελλού με μεγαλύτερη διαπερατότητα O2».

Η Tixador περιγράφει τη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντος ως «ένα σύνθετο έργο που πρέπει να επιτευχθεί».

Έπειτα, δουλεύοντας σε μια νέα φόρμουλα που προσφέρει μεγαλύτερη διαπερατότητα διατηρώντας τα ίδια κρίσιμα μηχανικά χαρακτηριστικά με την πάροδο του χρόνου, η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει «ένα φελλό με συμπαγή πυκνότητα, ενώ παράλληλα επιτρέπει μεγαλύτερη διαπερατότητα οξυγόνου».

Αυτή η τεχνική νίκη είναι το αποτέλεσμα περισσότερων από τριών ετών έντονης έρευνας και υπολογισμών υψηλής ακρίβειας σχετικά με την απελευθέρωση οξυγόνου μέσω του φελλού.

Ο Bruno de Saizieu, αντιπρόεδρος πωλήσεων, πιστεύει ότι η βιομηχανία κρασιού κοιτάζει μια σημαντική ανακάλυψη στις λύσεις φελλού:

«Στο μέλλον, οι πελάτες μας θα μπορούν να εμφιαλώνουν το ίδιο κρασί, την ίδια μέρα, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς φελλούς Diam ανάλογα με τον σκοπό της φιάλης και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά ωριμότητας του κρασιού», ανέφερε. «Οι καταναλωτές θα μπορούν να παραγγείλουν διαφορετικά μπουκάλια του ίδιου κρασιού για να τα απολαύσουν στη βέλτιστη ποιότητά τους με διαφορετικές περιόδους ωρίμανσης».

Τέλος, οι νέοι φελλοί διαπερατότητας θα επιτρέψουν επίσης την απελευθέρωση μεγαλύτερης αρωματικής έντασης πιο γρήγορα από το κρασί, ενώ εγγυώνται βέλτιστη και ελεγχόμενη παλαίωση. Με έδρα την περιοχή Pyrénées-Orientales της Γαλλίας, η Diam Bouchage είναι παγκόσμιος ηγέτης στους τεχνολογικούς φελλούς για ακίνητα και αφρώδη κρασιά καθώς και οινοπνευματώδη ποτά, και παράγει περίπου 2,7 δισεκατομμύρια φελλούς ετησίως.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...