Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Old Vine Project επιμορφώνει τον οινικό κόσμο

Το Old Vine Project της Νότιας Αφρικής ξεκίνησε μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης που έχει σχεδιαστεί για να «διατηρεί περισσότερους αμπελώνες στο έδαφος και να απασχολεί περισσότερους ανθρώπους», σύμφωνα με την επικεφαλής ανάπτυξης Nadia Hefer.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αρχικά, το μάθημα «Introduction to Old Vines» αποτελείται από 10 ενότητες και περίπου 25 ώρες μελέτης. Το διαδικτυακό και αυτο-ρυθμισμένο μάθημα καλύπτει τις βασικές αρχές κάθε ενότητας, με έμφαση στον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται με τα παλιά αμπέλια.

Η νέα Old Vine Academy, όπως έχει ονομαστεί, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους εργαζομένους στο εμπόριο και στο λιανικό εμπόριο. Ο Hefer, ο οποίος εργάζεται ως επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης για την ακαδημία και σύμβουλος έργου για το Old Vine Project, εξήγησε ότι η πρόθεση ήταν «η ακαδημία να απευθύνεται σε άτομα που εργάζονται στο εμπόριο και μπορούν να πουλήσουν παλιά κρασιά αμπέλου».

Τα κρασιά από παλιά αμπέλια της Νότιας Αφρικής πρέπει να είναι 35 ετών και άνω για να χρησιμοποιούν τη σφραγίδα Certified Heritage Vineyard στα μπουκάλια τους.

«Η ελπίδα είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να μοιραστούν τις ιστορίες για τα παλιά αμπέλια. Είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη κατηγορία για να δουλέψεις», τόνισε ο Hefer. «Ελπίζουμε ότι εάν περισσότεροι άνθρωποι είναι εκπαιδευμένοι και έχουν τη γνώση των παλαιών αμπελιών, μπορούμε να πουλήσουμε περισσότερα κρασιά για τους παραγωγούς μας, για να τα πληρώσουμε σε ανθρώπους που εργάζονται στην αλυσίδα αξίας».

Οι ενότητες θα καλύπτουν τον τρόπο σερβιρίσματος, αποθήκευσης και πώλησης παλαιών κρασιών αμπέλου, με σκοπό να παρέχουν πρακτική τεχνογνωσία στα μέλη του κρασιού εντός και εκτός εμπορίου.

Η εστίαση στο λιανικό εμπόριο και στο εμπόριο σηματοδοτεί μια μετατόπιση από την προέλευση του Old Vine Project, το οποίο ξεκίνησε με την εκπαίδευση των εργατών αμπελώνων να τείνουν σωστά στα παλαιότερα αμπέλια.

«Η εκπαίδευση ήταν πάντα ένα πολύ σημαντικό μέρος του Old Vine Project», πρόσθεσε ο Hefer. «Έχουμε κάνει πολλές εκπαιδεύσεις με εργάτες αμπελώνα, ειδικά εστιασμένες στις δεξιότητες κλαδέματος, γιατί αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στη μακροζωία του αμπελώνα, αλλά και στην απόδοση του επόμενου τρύγου».

Ο Covid-19 έκανε μια παύση στην πρακτική εκπαίδευση και η ομάδα στο Old Vine Project «άρχισε να ερευνά ποιες άλλες συνεισφορές θα μπορούσαμε να κάνουμε», είπε ο Hefer.

Το Old Vine Project ξεκίνησε με την έναρξη του μαθήματος on-trade, αλλά σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω τόσο έναν κύκλο μαθημάτων αμπελουργίας όσο και ένα πρόγραμμα οινοποίησης, «έτσι μπορούμε να συγκεντρώσουμε όλες αυτές τις πληροφορίες σε μία πλατφόρμα», εξήγησε ο Hefer.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει χρηματοδοτηθεί από τον Imvini Wethu, μια ομάδα Γερμανών επενδυτών που δημιούργησαν μια μάρκα κρασιού κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να υποστηρίξουν τη βιομηχανία κρασιού της Νότιας Αφρικής.

Τέλος, η ακαδημία εστιάζει στα παλιά αμπέλια της Νότιας Αφρικής, με «περίπου 20 διαφορετικές συνεντεύξεις βίντεο με οινοποιούς, αμπελουργούς, ανθρώπους του εμπορίου, προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και πωλητές που συμβάλλουν στο περιεχόμενο», αλλά ο Hefer ενθάρρυνε τους επαγγελματίες του κρασιού εκτός της Νότιας Αφρικής να ασχοληθούν με την πλατφόρμα. «Σίγουρα θα δείτε μερικά γνωστά πρόσωπα στο περιεχόμενο», σημείωσε ο ίδιος.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Συμμετοχή της Εν.Ε.Α.Π. σε Ημερίδες της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά, αντιμετώπισή της και επιπτώσεις στην...

REPORTS

Με δεκαπέντε μονοποικιλιακές Κυδωνίτσες σε ένα masterclass που έκλεψε τις εντυπώσεις στις φετινές Μεγάλες Μέρες της, η Νεμέα δείχνει να απολαμβάνει την ανερχόμενη λευκή...

REPORTS

Στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η πολιτική διακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών έκανε...

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...