Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Ferrari Trento έπεισε τον Chef de Caves Cyril Brun να έρθει στην Ιταλία

Ο βραβευμένος Chef de Caves Cyril Brun εγκαταλείπει τη Champagne Charles Heidsieck για να αντικαταστήσει τον συνταξιούχο Ruben Larentis στην ιταλική παραγωγό αφρώδους οίνου Ferrari Trento.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας Chef de Caves εγκαταλείπει ποτέ την Champagne για να ενταχθεί σε ένα ιταλικό οινοποιείο ως οινολόγος πλήρους απασχόλησης.

Ο Brun κέρδισε πολλά βραβεία Οινοποιού της Χρονιάς κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του στο Charles Heidsieck και κέρδισε την αναγνώριση για τη δουλειά του στο Champagne Charlie cuvée.

Γεννήθηκε στο χωριό Grand Cru της Aÿ το 1969 και πέρασε πολλά χρόνια δουλεύοντας στο κτήμα της οικογένειάς του προτού ενταχθεί στην Champagne Veuve Clicquot ως οινοποιός το 2000.

Παράλληλα, επόπτευσε το πρόγραμμα Pinot Noir και ηγήθηκε του τμήματος καινοτομίας και ανάπτυξης κατά τη διάρκεια των 15 ετών του στη μάρκα που ανήκει στην Moët Hennessy, πριν μετακομίσει στο Charles Heidsieck το 2015.

Ο Brun κέρδισε πληθώρα διακρίσεων στο διάσημο Champagne House, αλλά τώρα αποφάσισε να εγκαταλείψει την περιοχή καταγωγής του για να ξεκινήσει μια νέα πρόκληση στην ορεινή περιοχή Trentodoc της Ιταλίας, όπου οι αμπελώνες βρίσκονται σε μεγάλα υψόμετρα.

«Είμαι πεπεισμένος για την ποιότητα της Ferrari Trento και για τις δυνατότητες της Trentodoc», είπε ο Brun. «Η ευκαιρία να δημιουργήσω αφρώδη κρασιά παραδοσιακής μεθόδου από τα μοναδικά, ορεινά εδάφη του Trentino είναι ένα προνόμιο και μια συναρπαστική ευκαιρία να εφαρμόσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου σε ένα νέο πλαίσιο.

«Πρώτον, θα υπάρξει μια φάση κατανόησης του terroir πριν εξετάσουμε τυχόν αλλαγές. Η οινοποίηση έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες. Θα αναβαθμίσουμε, βήμα προς βήμα, εστιάζοντας στις μικρές λεπτομέρειες».

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Giulio Ferrari, επισκέφτηκε την περιοχή της σαμπάνιας τον 19ο αιώνα, έμαθε να φτιάχνει αφρώδες κρασί εκεί και έφερε το σταφύλι Chardonnay πίσω στο Trendoc.

Ο Larentis είναι με τη Ferrari Trento το αφρώδες κρασί που εμφανίζεται στο βάθρο μετά τους αγώνες της Formula 1  από το 1986.

Έχει επίσης κερδίσει πολλά βραβεία κατά τη διάρκεια της 37χρονης καριέρας του, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να αποσυρθεί και να δώσει τη σκυτάλη στον Brun.

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ferrari Trento Matteo Lunelli ευχαρίστησε τον Larentis για τα «τεράστια επιτεύγματά του τις τελευταίες δεκαετίες» και πρόσθεσε ότι η ομάδα είναι ενθουσιασμένη που καλωσορίζει τον Brun.

«Το ταλέντο του στην κατηγορία μας είναι απαράμιλλο», είπε ο Lunelli. «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα δημιουργήσει εξαιρετικά κρασιά Trentodoc που είναι πιστά στις τοπικές παραδόσεις μας, εισάγοντας παράλληλα μια νέα προοπτική.»

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη φιλοξενεί μια ξεχωριστή ιδιωτική συνάντηση με τίτλο “The Messinia Terroir...

REPORTS

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's ανακοίνωσε την πώληση κρασιών Château Lafite αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ από δύο κελάρια που ανήκουν σε ένα μέλος της οικογένειας...

REPORTS

Η τέχνη του sabrage, του ανοίγματος μιας φιάλης σαμπάνιας με σπαθί, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια θεαματική κίνηση... είναι μια παράδοση που γεννήθηκε...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...