Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Καλιφόρνια ζητά ομοσπονδιακή δράση για τους δασμούς, τις εξαγωγές και τη στήριξη των οινοποιών της

Από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου, κορυφαίοι εκπρόσωποι της οινοποιητικής βιομηχανίας της Καλιφόρνια ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον για να προωθήσουν τα συμφέροντα των Αμερικανών οινοποιών σε κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν άμεσα τον κλάδο.

Η αντιπροσωπεία, η οποία διοργανώθηκε από το Wine Institute, περιελάμβανε γνωστά οινοποιεία όπως Alpha Omega, Tolosa, J. Lohr Vineyards & Wines και Hope Family Wines. Οι συναντήσεις είχαν ως κύριο στόχο την άρση των δασμών, τη βελτίωση της πρόσβασης των αμερικανικών κρασιών σε αγορές του εξωτερικού, όπως ο Καναδάς, και την αύξηση της χρηματοδότησης προγραμμάτων προώθησης των εξαγωγών.

Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που τέθηκε ήταν η ανάγκη να βασίζονται οι διατροφικές οδηγίες των ΗΠΑ σε επιστημονικά δεδομένα, κάτι που επηρεάζει άμεσα την αντίληψη και κατανάλωση κρασιού.

Παράλληλα, ο Robert P. Koch, πρόεδρος του Wine Institute, υπογράμμισε ότι τέτοιες συναντήσεις με τους νομοθέτες είναι απαραίτητες για να κατανοήσουν τη σημασία της βιομηχανίας του κρασιού για την αμερικανική οικονομία. Άλλωστε, το 80% του κρασιού των ΗΠΑ προέρχεται από την Καλιφόρνια, η οποία στηρίζει πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του, ο Robin Baggett, ιδιοκτήτης των Alpha Omega Winery και Tolosa Winery, τόνισε πως οι αποφάσεις για τους δασμούς και τις εξαγωγές έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στους παραγωγούς, καθώς επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητά τους.

Μάλιστα, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας συνοδεύτηκε από μια ειδική εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, όπου οι νομοθέτες και αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά της Καλιφόρνια και να συνομιλήσουν για τις προτεραιότητες του κλάσου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η δύναμη του κρασιού να ενώνει τους ανθρώπους και να ενισχύει την κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με αξιωματούχους της Υπηρεσίας Εξωτερικής Γεωργίας και του Γραφείου Φορολογίας και Εμπορίου Αλκοόλ και Καπνού για την προώθηση προγραμμάτων που ενισχύουν την εξαγωγική δραστηριότητα.

Εν κατακλείδι, σε μια εποχή που οι εμπορικές και κανονιστικές αποφάσεις είναι καθοριστικές για το μέλλον της αμερικανικής οινοποιίας, οι προσπάθειες αυτές αναμένεται να διαμορφώσουν τη στρατηγική ανάπτυξη του κλάδου για τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

REPORTS

Με δεκαπέντε μονοποικιλιακές Κυδωνίτσες σε ένα masterclass που έκλεψε τις εντυπώσεις στις φετινές Μεγάλες Μέρες της, η Νεμέα δείχνει να απολαμβάνει την ανερχόμενη λευκή...

REPORTS

Ο κόσμος του κρασιού βρίσκεται σε καμπή. Η μείωση της κατανάλωσης, οι ανισορροπίες προσφοράς-ζήτησης και οι αλλαγές στις αξίες των καταναλωτών ωθούν τα οινοποιεία...

REPORTS

Στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η πολιτική διακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών έκανε...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...