Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Στην Επιτροπή Οίνου της Lake County το πρώτο περιφερειακό σχολείο κλαδέματος

Αυτό το χειμώνα, οι αμπελουργοί και οι εργάτες του αμπελώνα της κομητείας Lake County στην Καλιφόρνια, θα εγγραφούν στην πρώτη περιφερειακή σχολή κλαδέματος αυτού του είδους που στοχεύει σε μια ολόκληρη περιοχή κρασιού, που φιλοξενείται από την Επιτροπή Οίνου της Κομητείας Lake.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το μάθημα θα διδαχθεί από τους δασκάλους διαχείρισης αμπελώνων, Simonit & Sirch, και τον Master Pruner τους, Jacopo Miolo. Η κομητεία Lake βρίσκεται βόρεια της πιο φημισμένης περιοχής της Καλιφόρνια, της κοιλάδας Napa, αλλά οι τεχνικές που διδάσκονται από τον Miolo (και στα αγγλικά και στα ισπανικά) χρησιμοποιούνται σε μια εντυπωσιακή λίστα οινοποιείων. Η λίστα πελατών τους περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο γνωστούς παραγωγούς στον κόσμο, όπως Château d‘Yquem, Chateau Latour και Roederer, μεταξύ άλλων. Ενώ, στην Νάπα περιλαμβάνουν ονόματα, όπως οι Corison, Diamond Creek, Shafer Vineyards και Spottswoode είναι πελάτες της Simonit & Sirch.

Το Lake County Pruning School θα περιλαμβάνει ένα θεωρητικό εισαγωγικό διαδικτυακό μάθημα και τρεις ημέρες πρακτικών πρακτικών μαθημάτων στον αμπελώνα δύο ημέρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα για κλάδεμα αμπέλου και μία ημέρα την άνοιξη για αραίωση βλαστών. Το πρόγραμμα θα παρέχει σε βάθος θεμελιώδεις αρχές που ισχύουν για όλα τα συστήματα εκπαίδευσης αμπέλου και τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας κλαδέματος Simonit & Sirch, εστιάζοντας στην ελεγχόμενη διακλάδωση, την αγγειακή ροή, τα κοψίματα και τα μπουμπούκια της κορώνας και το προστατευτικό εφεδρικό ξύλο.

Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιάζει στην υγεία του αμπελιού και στη μεγιστοποίηση της ανθεκτικότητας σε πράγματα, όπως τα παράσιτα και μια συνεχής ανησυχία στην Καλιφόρνια. Ο Miolo θα καθοδηγήσει τους καλλιεργητές σχετικά με τη ροή του αμπελιού και πώς μπορούν να μεγιστοποιηθούν τα στοιχεία της προστατευτικής φύσης των αμπελιών προς όφελος της συνοχής των καρπών και της μακροπρόθεσμης εγκάρδιας γεύσης των αμπελιών. Η δίγλωσση οδηγία θα διασφαλίσει ότι όσοι βρίσκονται στις σειρές που κάνουν την εργασία λαμβάνουν το περιεχόμενο απευθείας από τον Miolo.

«Αυτή είναι μια κερδισμένη κατάσταση για τον κλάδο του κρασιού και για το εργατικό δυναμικό των αμπελώνων μας», αναφέρει  ο Pedro Rubio, Γενικός Διευθυντής της Beckstoffer Vineyards Red Hills. «Οι μαθητές του κλαδευτηρίου θα ωφεληθούν αποκτώντας πρακτική εμπειρία από άρτια εκπαιδευμένους εκπαιδευτές με εμπειρία δεκαετιών. Το πιο σημαντικό, οι συμμετέχοντες αποκτούν γνώση και αυτοπεποίθηση, η οποία θα μεταδοθεί σε άλλους στην κοινότητα και τη βιομηχανία. Άλλες πρακτικές όπως, η αραίωση βλαστών, η αφαίρεση των φύλλων, η αραίωση συστάδων κ.λπ., είναι εξίσου σημαντικές εργασίες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ωστόσο, το κλάδεμα είναι η πιο επιδραστική γεωργική πρακτική στο αμπέλι.

Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός από τον αντίκτυπο στις ομάδες του αμπελώνα, η ευρύτερη προσαρμογή αυτών των πρακτικών θα αυξήσει τη συνολική κλιματική ανθεκτικότητα της περιοχής και, με συνεπή εφαρμογή, την ποιότητα των κρασιών που μπορούν να καλλιεργήσουν. «Αυτό το μάθημα μας επιτρέπει να διδάξουμε στους αμπελώνες μας δοκιμασμένες τεχνικές. Αυτό θα μας οδηγήσει τελικά στο να γίνουμε μια πιο βιώσιμη αναπτυσσόμενη περιοχή μειώνοντας τις ασθένειες των αμπελιών και επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής του αμπελώνα. Οδηγεί τελικά σε κρασί υψηλότερης ποιότητας», τονίζει ο Jonathan Walters, Γενικός Διευθυντής του Οινοποιείου Brassfield Estate και Πρόεδρος της Επιτροπής Οίνου Grape County Lake.

Τέλος, η σχολή κλαδέματος είναι μέρος ενός τριετούς προγράμματος που εκπονήθηκε από την Επιτροπή Winegrepe της Lake County, και ο στόχος του Miolo είναι το περιεχόμενο που διδάσκει αυτές τις τρεις ημέρες να μπορεί να μεταδοθεί γρήγορα από όσους βρίσκονται στους αμπελώνες στα πληρώματα και στους συναδέλφους τους.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Wine Paris 2025 πρόκειται να μετατρέψει το Παρίσι σε παγκόσμιο κόμβο για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά από τις 10 έως τις...

REPORTS

Το Crystal Springs της Napa Valley AVA γίνεται η 18η επίσημη ονομασία της διάσημης αμπελουργικής περιοχής. Η νέα AVA χωροθετείται σε μια λοφώδη περιοχή...

REPORTS

Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) συνεχίζουν να επηρεάζουν το εμπόριο κρασιού με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να διαδραματίσει βασικό...

REPORTS

Ο François Bouteille ανέλαβε τη θέση του διευθυντή και ο Bertrand Minchin τη θέση του συμπροέδρου του Bureau Interprofessionnel des Vins du Centre-Loire (BIVC).

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συμμετέχουν τα οινοποιία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας.

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...