Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η εμπειρία του οινοτουρισμού στο επίκεντρο του Athens City Break με γεύση από τον Αττικό αμπελώνα

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε μία διασύνδεση με τον τουρισμό και την γαστρονομία.

Η ομάδα του DMMO The Greater Athens Region σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Co-Creation Workshop με τίτλο «Η εμπειρία του οινοτουρισμού ως μοναδική πρόταση αξίας του Athens City Break», ανέλυσε τη σημασία του οινοτουρισμού ως θεματικού πυλώνα στην προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή της Αττικής.

Το workshop έλαβε χώρα στο ιδιαίτερο και ιστορικό περιβάλλον του Μουσείου Οίνου Μάρκου στην Παλλήνη, στις 16 Ιουλίου 2025. Στην έναρξη του workshop παρουσιάστηκε το ευρύτερο στρατηγικό πλάνο,που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝΟΑΑ). Το προϊόν «Athens Wine Routes» αναγνωρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που διαφοροποιούν τη μητροπολιτική Αθήνα, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της περιοχής ως ιδανικό προορισμό για σύντομες αποδράσεις (city break).

Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, ελκυστικού αφηγήματος που αναδεικνύει την Αττική ως μία από τις αρχαιότερες και πιο αξιόλογες αμπελουργικές περιοχές της Ευρώπης, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας και πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια του workshop, οι συμμετέχοντες, επαγγελματίες με βαθιά γνώση στον οινοτουρισμό, είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους, συμμετέχοντας ενεργά στον εμπλουτισμό και την προτεραιοποίηση των δράσεων που θα ενισχύσουν το τελικό προϊόν. Ο στρατηγικός σχεδιασμός που παρουσιάστηκε από τον υπεύθυνο του DMMO, Ιωσήφ Πάρσαλη, ο οποίος έθεσε τις βάσεις για μια ολοκληρωμένη και ανταγωνιστική πρόταση οινοτουρισμού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση ενός συγκεκριμένου roadmap για τα επόμενα βήματα και τις δράσεις ενεργοποίησης του Athens Wine Routes, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητα των διοργανωτών για μια δυναμική και συντονισμένη προώθηση του οινοτουρισμού στην Αττική.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...

REPORTS

Η γνωμοδότηση αφορά μια συμφωνία για τον καθορισμό ενδεικτικών τιμών για τον οίνο που παράγεται σύμφωνα με τα πρότυπα για βιολογικά κρασιά και για...

REPORTS

Το Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού (IWINETC) επιβεβαίωσε ότι η διοργάνωσή του το 2026 θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας.

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του ωΐδιου, με τις ράγες των σταφυλιών να είναι ευαίσθητες στον μύκητα μέχρι και το γυάλισμα, ενώ οι...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...