Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Βρετανία αύξησε τις φυτεύσεις αμπέλου κατά 74% μέσα σε πέντε χρόνια

Η αυξανόμενη ζήτηση για αγγλικό και ουαλικό κρασί ενέπνευσε τους παραγωγούς να αυξήσουν τη συνολική έκταση της αμπέλου κατά 74% τα τελευταία πέντε χρόνια…

Υπάρχουν τώρα 943 αμπελώνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, που αντιστοιχούν σε 3.928 εκτάρια αμπέλου, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από τον εμπορικό όμιλο WineGB.

Η Αγγλία έχει 3.855 εκτάρια αμπέλου, ενώ 70,3 εκτάρια της Ουαλίας και 1,9 εκτάρια της Σκωτίας αφιερώνονται τώρα και στην αμπελοκαλλιέργεια.

Παράλληλα, η βιομηχανία παρήγαγε 12,2 εκατομμύρια μπουκάλια το 2022, που αντιπροσωπεύει αύξηση 130% σε σχέση με τα 5,3 εκατομμύρια μπουκάλια που παρήχθησαν το 2017. Το αφρώδες κρασί αντιπροσωπεύει το 68% της παραγωγής, ένα ποσοστό που παρέμεινε αρκετά σταθερό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η αμπελουργία είναι πλέον ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος γεωργικός τομέας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Απασχολεί 2.300 άτομα με πλήρη απασχόληση, ενώ άλλα 8.300 άτομα απασχολούνται σε μερική ή εποχική εργασία.

Εν συνεχεία, η WineGB ρώτησε τα μέλη της για το πώς θα εξελιχθεί η επόμενη δεκαετία και έλαβε απαντήσεις από εταιρείες που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παραγωγής της χώρας.

Οι ερωτηθέντες προέβλεψαν ότι η συνολική έκταση με αμπέλια στη Μεγάλη Βρετανία θα αυξηθεί σε 7.600 εκτάρια μέχρι το 2032. Αναμένουν επίσης ότι η παραγωγή θα φτάσει τα 25 έως 29 εκατομμύρια φιάλες ετησίως μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο Sam Linter, πρόεδρος του WineGB, δήλωσε: «Αυτοί είναι πραγματικά συναρπαστικοί καιροί για το αγγλικό και το ουαλικό κρασί. Έχουμε γίνει μια διεθνώς αναγνωρισμένη αμπελουργική περιοχή υψηλής ποιότητας.»

Το Κεντ είναι ένα hotspot για την παραγωγή κρασιού, καθώς αντιπροσωπεύει 1.033 εκτάρια αμπέλου το 26% των συνολικών φυτεύσεων της χώρας.

Το Δυτικό Σάσεξ και το Ανατολικό Σάσεξ αντιστοιχούν σε 570 εκτάρια και 493 εκτάρια αντίστοιχα, ενώ ο συνολικός αμπελώνας του Χάμσαϊρ έχει αυξηθεί σε 380 εκτάρια. Το Essex έχει επίσης 325 εκτάρια με αμπέλι.

Το Chardonnay είναι η πιο ευρέως φυτεμένη ποικιλία. Αντιπροσωπεύει το 31% των συνολικών φυτεύσεων και ακολουθούν οι Pinot Noir (29%), Pinot Meunier (9%), Bacchus (8%) και Seyval (3%).

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το κανάλι απευθείας προς τον καταναλωτή αντιπροσώπευε το 57% όλων των πωλήσεων αγγλικού και αφρώδους οίνου.

Ωστόσο, τώρα έχει μειωθεί στο 30%. Το μεγαλύτερο κανάλι είναι το λιανικό εμπόριο – σούπερ μάρκετ και ανεξάρτητα καταστήματα, που αντιπροσωπεύει το 41% ​​των πωλήσεων, ακολουθούμενο από απευθείας στον καταναλωτή (30%), μπαρ και εστιατόρια (22%) και εξαγωγές (7%).

Η WineGB αναμένει ανάπτυξη σε όλες τις κατηγορίες στο μέλλον: «Οι καταναλωτές απαιτούν περισσότερα τοπικά προϊόντα, φιλικά προς το περιβάλλον, κάτι που τα αγγλικά και ουαλικά κρασιά είναι σε μοναδική θέση να προσφέρουν», δήλωσε ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος Ned Awty.

Τέλος, ο τουρισμός έχει επίσης αυξηθεί μετά την πανδημία, με τον αριθμό των επισκεπτών στα οινοποιεία της Μεγάλης Βρετανίας να αυξάνεται κατά 17% από έτος σε έτος το 2022. Τώρα αντιπροσωπεύει το 24% των εσόδων για τη βιομηχανία, σύμφωνα με την έρευνα της WineGB.

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...