Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αποστολή οινοποιείου της Ουκρανίας να παραδίδει μπουκάλια στην DWWA

Το οινοποιείο Beykush της Ουκρανίας δήλωσε ότι θέλει να συνεχίσει να εξάγει τα κρασιά του όσο το δυνατόν περισσότερο και είπε για το πώς έλαβε ειδικά μέτρα για να μεταφέρει μπουκάλια στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ουγγαρία για τα φετινά Decanter World Wine Awards

Εν μέσω της καταστροφής και της αναταραχής από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, το οινοποιείο Beykush στη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας ήταν μεταξύ εκείνων που προσπάθησαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους όσο το δυνατόν περισσότερο. 
 
Την περασμένη εβδομάδα, ο Beykush άρχισε να μεταφέρει χιλιάδες κρασιά στη δυτική Ουκρανία προκειμένου να τα προστατεύσει για πιθανή εξαγωγή σε άλλες αγορές, δήλωσε στο Decanter η διευθύντρια του οινοποιείου Σβετλάνα Τσίμπακ. «Χθες στείλαμε τρεις παλέτες, περίπου 1.200 μπουκάλια, και σήμερα την ίδια ποσότητα», είπε. 
 
Μίλησε επίσης για τις αποφασιστικές προσπάθειες να φτάσουν τα μπουκάλια στην αποθήκη Decanter World Wine Awards (DWWA) στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόσφατα. 
 
Ωστόσο, οι προσπάθειες να ληφθούν τα κρασιά που υποβλήθηκαν μέσω της Ουγγαρίας δεν ευοδώθηκαν και στη συνέχεια αποδείχθηκε αδύνατο να βρεθεί ένας γρήγορος ταχυμεταφορέας για να παραλάβει τα μπουκάλια. 

«Τελικά, ρωτήσαμε τον αδερφό του φίλου μου», είπε ο Tsybak. «Ήρθε από το Λονδίνο μέσω πτήσης, πήρε όλα αυτά τα κρασιά, πλήρωσε επιπλέον κόστος για αυτό και πέταξε πίσω στο Λονδίνο και έφερε αυτό το κρασί στο Decanter.»

Εξήγησε ότι ο αγγελιαφόρος ήταν ο αδερφός του Ουκρανού σταρ του τένις Sergiy Stakhovsky, ο οποίος διαθέτει επίσης ένα οινοποιείο κοντά στο Beykush, αλλά έχει καταταγεί στον στρατό για να βοηθήσει στην υπεράσπιση του Κιέβου.

Ο Tsybak, ο οποίος μίλησε στο Dccanter από το Κίεβο, αλλά έχει βρεθεί ως επί το πλείστον στο νότο της χώρας, είναι επίσης επικεφαλής της τοπικής ένωσης βιοτεχνικού κρασιού και έχει αφιερώσει χρόνο βοηθώντας στην οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας τις τελευταίες εβδομάδες. Ο ιδιοκτήτης του Beykush ενθάρρυνε πρόσφατα τα ευρωπαϊκά οινοποιεία με εφεδρικά καταλύματα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.
 

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, ο Tsybak είπε ότι οι εξαγωγές θα μπορούσαν να είναι μια κρίσιμη πηγή εσόδων για τα οινοποιεία. Είπε ότι υπήρξαν πολλά αιτήματα, αλλά η κατάσταση της προσφοράς είναι αναπόφευκτα δύσκολη. «Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε αρκετό όγκο. Έχουμε κρασιά ακόμα σε δεξαμενές, αλλά δεν μπορούμε να εμφιαλώσουμε αυτό το κρασί», είπε.

Ένα εργοστάσιο παραγωγής μπουκαλιών που χρησιμοποιείται από πολλά οινοποιεία στην ίδια περιοχή έχει καταστραφεί, είπε.

Ο Beykush αγόρασε μπουκάλια από την Ισπανία τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά τώρα είναι δύσκολο να οργανωθεί και πρόσφατα οργανώνει αποστολές από την κοντινή Μολδαβία.

Υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μια εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο Tsybak, ο οποίος πιστεύει ότι το orange wine Beykush, που παράγεται από την ποικιλία Rkatsiteli, θα μπορούσε να προσελκύσει τους οινοπότες στη χώρα.
Οι διαδικασίες περιλαμβάνουν παρατεταμένη διαβροχή και παλαίωση σε αμερικανική και γαλλική δρυς για τρία χρόνια. «Παράγουμε περίπου 700 ή 900 φιάλες. Τώρα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όλο αυτό το κρασί στην εξαγωγική αγορά ». 
 
Ο Tsybak είπε προηγουμένως στο Decanter ότι πολλά οινοποιεία στη νότια Ουκρανία είχαν καταληφθεί, ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονται πιο κοντά στο Kherson. Το Beykush παρέμεινε ελεύθερο, αλλά η κατάσταση συνέχισε να είναι τεταμένη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, με αναφορές για περισσότερες επιθέσεις στην περιοχή Mikolaiv όχι μακριά από το οινοποιείο. 
 
«Όλοι ανησυχούμε για την κατάσταση, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

 

ΠΗΓΗ: Decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθώς ολοκληρώνεται ο τρύγος, η φροντίδα του αμπελώνα παραμένει κρίσιμη. Ο περονόσπορος, μία από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες του αμπελιού, μπορεί να παραμείνει ενεργός...

REPORTS

Ο τρύγος 2025 του Οινοποιείο Λυραράκη ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η χρονιά, που δοκίμασε την αντοχή τόσο της γης όσο και των ανθρώπων της, χαρακτηρίστηκε από...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

REPORTS

Συμμετοχή της Εν.Ε.Α.Π. σε Ημερίδες της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά, αντιμετώπισή της και επιπτώσεις στην...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...