Στα πλαίσια της έκθεσης θα διεξαχθούν διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις. Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου ο sommelier Μιχάλης Αλεξανδρής θα παρουσιάσει δύο σεμινάρια:
- 13:00-15:00 Σεμινάριο: Τα μυστικά της γευσιγνωσίας κρασιού
- 17:00-19:00 Σεμινάριο: Βασικές αρχές service του κρασιού
Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η εκδήλωση «Το Κρητικό Κρασί στο Εστιατόριο, το Παρόν και το Μέλλον» μεταξύ 19:00-21:00. Περιλαμβάνει συζήτηση με οινοχόους της Κρήτης σε πρακτικά θέματα, ιδέες, προβληματισμούς και λύσεις.
Το panel και την συζήτηση θα συντονίζει η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη Dip.WSET.
Στο panel συμμετέχουν οι οινοχόοι με αλφαβητική σειρά:
Αλεξανδρής Μιχάλης – εστιατόριο Κουζεινέρι, Διομανταράκη Στέλλα – εστιατόριο Sterja, Μπαδογιάννης Γιώργος – εστιατόριο Alibertos, Μπεμπελάκης Χαράλαμπος – Elounda Beach Hotel και Παπαδομανωλάκης Γιάννης – Eleven restaurant.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες της Κρητικής εστίασης και τους οινοπαραγωγούς.
Στα ΟιΝοτικά συμμετέχουν τα οινοποιεία:
- Οινοποιείο Αγγελάκη
- Οινοποιείο Αγία Τριάδα & Vinolio
- Οινοποιείο Αλεξάκη
- Οινοποιείο Αμαργιωτάκη
- Οινοποιείο Silva-Δασκαλάκη
- Οινοποιείο Διαμαντάκη
- Οινοποιείο Διγενάκη
- DAF by Δουλουφάκη Φερενίκη
- Οινοποιείο Δουλουφάκη
- Οινοποιείο Ένωσης Ηρακλείου
- Οινοποιείο Ευφροσύνη
- Κτήμα Ζαχαριουδάκη
- Οινοποιείο Ζουμπεράκη
- Ιδαία Οινοποιητική
- Οινοποιείο Καραβιτάκη
- Οινοποιείο Κλάδος
- Οινοποιείο Κουρκουλού
- Οινοποιείο Λυραράκη
- Οινοποιείο Λουλούδη
- Οινοποιείο Μανουσάκη
- Οινοποιείο Μαραγκάκη
- Κτήμα Μενεξέ
- Οινοποιείο Μεταξάρη
- Οινοποιείο Μιχαλάκη
- Οινοποιείο Ντουράκη
- Οινοποιείο Παρασκευά
- Οινοποιείο Πνευματικάκη
- Κτήμα Πατεριανάκη
- Κτήμα Σκαλαρέα
- Οινοποιείο ΑΦΟΙ Στραταριδάκη
- Οινοποιείο Τιτάκη
- Κτήμα Τοπλού
- Οινοποιείο Χαραλαμπάκη
- Οινοποιείο Φραγκόσπιτο