Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αµπελοκαλλιέργεια στην καρδιά της Αττικής από τον Βασίλη Παναγιώτου

Η καρδιά της αµπελοοινικής δραστηριότητας της Αττικής εδώ και πολλά χρόνια, παραµένει ενεργή και προσαρµόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Σταυροδρόµι παράδοσης και σύγχρονης τεχνολογίας, η µικρή οικογενειακή επιχείρηση του Βασίλη Παναγιώτου, βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Μεσογείων. Παράγει αυθεντικά κρασιά, καλλιεργώντας ελληνικές και ξένες ποικιλίες, στους ιδιόκτητους βιολογικούς αµπελώνες της γύρω περιοχής, όπως Σαββατιανό και Ροδίτη, Ασύρτικο και Sauvignon blanc, Αγιωργίτικο και Merlot, Ληµνιό και Cabernet Sauvignon.

Το αποτέλεσµα είναι ιδιαίτερα κρασιά, µάρτυρες της ποιότητας της πρώτης ύλης και της εµπειρίας του οινοποιού. Λευκά και κόκκινα κρασιά, φρέσκα και παλαιωµένα, για το καθηµερινό γεύµα και για απαιτητικές περιστάσεις.

Η ενασχόληση µε το αµπέλι και το κρασί δεν σταµατά εδώ. Στο χώρο του Οινοποιείου λειτουργεί µουσείο, µε εκθέµατα που αφορούν την αµπελοοινική ιστορία της χώρας. Σε ταξιδεύουν στο χρόνο, δείχνοντας την πορεία της αγροτικής δραστηριότητας τις προηγούµενες δεκαετίες. Η «Οινοπαραγωγή Βασίλη Παναγιώτου» συνεχίζει δυναµικά να προσφέρει στον οινικό χάρτη της Αττικής, µε γνώµονα την ποιότητα και σεβασµό στην παράδοση.

 

Ξεφυλλίστε το τεύχος 38 του WineTrails

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...