Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αµπελοκαλλιέργεια στην καρδιά της Αττικής από τον Βασίλη Παναγιώτου

Η καρδιά της αµπελοοινικής δραστηριότητας της Αττικής εδώ και πολλά χρόνια, παραµένει ενεργή και προσαρµόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Σταυροδρόµι παράδοσης και σύγχρονης τεχνολογίας, η µικρή οικογενειακή επιχείρηση του Βασίλη Παναγιώτου, βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Μεσογείων. Παράγει αυθεντικά κρασιά, καλλιεργώντας ελληνικές και ξένες ποικιλίες, στους ιδιόκτητους βιολογικούς αµπελώνες της γύρω περιοχής, όπως Σαββατιανό και Ροδίτη, Ασύρτικο και Sauvignon blanc, Αγιωργίτικο και Merlot, Ληµνιό και Cabernet Sauvignon.

Το αποτέλεσµα είναι ιδιαίτερα κρασιά, µάρτυρες της ποιότητας της πρώτης ύλης και της εµπειρίας του οινοποιού. Λευκά και κόκκινα κρασιά, φρέσκα και παλαιωµένα, για το καθηµερινό γεύµα και για απαιτητικές περιστάσεις.

Η ενασχόληση µε το αµπέλι και το κρασί δεν σταµατά εδώ. Στο χώρο του Οινοποιείου λειτουργεί µουσείο, µε εκθέµατα που αφορούν την αµπελοοινική ιστορία της χώρας. Σε ταξιδεύουν στο χρόνο, δείχνοντας την πορεία της αγροτικής δραστηριότητας τις προηγούµενες δεκαετίες. Η «Οινοπαραγωγή Βασίλη Παναγιώτου» συνεχίζει δυναµικά να προσφέρει στον οινικό χάρτη της Αττικής, µε γνώµονα την ποιότητα και σεβασµό στην παράδοση.

 

Ξεφυλλίστε το τεύχος 38 του WineTrails

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...