Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έτος ανάπτυξης το 2023 για SEMELI, πλώρη για νέο οινοποιείο στη Νεστάνη

Έτος ανάπτυξης αποτέλεσε το 2023 για τη Σεμέλη Οινοποιητική καθώς σημείωσε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών +22%, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 5,9 εκατ. ευρώ και πέρασμα σε κερδοφορία, δίνοντας ώθηση στο εγχείρημα ενός δεύτερου οινοποιείου στη Νεστάνη που βρίσκεται στο κέντρο παραγωγής της Μαντινείας στην Αρκαδία.

Το υπάρχον οινοποιείο της Semeli αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, τόσο για τις προηγμένες εγκαταστάσεις, την πρωτοποριακή σχεδίαση και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, όσο και για την εξαιρετική φιλοξενία του. Στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, που αποτελεί αξία που διαπερνά όλες τις δραστηριότητες του κτήματος Semeli, το οινοποιείο εργάζεται με επιτυχία για την επίτευξη ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος, επισημαίνει.

Τη χρονιά που πέρασε, τα κρασιά Semeli απέσπασαν 27 νέα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, εκ των οποίων τα 5 με το καινούριο κρασί Sofia, ένα μοναδικό blend ασύρτικου-μοσχοφίλερου, που από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας του κέρδισε τις εντυπώσεις.

Συγχρόνως το οινοποιείο προώθησε στην αγορά την σειρά Armonia (λευκό, ροζέ, ερυθρό), κρασί που τις δύσκολες τούτες εποχές προσφέρει άριστη σχέση τιμής και ποιότητας για τον καταναλωτή.

Το τρίτο τρίμηνο του 2023, η Semeli συνήψε δύο νέες συνεργασίες αντιπροσωπεύοντας δύο οίκους του εξωτερικού: Τον οίκο Devaux με τις μοναδικές σαμπάνιες και τα prosecco του οίκου Piccini. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία εισέρχεται και στην αγορά των αφρωδών οίνων.

Το επενδυτικό πλάνο της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της νέας υπερσύγχρονης γραμμής εμφιάλωσης, η οποία θα δώσει άλλες δυνατότητες στην παραγωγή του οινοποιείου.

Σημαντικό βάρος ρίχνει η εταιρία στις εξαγωγές, καθώς τα ελληνικά κρασιά πρέπει να μπορούν να δοκιμαστούν ευρύτερα και να αποτελέσουν σημείο σύγκρισης και αναφοράς σε ευρύτερη αγορά, τονίζει η εταιρεία. Οι εξαγωγές κινήθηκαν με θετικό πρόσημο 14%, ενώ η εταιρία επεκτάθηκε σε άλλες 4 χώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 25.

Εκτίμηση της εταιρείας αποτελεί πως και στη νέα χρονιά θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία τόσο στην εγχώρια αγορά, με διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των κρασιών και καινοτόμο προαγωγή της υπεύθυνης κατανάλωσης, όσο και σε ό,τι αφορά τη διανομή προϊόντων στο εξωτερικό. Παράλληλα, θα συνεχίσει να επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη, έχοντας δεσμευτεί σε πολιτικές ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος και στον περιορισμό χρήσης των φυσικών πόρων, με το νερό που επιστρέφει στο περιβάλλον να είναι καθαρό.

Τέλος ας σημειωθεί πως η Semeli Οινοποιητική, έχει εξασφαλίσει για τους ανθρώπους της ένα εργασιακό περιβάλλον που προτάσσει τη συμπερίληψη προάγει ίσες ευκαιρίες για όλους και υποστηρίζει τον τόπο και την ευρύτερη περιοχή στην οποία δρα και αναπτύσσεται.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει μέτρα για την προσαρμογή της οινοβιομηχανίας στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες, προωθώντας το κρασί χωρίς αλκοόλ.

REPORTS

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο εμβληματικούς αμπελώνες της Ελλάδας, με μακρά ιστορία που συνδέεται με τη Μονή του Μεγάλου...

REPORTS

«Έφυγε» σε ηλικία 78 ετών ο κορυφαίος γεωπόνος, γεωργοοικονομόλογος και οινοποιός του Κτήματος Μερκούρη, Χρήστος Κανελλακόπουλος, ο οποίος επί δεκαετίες άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα...

REPORTS

Σ’ άμεση ανάγκη νέων διαπραγματεύσεων με ΗΠΑ βρίσκεται η ΕΕ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Οίνων Προέλευσης (EFOW), αφού «Η αγορά της Αμερικής δεν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Rioja, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιστορικές οινικές περιοχές της Ισπανίας, βρίσκεται μπροστά σε ένα φαινομενικά παράδοξο ενδεχόμενο: την ελεγχόμενη μείωση των...

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...